• Inför Rydaholms GoIF

Imorgon är det dags för årets andra träningsmatch. Motståndare är förra årets seriekollega som vi hade oerhört svårt för då vi bara tog ett poäng under våra två möten. Första matchen räddade vi oavgjort, 3-3, efter att vi låg under med 3-1 i 90:e minuten. Janne skickade in ett fint inlägg i den 97:e minuten som Abdou snyggt nickade in. Ett poäng som visade sig vara väldigt viktigt i slutändan av serien. Hemmamatchen förlorade vi med 0-1 då deras skicklige forward Amin Nshimirimana satte det enda målet strax innan 70:e minuten. Rydaholm slutade som trea i serien, men räckte dessvärre inte till i kvalet upp till fyran. Inför den nya tränaren Jonas Liljeqvist vann man sin första träningsmatch mot Vrigstads IF med 3-2 under förra helgen. I vår trupp är det några ändringar sedan matchen mot Anderstorps IF. In i truppen går Anton, Nicke, Dennis samt Sebbe som är hemkommen från sin resa. Även Gustav Olsson går in i truppen och gör sin debut. Det kommer att bli väldigt spännande att se hur han fungerar hos oss. Hugge, Tobbe, Janne, Abdou och Agge är fortfarande borta med skador och sjukdomar. Matchstart 14:00 på Kungshall i Rydaholm. Hoppas vi ses där! Truppen inför morgondagens match ser ut enligt följande: Elias Gunnarsson (mv) Hugo Nilsson David Baselt Nicklas Henningsson Dennis Andersson Anton Sveningsson Markus Nyström Adam Gunnarsson Axel Hallberg Kalle Johansson Lucas Eriksson Pontus Åqvist Filip Albertsson Sebastian Nyström Pontus Mauritsson Jonatan Eriksson Gustav Olsson A-lag Herrar 23 feb 0kommentarer
  • Referat Anderstorps IF 0-4 (0-1, 0-3, 0-0)

Första träningsmatchen för 2024 avklarad! En speciell match då den spelades 3x30 då vi hade tre domare som var under utbildning. Men för vår del var det nog bra med en paus efter 30 då vi hade en ganska svag inledning av matchen. I andra steppar vi upp och gör tre mål och vinner till slut matchen med 4-0. Truppen såg ut enligt följande: Pontus M Baselt Jonte Enet Katten Åqvist Mackan Hallberg Nisse Adam Elias Avbytare: Lidh, William, Kahlua, Dwe, Rio och Janne Minut 25: Det dröjer till den 25:e minuten innan första målchansen kommer och det är Baselt som hittar in till Enet men skottet täcks ut till hörna. Minut 27: Mackan med ett inspel efter ett fint anfall där vi sätter lite tempo i bollen, men det efterföljande skottet går strax utanför. Minut 29: AIF spelar igenom och får ett friläge men Elias gör en fin räddning. Minut 30: 0-1 Enet (Hallberg) Vi håller bollen i backlinjen innan Hallberg sätter fin djupledsboll på Enet som tagit en riktigt bra löpning. Han sätter kyligt 1-0. Första pausvilan och vi alla är nog lite missnöjda med starten. Vi har boll och för spelet, men alldeles för lågt bolltempo för att skapa några målchanser. Minut 32: Det är ett helt annat Västboås i början av den andra, som med ett högra tempo på både löpningar och passningar gör att vi börjar skapa chanser. Pontus blir frispelad men målvakten räddar. Minut 34: Fint instick av David på Pontus men skottet går utanför. Minut 38: 0-2 Enet (Mackan) Mackan med en längre hörna på Enet som distinkt sätter 2-0 i bortre. Minut 44: 0-3 Enet (Baselt) Enet fullbordar sitt hattrick när han stänker dit bollen efter pass av Baselt. Minut 45: Elias byter med Lidh Minut 46: 0-4 Jonte (Mackan) Ny hörna och denna gång hittar Mackan in på Jonte som snyggt nickar in 4-0. Minut 46: Jonte byter med Kahlua och Mackan byter med William. Kalle kliver in som mittback samtidigt som både Hallberg och Åqvist tar varsitt steg upp i plan. Minut 50: Målchans för AIF men Lidh gör en fin räddning. Återigen paus och vi är betydligt mer nöjda med andra perioden. Högre tempo, snabbare och enklare passningar och betydligt mer rörelse. Vi gör två byten då Enet och Åqvist kliver av och Rio och Dwe kommer in. Minut 68: Katten går av och in kommer Janne. Minut 75: Pontus kliver av och Mackan kommer in på plan igen, men denna gång som högermitt. Minut 85: AIF spelar hem till målvakt som plockar upp bollen med händerna och domaren blåser för indirekt frispark. Janne petar bollen till Mackan som drar skottet i kryssribban. Matchen är slut och det blir en händelsefattig sista period. Inte så konstigt då vi leder med 4-0 och i sista pausen pratade vi om att jobba för att låta våra båda målvakter hålla nollan. Första träningsmatchen och det tar alltid lite tid att komma in i det, samtidigt som det var första gången på stor plan i år. Vi får ta med oss den andra perioden då vi verkligen trycker på framåt vilket resulterar i tre mål. Vi tar även med den sista perioden då vi stänger igen och ser till att hålla nollan i årets första match. Värt att nämna är att Hjalmar Aronsson gjorde idag debut som både lagledare och skribent och båda rollerna skötte han med bravur. Godkänd insats från samtliga idag men tre spelare stack ut. Dagens hattar: 3 hattar - Filip Albertsson. Tre mål = tre hattar. Gör en bra match rakt igenom fram tills han byts ut. 2 hattar - Markus Nyström. Fin match från vänsterbacken som inte lät någon komma förbi, samtidigt som han kryddade det med två assist. 1 hatt - Axel Hallberg. Spelar halva matchen som mittback och halva matchen som central mittfältare. Båda positionerna hanterar han väldigt bra samtidigt som han löper i 90 minuter. Ligger även bakom 1-0 målet. Nu laddar vi för en ny träningsvecka som avslutas med ny träningsmatch borta mot Rydaholm på lördag. A-lag Herrar 19 feb 0kommentarer
  • Inför Anderstorps IF

