• VAIS-herrar finns nu på instagram!

VAIS-herrar kan glatt meddela att det nu går att följa oss på instagram! Följ oss på @vaisherrar Här kommer det att publiceras bilder från matcher, träningar, anläggningen, presentation av spelartruppen och andra nyheter kring laget. Först ut att presenteras där är vår eminenta norska tränare Morten Berger! Som sagt följ oss på: @vaisherrar Fotboll Seniorer 10 apr 2015 0kommentarer
  • 8 dagar tills hemmapremiären på Björkome!

För herrarna så närmar sig hemma och seriepremiär med stormsteg och laget har den senaste tiden tränat på C-planen på Björkome med en god närvaro från spelarna. Vad har hänt i herrlaget sen sista matchen spelades förra säsongen? Jo, de senaste månderna har mycket hänt i laget, så även i klubben. Alberto Haglund, Zebastian Höglund, Rasmus Hägglund, Josef Tammilehto, Kristoffer Ahlmark, Markus Johansson, Josef Nitzler, Josef Wiginder och Adam Hammarbäck är alla nyförvärv som entrat laget. Jesper Andersson och Simon Vernersson är spelare som valt att ta en paus på obestämd tid. Oliwer Söderholm har valt att inte fortsätta och istället spela med Dalhem IF kommande säsong. Laget har dessutom precis gjort klart med en ny lagledare, Anders Öhman som kommer att finnas till hands för Morten Berger. Varmt välkomna allihopa! Laget har så här långt spelat 5 träningsmatcher där de blandat och gett. Hangvar SK förlust (1-0). Stenkyrka IF vinst (5-1). FC Gute U17 vinst (2-3). Levide IF förlust (4-2) och Fardhem/Garda BK förlust (3-0). För klubbens del så händer det mycket på anläggningen så som omstrukturering, ombyggnader och uppfräschning. Nämnvärt här är att lagets omklädningsrum har byggts ut och blivit större och mer modern. Omklädningsrummet kommer att främst nyttjas av A-laget i första hand. Men även ungdomslagen är välkomna att nyttja omklädningsrummet vid behov. Närmast har laget sin 6:e träningsmatch mot Stuvsta IF ikväll Fredag den 10:e April på Rävhagen 19:30. Ännu en match i DM mot Kappelshamn IK väntar på just Rävhagen imorgon Lördag 11:e April 15:00. 7:e och sista träningsmatchen spelas nästa Lördag den 18:e April mot Stenkyrka IF på Björkome IP 14:00. Missa inte det! Slutligen vill klubben bjuda in till öppethus på Björkomes anläggning 18:e och 19:e April 10:00 - 16:00 där den nyrenoverade anläggningen visas för allmänheten. Varmt välkomna! Fotboll Seniorer 10 apr 2015 0kommentarer
  • Knapp vinst mot FC Gute PA

Lördag morogon redan kl.10:00 var det klart för VAIS tredje träningsmatch. Motståndet var inte alls att jämföra med Hangvar och Stenkyrka. FC Gutes Pojkallsvenska lag består av talanger som verkligen satsar på sin fotboll och tränar dubbelt så mycket som VAIS Herrar. Matchen började verkligen bra för VAIS. I första anfallet rivs Josef Tammilehto ner i straffområdet och VAIS får straff. Domare Öström tvekade aldrig och inga protester hördes. Alberto Haglund var säker från 11 meter. 0-1. 1:a halvlek är i övrigt ganska jämn där FC Gute har mer boll men VAIS är vassa i omställningsspelet. Det beviisades när Josef Tammilehto blir ensam med en back som han lätt går förbi och lägger in bollen lågt i målvaktens längsta hörn, stolpe in och 0-2. Sista 10 min sjunker hela VAIS lag väldigt lågt och tekniska Gutespelare får mer utrymme. En spelvändning från vänster gör att Gutes duktiga högerspringare får gott om plats att bryta in och snyggt reducera till 1-2 precis innan halvtidsvilan. Spelet i den andra halvleken är inte alls så olikt spelet i den första. Gute har mer boll men har en något fladdrig 3-backslinje som gör att VAIS omställningar blir farliga. FC Gutes andra mål är också en individuell prestation av den andra ytterspringaren som snyggt utmanar VAIS-försvarare och avslutar snyggt, 2-2. VAIS har en del hörnor och efter en av dessa har Gute svårt att rensa undan och alerta Josef Tammilehto snappar upp bollen och sätter den bestämt bakom en chanslös Gutemålvakt. Matchen stod verkligen och vägde innan detta målet, så starkt av VAIS att ännu framana lite extra energi. Sista 10 min pressar Gute på men VAIS samlar sig och trots trötta ben och skallar så vinner VAIS matchen med 2-3. Spelmässigt finns fortfarande mycket att önska hos VAIS men arbetsmoral och offervilja finns där och det känns positivt och extra plus till Josef Tammilehto som hade vaknat på rätt sida denna lärdag morgon. Fotboll Seniorer 17 mar 2015 0kommentarer
  • Seger mot Stenkyrka IF

