Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om UNIK BK

Följ

UNIK bandy

Följ oss för uppdateringar
Följ
UNIK BK
Välj lag

Kontaktinformation

Namn UNIK BK
Adress Slädvägen 1
Postadress 75647 Uppsala
E-post kansli@unikbandy.se
Orgnr 817606-6267
Swish 123 075 3962
Kontonr Plusgiro: 620 40 91-0
UNIK BoIS Herr A

Om UNIK BK

Uppsala-Näs IK, i folkmun kallad UNIK (uttalas med betoning på u [unick]) bildades en sommardag vid Södergård 1947 i Uppsala-Näs socken strax söder om Uppsala.

Det var ett gäng tonårsgrabbar som spelade lite fotboll på skoj och tyckte att det var dags att spela i mer organiserade former. Dock var den första unga styrelsen mest intresserad av idrotten men insåg snart att de var tvungna att ta itu med klubbens ekonomiska frågor också. Man arrangerade dans vid Ytternäs varje sommar vilket gav ett bra tillskott i kassan.

Fotboll var den första idrottsgrenen som spelades i föreningen. Idag bedriver man verksamhet i Gottsunda-, Valsätra- och Norbyområdet. I fotbollsverksamheten finns senior- junior- och ungdomslag samt en fotbollsskola som lotsar in 6-7 åringar i fotbollsspel.

Bandy startades 1948 men efter några år fick vila tills den återupptogs 1957 då den åter fick fart och har sedan fortsatt med framgång. Idag bedriver man verksamhet i första hand i Gottsunda-, Valsätra-, Sunnersta-, Eriksbergs-, Flogsta- och Norbyområdet. I bandyverksamheten finns senior- och ungdomslag samt en bandyskola som lotsar in 6-9 åringar i bandyspel.

Bordtennis startades 1949 och blev framgångsrik med omkring 25 spelare. Dessa fick samsas om ett enda bord i träningslokalen i Bärsta folkskola.

Gunnar Eriksson var eldsjälen och den ledande kraften och blev ordförande i över 25 år. Han var en stor ledare och legendar inom UNIK och senare även inom bandyn.