Äntligen dags för årets första träningsmatch! På måndag åker vi till Gislaved för att där möta Anderstorps IF klockan 17:00. Ett Anderstorps IF som haft det tufft dom senaste åren och under förra året fick man tyvärr kasta in handduken strax innan sommaren. I år börjar man om i division 6 och då har dom fått hem tränaren Andreas ”Norvalla” Karlsson som både spelat och tränat i AIF tidigare. Det var just Andreas som ledde laget till div 3 år 2018. I truppen är det många yngre tillsammans med några äldre som ställer upp för att hjälpa föreningen tillbaka. Det ryktas om att den gamla AIF-ikonen Karl Josefsson ska göra comeback och det blir spännande att se om han gör det mot oss på måndag. För vår del ska det bli både roligt och spännande att göra första matchen. Vi har inte gjort något pass på en fullstor plan ännu, så vi får se hur killarna hanterar det. Vi har haft en bra försäsong och kryddade den med en Cup-seger i Anderstorp. Mycket folk på träningarna sen i början av december, förutom sista 1,5 veckan då vi har haft väldigt många sjuka. Nu är nästan alla tillbaka och tillgängliga för match. Markus Nyström och Dennis Andersson gjorde debut redan i Anderstorp, men nu gör även Elias Gunnarsson, Adam Gunnarsson och Pontus Åqvist debut. Matchstart 17:00 på IP i Gislaved, men det kan bli att matchen drar igång redan 16:50. Tre domare som är under utbildning kommer att döma matchen och vi kommer då att spela 3x30min. Truppen till årets första match ser ut enligt följande: Victor Lidh (mv) Elias Gunnarsson (mv) Kalle Johansson Axel Hallberg Pontus Åqvist Filip Albertsson Hugo Nilsson Robin Wennerholm Pontus Mauritsson David Baselt Kevin Billsund Felix Carlsson Adam Gunnarsson Markus Nyström William Hellsten Lucas Eriksson Jonatan Eriksson A-lag Herrar 17 feb 0kommentarer
  • Boom! Ännu en värvningsbomb!

Det är 22-årige Gustav Olsson som sökt sig till oss genom att hans kompisar spelar i Ås. Gustav är fotbollsfostrad i GIS, flyttade till Halmstad efter studenten för högskola. Han pluggade även i Barcelona hösten 2023, men har nu flyttat hem. Gustav är riktigt jäkla taggad på detta och det lyser fotbollsglädje om honom. Som vi skrev om Elias igår, dessa två grabbar bidrar verkligen med energi och glädje på varje pass. Välkommen till Västboås Gustav! A-lag Herrar 15 feb 0kommentarer
  • Elias Gunnarsson spelar i Västboås från och med 2024!

Vi har letat efter ytterligare en målvakt, så vi alltid har två målvakter på träningarna. Vi fick tips om Elias redan i höstas när vi besökte IFK Värnamo, men trodde kanske inte att han skulle välja oss. Men skam den som ger sig. Elias har tränat någon vecka med oss, och trivs som fisken i vattnet. Han är välskolad och brinner verkligen för sitt uppdrag. Det ger energi till gruppen att få in sådana killar. Elias som är född 2005, har Ljungby IF som moderklubb. Han går nu IFKs fotbollsutbildning på Figy. Efter studenten i sommar så bor han kvar i Värnamo och kan således pendla ihop med Värnamo-killarna. Vi vill tacka IFK Värnamo för ett gott samarbete. Välkommen till Västboås Elias! A-lag Herrar 14 feb 0kommentarer