• Akademi: P17 vann allsvenska premiären

Det blev en strålande start på säsongen för flera av våra akademilag när seriespelet startade upp under helgen. A laget satte an tonen tidigare under söndagen genom att vinna sin premiär (Skövde, 1-0) och bara timmar senare följde P17 efter. P17 vann nämligen i den allsvenska premiären borta mot Östers IF med 4 – 1. Efter en tuff försäsong i Ligacupens slutspel fortsätter nu säsongen med matchning mot de bästa lagen i Sverige. Och tydligen har laget anpassat sig till tempot – trots att Öster tog ledning kunde Utsikten vända och vinna med fyra raka mål under den andra halvleken. August Björneloo, Luka Matijevic, Leo Rådbring och Iyobel Hadgu gjorde målen när Kiken tog tre poäng med sig hem till Göteborg från Växjö. P16 vann också sin första match i Division 1 när Skövde AIK besökte arenan på Ruddalen. De mörkblå kom ut flygande och hade 4 – 0 efter 45 minuter och till sist hela 6 – 1 vid slutsignal. Hjalmar Wanning gjorde två mål, Pier Pascolo, Nelson Löwenmark, Oliver Dodik och Omar Salih gjorde målen för Utsikten. Laget laddar nu för spel i vår egen Future Cup som kommer upp under påskhelgen. P19 hade en tuff lördag nere i Småland mot ett välspelande IFK Värnamo. Melker Österberg gav Utsikten ledningen med en riktigt kanon men hemmalaget kunde kvittera i en jämn första halvlek och sedan avgöra under den andra. 3 – 1 till Värnamo. # # # Nu väntar påskhelg och som sagt Future Cup där P16 representerar Utsikten. Men redan under långfredagen (7/4) väntar dubbel fotbollsfest på Ruddalen Arena. 13.00 P19 vs Örgryte IS (P19 Superettan) 16.00 P17 vs IFK Norrköping (P17 Allsvenskan) P17 Akademi 2 apr 2023
  • Serieindelning P17 Allsvenskan

Vilken härlig säsong våra akademilag hade 2022 och det kommande året ser ut att bli ännu bättre. Serieindelningen för 2023 års P17 Allsvenskan är nu klar dit Utsiktens avacerade efter en övertygande serie- och kvalseger i höstas. Spelordningen med datum och avsparkstider fastställs under januari men vi ett seriespel med 14 starka klubbar som har premiär helgen 1-2 april, sista våromgången spelas midsommarhelgen och omgång 26 den 21-22 oktober med efterföljande slutspel. P17 ALLSVENSKAN SÖDRA 2023 Utsiktens BK IFK Göteborg BK Häcken GAIS IF Elfsborg Halmstads BK Helsingborgs IF Malmö FF Lunds BK Trelleborgs FF Östers IF Mjällby AIF Örebro SK IFK Norrköping P17 Akademi 23 dec 2022
  • P17 gruppsegrare i Ligacupen

Oavgjort mot Halmstads BK under söndagen säkrade gruppsegern för P17 och därmed avancemang till A slutspel i Ligacupen till våren. Yttern Hannes Landén slog till med dubbla ledningsmål för Utsikten från distans. Efter en knapp kvart satte August Björneloo upp för 1-0. Halmstad kvitterade före paus men med blott en kvart kvar att spela slog Landén till på nytt sedan Lucas Zuckermann spelat snett inåt bakåt: 2-1. På övertid kvitterade sedan Halmstad men då Utsikten hade tre måls bättre målskillnad sedan de tidigare två omgångarna (Varberg 3-0, Falkenberg 8-1) var lagets gruppseger klar. En stark insats på Ruddalen Arena mot ett bra Halmstad BK. Utsikten började bra men under andra halvan av den första halvleken var det mycket HBK.Liknande bild efter paus men då hade hemmalaget en stark period mitt under halvleken där man var både spel- och chansmässigt vassare vilket resulterade i ett 2-1 mål som blev mer eller mindre avgörande då Kiken skulle gå vidare på kryss. Defensivt starka 90 minuter från Utsikten och framåt gjorde två mycket vackra spelmål - gästernas båda mål kom exempelvis efter fasta situationer vilket ger en fingervisning av hur uppoffrande uteförsvaret spelade. Nu väntar som sagt A slutspel i Ligacupen och inspirerande matcher mot landets bästa akademier. En bra förberedelse inför den kommande säsongen och klubbens comeback i Allsvenskan! P17 Akademi 4 dec 2022
  • P17 i kamp med Halmstad om gruppseger

Två raka segrar i Ligacupen har satt P17 i en bra position inför Ligacupens tredje och sista gruppspelsomgång nästa helg. Då - på Ruddalen Arena - väntar en ren toppmatch hemma mot Halmstad BK på om gruppseger och avancemang till vårens A slutspel. 3 - 0 borta mot Varbergs BoIS förra helgen följdes under söndagen upp med hela 8 - 1 över Falkenbergs FF vilket då innebär maximala sex poäng på kontot. Precis som kommande motståndaren Halmstad BK. Mot Falkenberg idag rivstartade de mörkblå, tog tidig ledning redan efter ett par minuter och via ett högt och aggressivt försvarsspel så dikterade man vilkoren genom hela matchen. I paus var siffrorna 4 - 1 och under den andra halvleken kunde man sedan kontrollera händelserna och ta segern i mål. Anfallsparet Lucas Zuckermann och August Björneloo sköt två mål vardera. Övriga från Morris Olofsson, Hannes Landén och Hjalmar Wannding - samt ett olyckligt självmål av gästerna. Överlag en stark insats där man spelade med hög intensitet matchen igenom. # # # Nästa match: Söndag 4 december klockan 13.00 Utsiktens BK vs Halmstads BK, Ruddalen Arena P17 Akademi 27 nov 2022
  • P17 klara för Allsvenskan 2023

Vilken säsong. Vilken vecka. Vilken dag! P17 är tillbaka i högsta serien efter att ha besegrat Landskrona BoIS idag med 2 – 0 och därmed tagit hem kvalet med maximala sex poäng. Under året i Division 1 tappade laget totalt poäng i två matcher av 22 vilket innebar tydlig serieseger. I den första kvalmatchen för en vecka sedan vann man sedan borta över Öster – då tre snabba mål under de första 20 minuterna och sedan säker seger. Idag var det betydligt mer låst. Gästerna Landskrona var fokuserade bakåt och fick allt som ofttast ner farten på Utsiktens alla offensiva kvicksilver och matchen var över 90 minuter fattig på riktigt klara målchanser. Hemmalaget var även de oerhört starka defensivt. Kanske var det nerver? Kanske bara smartness med tanke på läget där man till och med kunde förlora med ett par mål och ändå gå upp? Festen förlöstes dock mitt under den andra halvleken när hemmalaget fick straff och Lucas Särnberger säkert sköt 1 – 0. En annan inhoppare – August Björneloo – säkrade senare avancemanget; 2 – 0. Även det målet kom från elva meter. Efter slutsginalen klassiska jubelscener med guldhattar och ren glädje på innerplan såväl som i omklädningsrummet. Vinsten betyder alltså att P17 är tillbaka i Allsvenskan. Vilket lag! P17 Akademi 29 okt 2022