14 februari 2022
20:00

Referat: Västerås Basket Late Bloomers - Västerås Basket

På alla hjärtans dag spelades det seriematch mellan Västerås Basket Late Bloomers och Västerås Basket herrlag ??????

Bloomers som inte vunnit en match på hela säsongen överraskande med en riktigt bra första halvlek. Efter tidig ledning av Bloomers 4-1 och 6-5 tog herrlaget över alltmer dock utan att dominera. 15-21 efter den första perioden.

I period två ökade Herrlaget på till tio poängs ledning. Men Bloomers kom tillbaka och reducerade underläget till bara två poäng strax innan halvtidsvilan. Perioden vann Bloomers med 17-15. Fortfarande ledning för VB i matchen 32-36.

Den tredje perioden blev Herrlagets bästa. Särskilt Henry Kingston var vass och drev med sin snabbhet igenom flera gånger mot det lite mer trögrörliga Bloomers. Matchen avgjordes där då VB herr gick upp i 20-poängs ledning.

Den sista perioden blev spelmässigt jämnare. Men då var matchen redan avgjord.

VB Late Bloomers - VB herrar 57-83 (15-21, 17-15, 7-25, 18-22)

Poäng Bloomers: Roger Ekholm 15, Daniel Lötmo 11, Jonathan Gradin 10, Jonas Jern 7, Daniel Teklzghi 6, Stefan Fasth 4, Karolis Ulinskas 2, Mojtaba Salehi 2, Mikael Pålsbrant 0, Daniel Pettersson 0, Jacob Stenlund 0

Poäng VB herr: Henry Kingston 23, Gabriel Milebacke 16, Axel Wäppling 12, Xalsier Gasfemera 8, Eliyas Hailezgi 8, Ibrahim Alhassan 6, Pontus Ganebro 5, Cihan Tanriover 4, Emil Selin 1, Hampus Saha 0, Mikhail Ajjan 0