• P17 vann borta mot IFK Norrköping

Omstart! Och vilken sådan det blev för Utsikten som inledde höstsäsongen på Platinum Cars Arena i Norrköping under söndagen. Vårens hemmaförlust mot IFK Norrköping (0 – 1) var en av de snöpligare hittills då gästerna avgjorde i matchens slutsekunder efter en fast situation. Idag var det Utsiktens tur att få så kallade psykologiska mål. Redan i första minuten sköt William Daun 1 – 0 för Utsikten som därmed fick en perfekt start av matchen – och skulle det visa sig – höstsäsongen. För ledningen stod sig in till paus. Under första halvleken fick också Norrköping en spelare utvisad vilket satte Kiken i segerläge inför den andra. Avgörandet kom dock inte förrän i 92a minuten då Hannes Landén spelade in och Morris Olofsson avslutad distinkt i nättaket. 2 – 0 för Utsikten efter en stark kollektiv insats och tre poäng in i bussen hem till Göteborg. Närmast väntar två hemmamatcher för P17. Lördag 5 augusti 13.00 Utsiktens BK vs Östers IF, Näset Yuncture Arena Lördag 12 augusti 16.00 Utsiktens BK vs Örebro SK, Ruddalen Arena Foto: Van Ngyuen P17 Akademi 30 jul 2023
  • P17 laddar för omstart av Allsvenskan

På söndag startar P17 upp seriespelet igen efter sommaren. Då väntar bortamöte med IFK Norrköping. Våren avslutades med en härlig hemmaseger över Trelleborg och överlah har våren varit bra. Det har varit jämna och täta matcher där vissa resultat gått lagets väg och andra mot i slutskedet av matcherna. Bortavinsten mot Halmstad BK är en höjdpunkt medan förlusten i slutsekunderna hemma mot Malmö FF sved ordentligt. "Vi har haft bra fokus på träningen och killarna har blivit medvetna om vad som krävs att tävla på den nivån" säger lagets tränare Amel Badnjevic. Under sommaren har fem av truppens spelare varit med i Gothia Cup B18 som vann turneringen vilket givetvis har gett gott om energi in även i P17. Dessutom har två nya spelare anslutit - det handlar om backen Elias Hylving och forwarden Frans Adamovic, båda födda 2006, som närmast kommer från BK Häcken. "De nya killarna har kommit in bra redan och ökar konkurrensen i truppen vilket är viktigt." Närmast väntar alltså bortamatch i Norrköping. Nästa gång ni kan se P17 på hemmaplan är lördag 5 augusti då Utsikten möter Östers IF på Näset Yuncture Arena. P17 Akademi 26 jul 2023
  • Akademi: P17 vann allsvenska premiären

Det blev en strålande start på säsongen för flera av våra akademilag när seriespelet startade upp under helgen. A laget satte an tonen tidigare under söndagen genom att vinna sin premiär (Skövde, 1-0) och bara timmar senare följde P17 efter. P17 vann nämligen i den allsvenska premiären borta mot Östers IF med 4 – 1. Efter en tuff försäsong i Ligacupens slutspel fortsätter nu säsongen med matchning mot de bästa lagen i Sverige. Och tydligen har laget anpassat sig till tempot – trots att Öster tog ledning kunde Utsikten vända och vinna med fyra raka mål under den andra halvleken. August Björneloo, Luka Matijevic, Leo Rådbring och Iyobel Hadgu gjorde målen när Kiken tog tre poäng med sig hem till Göteborg från Växjö. P16 vann också sin första match i Division 1 när Skövde AIK besökte arenan på Ruddalen. De mörkblå kom ut flygande och hade 4 – 0 efter 45 minuter och till sist hela 6 – 1 vid slutsignal. Hjalmar Wanning gjorde två mål, Pier Pascolo, Nelson Löwenmark, Oliver Dodik och Omar Salih gjorde målen för Utsikten. Laget laddar nu för spel i vår egen Future Cup som kommer upp under påskhelgen. P19 hade en tuff lördag nere i Småland mot ett välspelande IFK Värnamo. Melker Österberg gav Utsikten ledningen med en riktigt kanon men hemmalaget kunde kvittera i en jämn första halvlek och sedan avgöra under den andra. 3 – 1 till Värnamo. # # # Nu väntar påskhelg och som sagt Future Cup där P16 representerar Utsikten. Men redan under långfredagen (7/4) väntar dubbel fotbollsfest på Ruddalen Arena. 13.00 P19 vs Örgryte IS (P19 Superettan) 16.00 P17 vs IFK Norrköping (P17 Allsvenskan) P17 Akademi 2 apr 2023