• Referat: Unbyns IF - Svartbjörnsbyns IF

Dags för en andra träningsmatch på ett för dagen soligt Boden Energi Arena. Vi startar med Flo i mål, Backlinje frv Elias V, Ibrahim, Sami, James. Mittfält fr v Elias W, Simon, Martin, Tobbe. Framåt: Gustav och Viggo. Avbytare: Jimmy, Mohammed, Sivan, Nabbe. Matchen börjar lite darrigt från vår sida, men snart börjar vi få struktur och komma till allt bättre anfall. Dom är inte ofarliga, med långa bollar på snabba forwards, men vi reder ut det. Ganska tidigt känner Sami av sina hälsenor och tvingas gå av. Vi tvingas till omflyttningar. Nabbe kommer in, och ganska snart gör han sitt första mål efter ett bra anfall där Martin till slut kan nicka ner bollen till Nabbe som nyper in den. Bara 5 minuter senare utökar vi då Simon och Viggo kan samarbeta till att Viggo kommer loss och kan näta. Nu spelar vi bra och har mycket kombinationer. Dom har ett farligt läge där Flo räddar förtjänstfullt. Strax innan halvlek kan vi utöka genom kanske årets mål. då Martin får på en bra vänster som borrar upp sig i krysset efter lite flipper. I halvlek pratar vi om att inte vara nöjda, och trumma på. 10 minuter in i andra gör vi 4-0 på straff som Viggo tar (han var sugen) efter att vi blivit nergjorda i skottläge i straffområdet. Dom har inte mycket nu, men vi spelar inte speciellt bra heller. i 77:e gör vi så 5-0 genom Martin som föregås av flipper i boxen där James kan få fram bollen. Tyvärr släpper vi in en boll i slutet, så Flo får inte hålla nollan. Vi naturligtvis väldigt nöjda med resultatet. Det är väl något mål för mycket sett till spelet, men vi fick utdelningen som vi inte fick förra helgen. Kul att se Martin som får MOTM. bra på att fördela bollar och jobbar fint ihop med Simon som börjar komma ikapp efter en lång frånvaro. Viggo gör två mål, och kamperar ihop med Gustav som spelade 90 minuter dagen innan, men han länkade upp bra. Ibrahim kommer in och står för en bra insats. Kul också att se alla yngre spelare som kommer in och tar för sig. Elias W som dominerar på mittbacksplatsen. Tobbe som borrar på. Nabbe som får göra sitt första mål, bara för att nämna några. Mohammed blir skadad tyvärr - hoppas att det inte är för allvarligt. A-lag Herrar 21 apr 0kommentarer
  • Referat: Unbyns IF - Vittjärv

Efter en lång försäsong med mycket och kvalitativ träning genom vårt samarbete med Skogså så var det då dags för premiärmatch i det gula stället. Trots många borta så mönstrar vi ett bra lag, vilket också ger möjligheten för våra yngre att få visa upp sig. Vi startar med Flo i mål, backlinje frv Abdul, David R, Erik W, Aqbal. Miffält med Wille, Simon, Stefan och James. Framåt Elias W och Fasil. Avbytare Elias V, Nabbe, Mohammed, Sivan, och Tobbe. Vi tar direkt tag i taktpinnen (som vi sagt). Har direkt en första kanonchans där bollen dansar på mållinjen. Vi fortsätter att stå högt och tvingar dom till långbollar. Matchen jämnar ut sig lite, men vi har ett bra försvarsspel där jag räknar till en bra chans för Vittjärv, medan vi radar upp flera bra. Elias har den hetaste, men även Fasil mfl skapar. I andra ökar vi egentligen trycket ju längre matchen går. Vittjärv sticker upp med sin enda farliga chans och kan göra mål. Vi skapar fortsatt farliga chanser. Totalt sett en bra prestation, speciellt med tanke på att flera hade 90 minuter i kroppen sen dagen innan. Erik får MOTM efter en felfri prestation i backlinjen där övriga i backlinjen spelar stabilt. På mitten kan vi vinna mycket och framåt visar Fasil upp snabbhet och skapar mycket. Också kul att se våra yngre bidra med mycket vilja. Vi tar med oss prestationen även om resultatet är en besvikelse och vi förtjänar definitivt en vinst. A-lag Herrar 14 apr 0kommentarer
  • Referat: Notviken 2 - Unbyns IF

Återigen väldigt ont om folk. Vi har Vispen i mål. Herman, Robbs, Erik och Fille i backlinjen. Stefan med Strabban och Sami framför. Anfall med Svanne, Macke och Axel. Avbytare är Mats (och senare Werme). Vi förväntar oss ju mycket bollinnehav från Notviken, och så blir det. Men vi ligger bra i position så det värsta bombardemanget uteblir. Mycket inlägg från kanten som Erik o Robbs tar bort. Om dom inte gör det så är Vispen där och avvärjer. Vi kan ta ledningen efter att Axel hittar Macke på djupet som sen trycker sig framför deras backar och rundar keepern. Men ju längre halvleken lider så blir vi mer och mer pressade.. Innan halvtid har Axel fått utgå med uppslagen baksida, och Notas vänt på steken efter två mål. Känns ändå inte omöjligt med en poäng i halvtid. VI har följt vår gameplan rätt bra och haft några ytterligare halvchanser. I andra blir det 3-1 snabbt men sen blir det lite lugnare. Dom har iofs en hel del chanser som dom bränner. Sen i slutet kroknar vi och dtet blir 4-1 och 5-1. Vi får plussa på Vispen i mål som har en hel del att göra och gör det bra! Backlinjen får kriga hårt och MOTM går till Erik som hanterar det mesta bra. Macke tung och hittar rätt med löpningar flera gånger och gör ett mål. Synd att vi inte kan mönstra en större trupp. Då hade vi kanske kunnat ge dom en match Säsongens sista fight slutar i moll. En motig säsong med massor av skador är tillända.. Nu får vi ladda batterier till nästa A-lag Herrar 24 sep 2023 1kommentar