• Referat: Esperöds SK - Lunnarps BK

Lördag och sista träningsmatchen innan höstpremiären nästa vecka. Vi gästade Esperöds SK idag i 25 grader och sol. Dagens elva: - Ludde - - Joel, Jacke, Ahl, Kevin - - Edde, Emil, Staffan, Sjögren - - Kojo - - Lasson - Avb: Conn, Viktor Vi fick en strålande start då vi tog ledningen redan efter 1 minut när Joel spelade snett in till Edde som vinklade in boll på ett, 0-1! Efter 20 minuter är vi nära på att utöka vår ledning när Kojo slår en djupboll till Lasson som från dålig vinkel får bollen mot mål men bollen rensas undan på mållinjen. 5 minuter senare är ESK nära att kvittera på en hörna efter slarv i vårt markeringspel på bakreytan men deras nick går precis utanför. I minut 32 vinner Kojo boll på mitten och driver framåt och slår sedan bollen på djupet till Sjögren som kommer fri och sedan rundar målvakten och kan enkelt rulla bollen i mål, 0-2! Kort efter spelar vi oss förbi deras backlinje och Staffan passar snett in i straffområdet till Joel som står 5 meter från öppet mål men han lyckas på någotvis skjuta bollen ribba ut! Innan halvlek hinner Edde med ett skott som går stolpe ut. 0-2 paus. Nästan direkt i början av andra halvlek vinner Lasson boll och trixar den över sig till Kojo som löper sig fri och sedan placera bollen i mål nere vid stolpen, 0-3! Anfallet efter får vi en hörna som Kojo slår till Jacke på bakre ytan som nickar bollen till Conn och han nickar mot mål men deras målvakt gör en fin benparad. Målchanserna avlöser varandra och i 65 minuten får vi en frispark snett utanför straffområdet som Staffan skruvar runt muren tätt utanför krysset. I minut 70 får en ESK spelare sitt andra gula kort för dagen och fick bege sig till duschen och ESK fick avsluta sista 20 minuter med 10 man på plan. Nästan direkt efter anfaller vi då Sjögren efter fint förarbete passar Joel som skjuter (eller det var ett inlägg?) som målvakten missbedömer och bollen går mellan benen på honom och in i mål, 0-4! 3 minuter senare får vi straff när Sjögren blir tacklad bakifrån, Staffan stegar fram och drar den stenhårt mitt i målet , 0-5! Minuten senare spelar ESK sig igenom oss och deras anfallare bröstar fram bollen till sig själv och placerar den vid stolpen, 1-5. Med 5 minuter kvar av matchen utökar vi vår ledning när Conn löper sig loss på kanten och slår ett hårt inlägg längs marken som tar på en ESK spelar och styrs in i mål, 1-6! I matchens sista spark är ESK nära på att reducera men Ludde gör en snygg enhands räddning uppe vid krysset! Slutresultat 1-6! Vi kontrollerar matchen från minut 1 och skapar en hel del målchanser och gör även 6 mål. Vi slarvar en del i vårt passningsspel och slår bort några enkla passningar, dock lyckas vi vinna boll högt i banan när vi blir av med den. Vi rullar boll bra och har en bra rörelse i laget. ESK var vassa i sina kontringar, framförallt i första halvlek. Ett stort plus till de båda linjemännen som var helt felfria under matchen! Lördag 10 augusti kl 14.00 är det tid för höstpremiären bort mot Vanneberga på Blekevallen. Väl mött! /Glenn Malmros Div 6 Herrar 4 aug 2019 0kommentarer