29 november 2021
20:00

Västerås Basket Late Bloomers

Referat: Västerås Basket - Västerås Basket Late Bloomers

Denna måndag kväll var det match mellan Västerås Basket herrlag och Västerås Basket Late Bloomers ?? det blev en trevlig match med mycket glädje genom hela matchen. Men också en del kamp. Första perioden var stundtals rätt jämn. Men som i många andra matcher för Bloomers så straffar motståndarna misstag och kontrar snabbt i enkla poäng. 22-12 till A-laget i den första. Den andra fortsatte ungefär i samma stil. Det yngre laget spelade mycket zon i försvar som Bloomers ibland körde fast i då det attackerades korg. Denis Karadolami var het som guard för herrlaget och returtagningen ägde Pontus Ganebro, Gabriel Milebacke och Mo Habka. 21-12 i andra och 43-24 i halvtid.

Bloomers hade några debutanter i laget där Fredrik Nygell bör nämnas som en bra spelfördelare och skytt. Tre treor blev det för Fredrik i matchen. Annars var tredje perioden ett bottennapp för Bloomers länge bara 2 poäng innan det kom 6 på slutet. Herrlaget matade på och matchens skyttekung Gabbe Milebacke satte 13 av sina totalt 28 poäng i tredje.

Den sista perioden blev mer show än strukturerat spel. Glädje och en del basketgodis.

VB herr - VB Late Bloomers 79-43 (22-12, 21-12, 24-8, 12-11)