• Presentation av ny spelare

Vi hälsar Leart Krasniqi välkommen till oss och här följer en kort presentation: Födelseår: 2005 Från: Trönninge IF Tidigare lag: Rödeby AIF, FC Rödeby, KF Vushtrria och IS Halmia. Varför blev det Vapnö IF för dig? Det blev just Vapnö på grund av den goda miljön som jag anser är en viktig del för att utvecklas och framförallt för att kunna spela bra fotboll. På vilken position brukar du spela? Jag trivs på offensiva positioner men spelar oftast som högerytter. Vilka är dina styrkor som fotbollsspelare? Bra fråga. Jag gillar inte att prata om vad man är bra på utan gillar att vara ett exempel för människor där jag visar mina styrkor på planen istället. Vad skulle du vilja förbättra? Jag vill förbättra alla delar för att inget är perfekt och allt kan bara bli bättre. Vapnö IF för 10 dagar sedan 0kommentarer
  • Andra raka segern i div 5

Bortamatch idag mot Trönninge som slutade med andra raka 2-1 segern. En match som på många sätt påminde om premiären mot Sperlingsholm. Vi spelade på Tuvasvallen där gräsmattan var relativt bra sett till årstiden men ändå väldigt långsam, vilket i kombination med vinden gjorde det svårt att spela anfallsfotboll. Trönninge tog kommandot första kvarten och skapade en del chanser med långbollar, bollvinster högt och fasta situationer. 1-0 efter hörna kom därför inte helt ologiskt i minut 12. Efter baklängesmålet lyckas vi hitta vårt spel där vi trots det svåra underlaget har många kombinationer på mitten och skapar 3-4 farliga chanser. Kvitteringen i minut 25 var rättvis men något turlig då Simon nickar in en längre passning med bakhuvudet, där bollen får en konstig båge och seglar in i bortre. Resten av halvleken har vi ett övertag men 1-1 står sig till halvtid. 2a halvlek går vi ut med ambitionen att fortsätta spela vårt spel och gå för ett segermål. Tyvärr får vi inte grepp om bollinnehavet på samma sätt som i 1a halvlek och matchbilden blir därför väldigt sönderryckt av fasta situationer. Trönninge tar god tid på sig vid varje fast situation, flyttar upp hela sitt lag och satsar allt på långa inkast, hörnor och frisparkar. En taktik som är nära att löna sig, då de skapar flera chanser där marginalerna är på vår sida. Vi lyckas också skapa en del lägen men har inte riktigt skärpan i avsluten och därför dröjer det ändå till 85 minuten innan vi avgör på en märklig situation. Ebrima blir inbytt och får ett genast ett friläge som målvakten räddar, men när Trönninges back ska rensa undan bollen går den rätt på Ebrima och seglar in stolpe-in. Tiden mellan Ebrimas första steg på planen och målet – 12 sekunder! Slutet blir nervöst men vi har relativt god kontroll på händelserna och matchen slutar 2-1 till oss. En prestation vi inte är helt nöjda med men tre nya sköna poäng där vi tar med oss vårt starka agerande i eget straffområde. /Andreas Jedraski Vapnö IF för 12 dagar sedan 2kommentarer
  • Bortamatch i Div 5 Södra

Nästa match för A-laget Seniorlag Herrar för 16 dagar sedan 0kommentarer
  • Premiärseger mot Sperlingsholm

Det blev en 2-1 seger mot Sperlingsholm i årets premiärmatch i div 5 på Kärlekens kontsgräs som var vår hemmaplan idag. Det var trots allt ett ok väder och en hel del publik som kommit för att bevittna matchen. Knappt var avsparken slagen förrän Sperlingsholm fick ett jätteläge att ta ledningen, med det klarade sig den gången. Istället gjorde Vapnö 1-0 i den sjätte minuten, då Simon Magnusson fick möjlighet till höger i straffområdet och inte gjorde något misstag. Därefter kände man igen förra säsongens spel, då vapnökillarna sedvanligt höll i bollen och rullade runt. Sperlingsholm sjönk ner i ett lågt försvar och lät spelet oftast hållas framför dem. 2-0 kom helt välförtjänt i den 30 minuten genom Robin Berggren, som från nära håll tryckte in bollen. Efter det kändes det som grabbarna slappnade av lite, och i vissa lägen kanske spelade lite nonchalant. Sperlingsholm tilläts äta sig in i matchen och jämnade både ut och tog över i slutet av halvleken. I början av andra halvlek såg man samma tendenser och Sperlingsholm ville ge sig chansen till poäng. I den 60 minuten kom en välförtjänt reducering, även om just målet var med hjälp av lite tursamma studsar fram till målskytten som tryckte in bollen via stolpen. Givevis fick Sperlingsholm än mer energi av detta. Resten av halvleken fick killarna jobba hårt för att freda sig. Pontus Sörem i målet fick vid ett par tillfällen verkligen visa vilken skicklig målvakt han är. Men killarna fixade detta, om än med ett nödrop och att Sperlingsholm i slutet drog på sig två röda kort. Såklart skönt med tre poäng i premiären där vi främst tar med oss de första 30 minuterna samt förmågan att hålla ihop trots hård press. Stort grattis killar! (Närmast på bilden 1-0 målskytten Simon Magnusson) Vapnö IF 13 apr 2kommentarer