• Sörby IK - Västanviks AIF U 7-0 (5-0)

Sörby IK - Västanviks AIF U 7-0 (5-0) Match: 11 av 14 seriematcher i Division 7 Norra Värmland 2022. Dag: Söndag 4/9 Plats: Sörbyvallen Publik: Avspark: 16:00 Samling: 14:00 Granevik Väderprognos: 14° mulet Domare: Andreas Magnusson Matchtruppen: Alfred, David, Dirar, Dennis, Oscar, Isak, Erik S, Alex, Momo, Arvid, Pelle, Mahamat och Leo. Startelvan: Alfred, Momo, Dennis, Leo, Oscar(K), Alex, Pelle, Arvid, David, Dirar och Mahamat. Avbytare: Isak och Ludvig. Varningar: Momo Utvisning: Alex Tränare: Erik Larsson Assisterande tränare: - Lagledare: Simon, Wictor och Luís Alter 1-0 Martin Söderlund (4) 2-0 Martin Söderlund (10) 3-0 Martin Söderlund (16) 4-0 Martin Söderlund (33) 5-0 Rickard Hansson (44) 6-0 Zeyad Alrefai (61) 7-0 Mathias Andersson (66) Det blev ännu en förlust för U-laget i en match som började ca 35-40 minuter försenad då domaren hade glömt bort att han skulle döma idag. Vill börja med att det absolut inte var på grund av domaren vi förlorade idag, men domarens insats lämnade mycket att önska. Andreas är en bra domare men jag vet inte om hans insats idag berodde på att han säkert var stressad när han kom. Killarna kändes taggade under uppvärmningen och avbrottet som det blev i väntan på domaren var tyvärr inte till vår fördel. För när väl domaren blåste igång matchen så var vi kvar i omklädningsrummet. Vi hamnade fel direkt i matchen, vi hittade inte våra positioner och hamnade ofta efter. Hemmalagets taktik idag var att ha sina snabba anfallare konstant på språng och dom hade inga problem med att utnyttja faktumet att en ensam domare omöjligt kan ta alla offside. Det tog bara 4 minuter för hemmalaget att ta ledningen, en långboll över vår backlinje och friläge och 1-0! 2-0 målet var mer eller mindre en kopia i den 10:e minuten. 3-0 målet kom i en väldigt misstänkt offside läge i den 16:e minuten. Det gemensamma i alla dessa tre mål var långbollarna och samma målskytt, Martin Söderlund stod för en äkta hattrick. Martin skulle även göra 4-0 i den 33:e minuten. Och precis innan halvtid kom 5-0! Om första halvleken var riktig dålig av oss så blev det betydligt bättre i andra halvleken. Det trots att Alex blev utvisad redan i den 47:e minuten. Från min position kan jag varken säga att det var ett rätt beslut eller felaktigt beslut från domaren. Enligt publiken som stod väldigt nära så var det max ett gult kort. Hur märkligt det än låter så spelade vi bättre med en man mindre och skapade en del chanser. Enligt min åsikt så borde vi ha fått en straff när målvakten rusade ut och hindrade David att gå på bollen, köper att det inte blev något straff där men när spelet fortlöpte och David är på väg att skjuta mot ett tomt mål så var målvakten återigen på David och slog på benen och inte på bollen som domaren tyckte. David lyckades komma loss på sin vänsterkant efter en fin passning och jobbade sig in och sköt tätt utanför. Hemmalaget skulle gå upp till en 7-0 ledning med två snabba mål i den 61:a och 66:e minuten. Killarna ska ha en eloge för att dom fortsatte att försöka nå tröstmålet och Dirar skulle få ett gyllene läge när han kom fri, tyvärr så tvekade han lite för länge och när han väl sköt så hade målvakten kommit ut och gjort sig stor och kunde rädda till hörna. Det skulle inte bli något tröstmål för våran del. VAIF U-Lag Herrar 4 sep 2022 0kommentarer
  • Inför: Sörby IK - Västanviks AIF U

