• Seger i toppmötet

Kvibille BK är det enda lag som besegrat våra hemmafavoriter i årets serie, och nu var det dags för ett returmöte där nu Vapnö efter att ha radat upp segrar står som serieledare. Kvibille huserar ett par poäng bakom Vapnö, så visst var matchen väldigt viktig. För att sammanfatta kan man säga att matchen varade i sju minuter. Då hade Simon M tryckt in 1-0 after assist av Wilmer H redan i den tredje minuten, och Wilmer H förvaltade sedan en straffspark på bästa sätt fram till 2-0. Trots motvind hade hemmalaget sedvanligt bollen i förvar i resten av halvleken, och Kvibille fiskade efter kontringslägen. Det kom egentligen inga sådana utan Kvibilles lägen skapades mer efter några få misstag av Vapnö. Kassaskåpssäker ledning med 2-0 i halvlek. I andra halvlek var kanske inte spelet lika övertygande från hemmalaget, men man gjorde jobbet på bästa sätt och matchen spelades av utan fler mål. Detta trots ett par fina lägen då matchen öppnade upp sig på slutet. Serieledningen är fortfarande tre poäng före Oskarström på andra plats, och de lagen skall mötas på Vapnö IP i nästa hemmamatch den 8 september. Men först gäller en viktig match mot Lilla Tjärby på bortaplan den 30 augusti. Spännande tider! Vapnö IF 23 aug 1kommentar
  • Vi söker domare till våra ungdomslag

Känner du någon som spelar eller har spelat fotboll och som söker en extra utmaning eller önskar en extra slant i fickan? Eller är denna personen kanske du? I Vapnö IF behöver vi nu fler som dömer fotboll och därför söker vi nu domare till seriematcherna för våra ungdomslag. Vad innebär det att vara domare? · det är utmanande och väldigt roligt · du utvecklar ditt ledarskap och lär dig leda andra · du utvecklas och växer som människa · du tjänar en bra extraslant Att döma fotboll är i allra högsta grad personlighetsutvecklande. Du kommer redan efter din första säsong upptäcka att du har förbättrat din stresstålighet, att du blivit en bättre beslutsfattare och att du agerar mer avslappnat inför publik. Utöver arvode erbjuder vi, via Hallands FF utbildning för att döma ungdomsmatcher. Är du intresserad eller har några funderingar, kontakta Rasmus Petersson (rasmus@vapnoif.nu). Vapnö IF 18 aug 0kommentarer
  • Utökad serieledning

Vapnö hade inga stora bekymmer med att vinna dagens match mot jumboplacerade Genevad/Veinge. Spelet kanske inte var det snabbaste under året inledningsvis, lite semesterfotbollsvarning. 1-0 målet dröjde dock inte längre än till den 19 minuten då Casper Karlsson spelade in bollen och den kunde rakas in av Linus Claesson. Bortalaget kom tillbaka efter lite taffligt försvarsspel och kvitterade i den 27 minuten. Anton Jönne kunde dock se till att det var halvtidsledning för hemmafavoriterna med 2-1, efter fin assist av Robin Berggren. Matchen avgjordes i början av andra halvlek med två snabba mål av Rasmus Levander, och den definitiva spiken i kistan satte Vilgot Hafström i slutet. Även denna omgång var resultaten med Vapnö då Oskarström spelade oavgjort mot Snöstorp/Nyhem, och Kvibille förlorade mot Andersberg. Vapnös serieledning är därmed tre poäng före Oskarström. Tätt därbakom ligger också Kvibille och Andersberg och lurar. En kul och spännande höst väntar, inte minst nästa helg då Kvibille kommer på besök fredagen den 23 augusti klockan 1830. Välkomna att bevittna den bataljen på plats på fina Vapnö IP. Vapnö IF 17 aug 1kommentar
  • Vilka dagar vi hade!

I lördags genomfördes den tredje och sista dagen av Chelsea Football School på Vapnö IP. Om dag två bestod av ett riktigt oväder, så var avslutningsdagen som tur var flera snäpp bättre. Funktionärer och publik hade vid den här tiden hunnit lära känna varandra, och det var glad och uppsluppen stämning vid serveringstältet och runt planen. Det märktes också att killarnas och tjejernas nerver hade släppt, och att det skojades en hel del med de engelska tränarna mellan passen. Härligt att se! Under dagarna har det tagits en massa foton. Dessa kommer på något sätt distribueras via CIFA som organiserade fotbollsskolan. Men gruppbilden har vi fått tag på som ni ser. Efter sista dagens träningar trängdes vi ihop i klubbhusets två våningar, där det genomfördes prisutdelning där alla fick ett certifikat och några fick priser. Ledningen förkunnade att det var mycket bra kvalitet på deltagarna och att man var ganska säker på att ett antal spelare på kursen kommer få chansen att åka över till England för olika provspel under en vecka. Vilka detta blir får deltagarna veta senare i höst, då man sammanställt alla sommarens kurser. Föreningen fick också uppskattning och hyllning under prisutdelningen för sina lokaler, fantastiska planer och för sin gästfrihet. Glädjande nog vill gänget från CIFA komma tillbaka för en ny kurs av Chelsea Football School under 2025, och vi har hunnit prata en del om detta redan. Det bestäms definitivt under hösten/vintern, men vi planerar och räknar med genomförande redan nu. Så för alla de som inte hann anmäla sig innan kursen blev fulltecknad finns det stora möjligheter att kunna gå nästa år. Riktigt härliga tre dagar med stort engagemang av föreningsmedlemmar av alla slag, från styrelsen till "farmor" Lotta. Stort tack alla för ert arbete och glada tillrop. Föreningskänsla när den är på topp! Vapnö IF 12 aug 1kommentar
  • Vinst igen!

Sjunde raka segern kom i återstarten av serien efter några veckors uppehåll. Bortamatch mot topplaget Andersbergs IK stod på spelschemat på Halmstad Arena Plan 3, som var väldigt blöt efter helgens regnande. Matchen han knappt starta innan vi gör 0-1 genom Noel i minut 2. Ett fint långskott utanför straffområdet. Målet gav oss en känsla av trygghet och resten av första halvlek spelar vi offensivt och kreativt. Vi har flera chanser att utöka vår ledning men det dröjer ända till minut 44 innan vi gör ett nytt drömmål. Långskott i krysset av Robin. 0-2 i halvtid. I andra halvlek startar Andersberg offensivt, vilket jämnar ut matchbilden. Chanser skapas åt båda håll och matchen står och väger en stund innan Robin rinnner igenom och sätter avgörande 0-3 på friläge i minut 65. Därefter har vi kontroll över händelserna och slutresultatet blir 1-5. Återigen en väldigt bra laginsats där vi visar att vi behållt formen från i juni-juli. Nästa match spelas hemma på lördag mot Genevad/Veinge /Andreas Jedraski (På bilden Noel Åberg och Hugo Neborg). Vapnö IF 10 aug 3kommentarer