• Första träningen efter jul och nyår

Igår var första träningen efter 2 veckors vila, vi var 12 stycken som tränade och 1 satt på sidan. Igår var fokuset att mest ha roligt och få igång benen och bollsinnet igen. Träningen var olika avslutningsövningar och det såg väldigt bra ut. Sen avslutade vi med ca 40 minuter match och de var riktigt roligt att se. Endel provade på nya platser och andra stannade på sina ordinarieplatser, verkligen jätte roligt att så många vill prova på lite nya positioner och att vi är positiva till att byta platser till och från- de gör att vi växer som lag! 😊 Nu har vi matchledigt i helgen och sen tränar vi med flicklaget i Tierp på måndag och torsdag har vi som vanligt träning i Örbyhus! Vill även passa på att hälsa Kim Wallin välkommen till laget och hoppas verkligen att du ska trivas med oss! IB Damer 4 jan 2019 0kommentarer
  • Kickar igång igen

Hej! Nu är det äntligen dags för att kicka igång den här delen utav säsongen. Vi börjar med träning idag där vi mest kommer att spela två mål för att springa igång benen igen. I helgen är vi matchlediga och sen har vi två träningar nästa vecka innan vi tar oss till Norrtälje för att spela match mot Roslagsalliansen den 12/1. Vi hoppas på en bra säsong med många härliga möten med alla andra lag i serien! Nu kör vi! IB Damer 3 jan 2019 0kommentarer
  • Referat: Björklinge BK - TÖFF

Sista matchen innan jul spelades borta mot BBK. Vi börjar matchen defensivt. Tycker ändå att det är vi som har spelet men rätt som det är förlorar vi boll och blir för mycket tittande efter den. En spelare från BBK gör ett oväntat mål från mitten. Ett till mål kommer bara några sekunder senare och återigen kollar vi för mycket boll. Vi sliter hårt på centerpositionen och BBK pressar högt med båda sina forwards samtidigt som vi pratar och visar oss alldeles för lite på forwarden, vilket gör det svårt för våra backar vid flera tillfällen. Nellie i mål gör några kanonräddningar men tyvärr går ett tredje mål in för BBK när det är 8 sekunder kvar av perioden. Vi har flera bra anfall i början av andra perioden. Problemet är att vi ofta saknar en spelare framför mål, vilket gör det hela mycket svårare än nödvändigt. Efter ca 8 min gör vi äntligen vårt första mål. En pass från Oldin i hörnet till Erica som befinner sig fri i mitten gör att deras målvakt inte hinner med i sidledsförflyttningen.  Snyggt och välförtjänt! I 11e minuten av perioden har vi lite otur igen då BBK skjuter stolpe men som sedan hamnar bakom vår målvakt Sofi och kan puttas in av en motståndare. Vi får utvisning kort därefter men gör ett väldigt bra boxplay. Defensivt är vi mycket säkra, dock skulle behöva fundera lite över olika alternativ offensivt. 30 sekunder kvar av perioden och BBK gör sitt femte mål på frislag. De är duktiga på att stå framför målvakt Sofi och skymma sikten för henne. I periodpaus snackar vi om att vi måste hjälpa backarna mer och prata med varandra. Vi måste försöka komma ner mer från centern och möta boll samt som det är viktigt att de som vi sagt ska vara mötande på forwarden måste fullfölja den uppgiften, precis som den forwarden som ska ligga högre upp och framför målvakt måste göra det. Efter 1 minut gör vi vårat andra mål, även det är ett snyggt spelmål. Emelie Oldin, som spelar sin andra match på forwardpositionen, gör sin andra assist för matchen till Ebba Berglund. Vi jobbar bättre framför mål nu men får inte riktigt bollen på mål. Vid flera tillfällen får vi till skott och farliga passningar i slottet men lyckas ändå inte. Våra motståndare fortsätter att pressa högt och gör ännu ett mål på ett snabbt frislag från nära håll. Känns tveksamt då domaren pekar åt fel håll och vi hinner inte reagera innan bollen slås. Vi svarar iallafall ganska snabbt och gör 7-3. Det är Ebba som skjuter och bollen nuddar deras klubba in i mål. 12.39 begär vi timeout och bestämmer att vi ska gå ner på två kedjor istället för tre. Vi får även en straff som tyvärr inte sitter i mål men vi hänger inte läpp för det. Snart kliver Maja fram och gör ett riktigt snyggt mål, nästan en repris från matchen  mot Enköping.  Sista målet för matchen står vår Emelie Öberg för, återigen med assist från Oldin. Tredje perioden gör vi mycket bra! Verkligen ett lyft från perioderna innan. Vi har en spelare  framför målvakten vid många av målen och det ger resultat. Något vi måste bli bättre på att göra redan från början! Den här perioden vinner vi med 4-2 och då är ett av deras mål mycket tveksamt. Både Nellie och Sofi gör det jättebra i mål hela matchen men som sagt, våra motståndare var bra på att stå framför och skymma sikten  vilket bidrog till flera av deras mål. Tycker ändå att vi ska vara nöjda med den här matchen i och med den tredje perioden och att vi inte deppar efter att vi har släppt in mål. Matchens lokförare blev Erica Pettersson med motivationen att hon kämpar överallt och hela tiden oavsett vad resultatet säger. Nu har vi inga matcher kvar före jul men fortsätter träna till 20/12. Nästa match är mot FBC Uppsala på hemmaplan den 19/1. TÖFF Dam önskar alla en god jul och ett gott nytt år! IB Damer 13 dec 2018 0kommentarer