Sörby IK - Västanviks AIF U Match: 11 av 14 seriematcher i Division 7 Norra Värmland 2022. Dag: Söndag 4/9 Plats: Sörbyvallen Publik: Avspark: 16:00 Samling: 14:00 Granevik Väderprognos: 14° mulet Domare: Andreas Magnusson Matchtruppen: Alfred, David, Dirar, Dennis, Oscar, Isak, Erik S, Hamid, Momo, Arvid, Pelle, Mahamat och Leo Inför I våras blev det en 0-4 förlust mot Sörby på Granevik. En väldigt fysiskt match och i vissa fall väldigt fult där domaren inte hann med och spelarna inte gjorde det lättare för domaren. Sörby IK Sörby hade jag större tro på när säsongen började, man ligger förvisso på en tredjeplats men hela 10 poäng upp till serieledarna Nordmarks IF. Samt sju poäng upp till Edebäck. Man har inte räckt till mot någon av dessa två motståndare, man har bara lyckats ta en poäng (3-3 hemma mot Edebäck) av tolv möjliga mot dessa två topplagen. Det är anledningen till att man inte är med i serieseger racet! Västanviks AIF U Detta blir första matchen med Erik som huvudtränare efter Camillas avgång. Vi kommer från ännu en match där vi blandar friskt i vad vi presterar. Såg inte matchen själv men av rapporterna jag fått till mig gör vi ingen bra första halvlek men en bättre andra halvlek. Det har varit så hela säsongen, vi har inte lyckats hålla hela vägen förutom segermatchen mot Nyedshov i våras. Det håller inte inte ens i Division 7. Så detta är något vi behöver bli bättre på helt enkelt. VAIF U-Lag Herrar 3 sep 2022 0kommentarer
  • Tack Camilla Nyman

Camilla har under fredagen bestämt sig för att kliva av som huvudtränare för Västanviks AIF U. Riktigt tråkigt men jag har fullt förståelse för Camillas beslut då jag själv har hamnat i en liknande situation. Jag vill tacka Camilla för det otroliga jobbet hon lagt ner på U-laget! Ett jobb som kanske inte har varit väldigt synlig om man bara ser över resultaten. Men det ska sägas att när Camilla anlitades 2021 så var huvuduppgiften att utveckla spelare och resultaten har aldrig varit något som föreningen lagt något vikt på. Men ser vi över resultatet av huvudmålet som vi anlitade Camilla så har vi sett resultatet. Redan efter första säsongen så ansåg dåvarande tränarduon i A-laget att Simon och Pelle skulle få ta klivet upp till A-laget, Simon hann till och med debutera och Pelle hann bli uttagen till 1-2 seriematcher. Under nuvarande säsong så har Pelle fått debutera, det har även David, Leo och Mahamat fått göra. Oscar har även blivit uttagen till en match. Förvisso så har dessa killar en bit kvar men jag tror att varken vi eller killarna trodde att dom redan nu skulle ha kommit denna bit på vägen. Detta är tack vare Camillas och killarnas arbete sedan 2021! Vi tackar Camilla för denna tid! VAIF U-Lag Herrar 3 sep 2022 0kommentarer
  • Nyhedshov - Västanviks AIF U 3-1 (3-0)