Säsongens andra träningsmatch slutade med vinst 5-1 (2-1). Stenkyrka IF stod för motståndet i söndagens sena kvällsmatch på Rävhagens konstgräs. VAIS ställde upp med en offensiv 4-3-3 uppställning och planen var att sätta hög press på Stenkyrka första 20 minuterna. Taktiken lyckades ganska bra då man gjorde mål på straff efter att Josef Tammilehto blev kapad rejält efter att ha utmanat sin motståndare. Alberto Haglund satte straffen säkert i mål. Spelmässigt är det en ganska jämn historia där båda lagen skapar några bra chanser. Mot slutet av halvleken får så Stenkyrka en frispark strax utanför straffområdet som förvaltas på bästa sätt, 1-1. I den sista minuten av första halvlek återtar VAIS ledningen genom ett riktigt bra långskott av Jim Hollingworth. 2-1 i paus känns rättvist. Inför den andra halvleken väljer VAIS att ställa om till 4-4-2 och sätta en lägre press för att sen kunna ställa om snabbt och gå till anfall mot ett Stenkyrka som måste lyfta fram laget för att hitta en kvittering. Taktiken slår väl ut och inom 30 min har VAIS dödat matchen genom 3 riktigt snygga mål. Alberto Haglund är het på fasta situationer och sätter en frispark från långt håll. Josef Nitzler är vaksam inne i straffområdet och bombar in bollen i nätet och så frispelar Herman Christoffersson snyggt Zebastian Höglund som lika snyggt sätter bollen över en chanslös Stenkyrka-målvakt. Sammantaget en bra match från VAIS sida. Försvarsmässigt är vi ganska stabila, anfallsspelet kommer att bli bättre men laget skapar ändå ganska många bra målchanser och gör dessutom 5 mål så helt klart godkänt. Många bra individuella insatser med extra plus till Johan Ansin och Zebastian Höglund. Fotboll Seniorer 9 mar 2015 0kommentarer
  • Första träningsmatchen avklarad

I helgen spelade VAIS säsongens första träningsmatch. Fokus inför matchen låg på försvarsspelet något som laget klarade med gott betyg. Under matchens inledande 20 minuter spelade VAIS en fin fotboll och även om Hangvar satte hög press så spelade man sig ur de flesta situationer även om det inte resultarade i några klara målchanser. Under andra halvan av halvleken tog Hangvar över och var det lag som förde boll men även de hade svårt att skapa några klara chanser. Strax innan halvtid lyckades dock Hangvar göra mål efter en kommunikationsmiss i VAIS, målet visade sig senare bli matchens enda. Under andra halvlek valde båda lagen att rotera på en hel del spelare vilket även påverkade spelet. VAIS var det lag som hade mest boll med precis som under första halvlek skapades inte några större målchanser. Nästa match för VAIS går av stapeln 14 mars på Rävhagens konstgräs och då står FC Gute U17 för motståndet. Fotboll Seniorer 3 mar 2015 0kommentarer