17 oktober 2020
13:00

Skälby IBK

Referat: Tillberga IK Roosters - Skälby IBK

Det blev en jobbig förlust mot ett tekniskt duktigt Skälby igår, där vi inte sätter de chanser vi har medan dom gör det. Vi får vara ärliga och säga att dom är klart bättre än oss i den första perioden, och det beror inte på dålig inställning från vår sida. Utna snarare en tendens i övertändning som oxå mynnar ut i utvisningar, där dom gör 0-1 i powerplay efter 4,12 då Ahli sitter på botbänken för otillåten trängning efter 2,17. Sen gör dom 0-2 av bara farten efter 4,26, och vi är alldeles för heta och stressar upp vårt spel under större delarna av perioden. Men Walle lyckas peta in en reducering till 1-2 på pass från Anton efter 9,30, vilket ju var väldigt skönt. Fast sen gör Skälby även 1-3 efter 17,25, och det står sig perioden ut.
Men i den andra perren tycker vi att vi är med i matchen på ett helt annat sätt, och jag hoppas att Ni som såg matchen i vår live sändning håller med mig. Det kan ju dock vara så att jag är lite färgad förstås, men vi tar tag i vårt eget spel på ett helt annat sätt och reducerar oxå till 2-3 genom Bramming på pass från Anton efter 4,22. Spelet går vidare och det är ganska jämnt, men Skälby har tekniskt skickliga spelare som både prickskjuter och lyfter in sina bollar i mål på vår skymde keeper. Och dom gör 2 mål inom 9 sekunder, först 2-4 efter 8,37 och sedan 2-5 efter 8,46.
Vi kommer dock tillbaka igen och gör 3-5 efter 9,36 då Walle träffar mål igen på pass från Duna. Sen blir det en utvisning för vardera lag, innan perioden slutar.
Den tredje perioden börjar med att vi tar tag i spelet ytterligare, men det är ändå Skälby som gör mål till 3-6 efter 1.24. Och vilket mål han gör den unge Jonte Berglund, då han på pass från en av sina bröder Isac dribblar 3 man och även målvakten innan han rätt enkelt lägger in bollen i kassen. Ibland får man lyfta på hatten för en motståndares prestation, även om det så klart svider i själen. Och lite extra eftersom han är uppväxt och fostrad i Tillberga.
Men som sagt vi saknar inte chanser, fast vi lyckas inte sätta dit bollarna. Och efter 7,35 tar så Skälby timeout. Och det blev ju lyckat för dom, eftersom dom sedan gör 3-7 efter 7,54.
Men vi kan ju inte annat än fortsätt jobba på och gör det så bra, så dom får stoppa Anton lite för regelvidrigt att det mynnar ut i ett straffslag för oss. Dock fortsätter det på samma sätt för oss, och Ahli lyckas inte överlista deras keeper så resultatet står sig. Men då matchuret visar 10,53 så drar som på sig en utvisning, och vi kan recucera till 4-7 efter 11,46 då Fille gör mål på passning från Jacke.
Men efter 13,22 ringer det igen för Skälby, då unge Jonte Berglund åter visar klass. Och lyfter in en enhandare till 4-8 rätt upp i X-et. Väldigt tungt att se, men som sagt ibland får man applådera en motståndares prestationer oxå. I alla fall i efterhand, när den värsta besvikelsen lagt sig.
Vi begär timeout i samband med målet, och coach "Cocker" plockar ut två femmor som ska försöka få till våra mål framåt. Och vi försöker verkligen så gott vi kan, men i vår iver att göra allt för att reducera. Så får vi istället en utvisning på Hugo för slag efter 17,18. Den kan tyckas lite hårt dömd med grönt hjärta, men vi vet ju alla vem som bestämmer och håller i pipan på planen. Vi försöker så klart så gott det går att få till någonting framåt fast vi spelar 4 mot 5, men inget mer händer. Och matchen slutar med en tung förlust.

Slutresultat: 4-8 (1-3, 2-2, 1-3)
Skottstatistik: 35-37 (8-16, 16-11, 11-10)