Match: 10 av 14 seriematcher i Division 7 Norra Värmland 2022 Dag: Söndag den 28/8 Plats: Molkoms IP Publik: Avspark: 15:00 Samling: 12:15 Domare: Salim Jasmin Matchtruppen: Alfred, Oscar, Pelle, Hamid, Erik S, Lucas, Dirar, Isak, Arvid, Leo, Dennis, David, Leo och Freddy Startelvan: Alfred, Leo, Hamid, Dennis, Oscar(K), Pelle, Arvid, Freddy, David, Erik och Dirar. Avbytare: Isak och Lucas. Varningar: Arvid och Hamid Tränare: Camilla Nyman Assisterande tränare: Erik Larsson Lagledare: Mohammad Hassoneh, Simon Nilsson 0-1 Linus Andersson (10) 0-2 Sebastian Sohl (Straff 18) 0-3 Sebastian Sohl (36) 1-3 Isak Lindström (81) Västanviks U är inne i en tuff period. Vi börjar bra, får vår första hörna redan efter 7 min, Freddy kommer på avslut med skott utanför. Men som i perioder tidigare är vi för passiva och blir bolltittare, vilket straffar oss redan i 10e min när Nyhedshov kan frispela en spelare bakom vår backlinje vilket resulterar i ledning för hemmalaget. Vi har försök på avslut, både Pelle och Dirar kommer fram med några min mellanrum, men tyvärr kommer åter en kontring där vi inte är med och kommer in fel och Nyhedshov får en straff i 18e min. Straffen sätts säkert hårt i högra sidan av målet av hovets främste målskytt, nr 10, Sebastian Bohl. Nyhedshov spelar tuff och resolut, medan Västanvik blir allt tystare och tillbakadragna. Och i 36e min är det dags för Sebastian igen att öka på ledningen till 3-0 efter ett misslyckat uppspel som Nyhedshov kan bryta och effektivt spela fram till Bohl. Snacket i paus handlar om att ta fighten som ett lag. Att jobba tillsammans. kliva in i närkamper och visa lite hjärta och vilja. Att åka hem och iaf försökt stå upp. Vi gör också några byten och Isak kommer bla in som forward. Och redan i första matchminuten efter halvlek har Isak sin första målchans. Isak skulle sedan få ytterligare två lägen inom loppet av ca 10 min, där den farligaste är en fin variant på frispark från Hamid där Isak löper in framför mål och det handlar om cm för ribba in istället för ribba och över. Det är nu ett helt annat Västanvik som kommit ut på planen. Det är kanske inte det vackraste spelet men där finns en vilja och en kamp som saknades första 45 minuterna. Det medför också en del gula kort, tre st för Hovet i min 61, 67 och i min 71. Men även för VAIF när Arvid (77) och Hamid (87) får var sitt. Isak lyckades till sist också få hål på Nyhedshov då han jobbar till sig ett mål genom att runda målvakten, fullfölja löpningen och peta in bollen precis innanför högra stolpen i stort sett på mållinjen. Vi har också några avslutande målchanser i de sista minutern genom Leo och David. Men tyvärr räcker inte vinst av andra halvlek med ett mål när Hovet fick göra 3 i första halvleken. Det är ändå starkt att komma tillbaka och jobba upp sig andra halvleken, och det är det vi får ta med oss från den här matchen. Tack Momo och Simon för hjälp med matchstatistiken! VAIF U-Lag Herrar 28 aug 2022 0kommentarer
  • Inför: IF Nyedshov U - Västanviks AIF U

IF Nyedshov U - Västanviks AIF U Match: 10 av 14 seriematcher i Division 7 Norra Värmland 2022. Dag: Söndag den 28/8 Plats: Molkoms IP Avspark: 15:00 Samling: Väderprognos: 21°, regn Domare: Salim Jasim Matchtruppen: Alfred, Leo, Dennis, Arvid, Hamid, Freddy, Oscar, David, Lucas, Erik S, Isak, Mahamat, Dirar och Pelle. Startelvan: Avbytare: Varningar: Tränare: Camilla Nyman Assisterande tränare: Erik Larsson Inför Matchen med stort M i kampen om att inte bli sist i serien, Hovets U-lag har fyra poäng mot våra tre. IF Nyedshov U Hovets U-lag har fyra inspelade poäng efter att besegra Bjälveruds IK hemma med 5-2 och man mäktade med att klara 1-1 borta mot Ämterviks FF U. Precis som vi har dom blandat friskt mellan att ge bra motstånd mot mindre bra matcher där resultaten har runnit iväg. Precis som vi så spelar deras A-lag i division 4 Värmland, precis som vi så har Hovet till och från U-lagspelare i A-lagets matcher Västanviks AIF U I dom två första matcherna efter uppehållet har vi stött på serieledarna och serietvåan, det blev två förluster, två olika sorters förluster. Mot Edebäck gick det att känna igen killarna, kämpaglödet var där, mot Nordmarks IF är vi inte riktigt där och resultatet sprang iväg. Matchen i våras spelades på Björnevis konstgräs, killarna gör sim bästa match efter uppstarten. Där våra första 20 minuter var riktigt bra och vi hade en hög effektivitet. Efter 18 minuter hade vi en 4-0 ledning efter mål av Dirar, Ammanuel, självmål och Mahamat. Det skulle sluta med en 5-2 seger. VAIF U-Lag Herrar 27 aug 2022 0kommentarer