Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Unbyns IF A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Unbyns IF 10 5 2 3 17
2 LSK 2 2 2 0 0 6
3 Älvsbyn 2 2 1 1 0 4
4 BAIK3 2 0 1 1 1
5 Jokkmokk 0 0 0 0 0
6 Vitå 2 0 0 2 0
7 Heden 2 2 0 0 2 0

Match

Vitå

2 - 4
Vitå fotbollsplan
5 augusti 2021
19:00

Unbyns IF

Referat

Referat: Vitå - Unbyns IF

Årets serie är konstig på fler sätt än pandemin. Det är också, efter Jokkmokks uttåg, bara vi och Vitå som kan gå upp eller kvala. Dags för första bataljen mot Vitå, vilket alltså betydde en s.k. 6 poängsmatch. Ett Vitå som också startat serien starkt. Vi brukar också ha svårt med Vitå och hade aldrig vunnit på deras plan. Vi kommer till spel med en lite vingklippt trupp efter flera återbud. Tur då att vi har en bred trupp med hög konkurrens.

Vi startar med mackan i mål, Fille, Werme, Blurk och Stefan i backlinjen. Sami och Simon med Martin framför på mitten. Svanne tar vänsterkanten, Erik W framåt och Axel till höger. Avbytare: Kris, Macke W, Bulan och Gamlingen Nilsson.

Matchen börjar med att dom tar initiativet och har mycket boll. Vi väldigt passiva och får inte ordning på något spel. Dock håller vi dom borta från farliga lägen. Dock tappar vi pressen efter ett bolltapp och dom kan lobba över Marcus. Just då kändes det tungt, men vi skall visa på bra moral flera gånger under matchen. Dessutom måste Martin kliva av efter en misstänkt liten hjärnskakning då han landar på bakhuvudet. Men vi gnager oss in i matchen och hittar mer och mer eget spel och kan spela igenom deras backlinje flera gånger. 1-1 kommer genom Macke efter att Fille kommit runt på kanten och kan spela in till Macke som kyligt lyfter bollen över deras keeper. Bara 7 minuter senare kan vi så ta ledningen genom Erik W som frispelas av Axel. Där har vi full kontroll på matchen. Tyvärr bjuder vi in dom i matchen direkt efter vilan när en rensning går direkt till deras kille som återigen kan lyfta över Marcus utom räckhåll. Kändes rejält tungt där (igen). Vi gnuggar på och har helt kontroll på spelet och skapar flera chanser. Bl.a. friläge på Svanne, Axel har några lägen där han sånär kommer före framför keepern. i 65:e kan vi så ta ledningen igen genom Macke som stöter in en passning från Erik W (var på sidan och assisterade en stämplad Sami så såg inte hur det gick till).
Vi har nu full koll, men som vanligt på denna plan känner man sig inte säker. Tur då att Erik W i 85:e kan stänga matchen då han på en fin skarv från Macke kan trycka sig förbi deras försvarare och säkert placera in fyran. Game over!

Bra försvarsinsats med bra understöd framåt på kanterna. Sami gör en stark match på mitten trots matchovana. Macke kniper MOTM med 2 mål och 1 assist. Han var verkligen på spelhumör. Erik W vass framåt. Axel sin bästa match i Unbytröjan och en utmanare om MOTM: Svanne visade också potential. Totalt sett lyckas vi komma tillbaka i matchen två gånger - bra moral. Och vi ger Erik mer support framåt och kan därför visa ett bra anfallsspel.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Erik Wallin 1 2 1 0 0 3
Filip Lundström 1 0 1 0 0 1
Christian Werme 1 0 0 0 0 0
Jens Svanberg 1 0 0 0 0 0
Linus Nyberg 1 0 0 0 0 0
Sami Reinikka 1 0 0 0 0 0
Simon Boqvist 1 0 0 0 0 0
Stefan Johansson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

lör 28 aug 2021, 13:00 Unbyns IF - Vitå 2 - 0