• DAVID SLÅR GOLIAT

Inledningen till referat hittar ni på vår Instagramsida, den var lite lång.. Nu till shoot-outsen, 6 stycken till antalet. Ferre tar täten och gör inga misstag, mål. Robin är nästa man och smeker fint i bollen i mål. Kalven står redo som tredje skytt, men det förgäves när Nicke vispar iväg bollen aningen för hög trots Kalvens mytomspunna spänts.. Nästa man till rakning var Ceder. Nicke revanscherade sig och levererar en smörpassning, men Borlänges keeper stängde buren. Nu var det dags för våran joker, Sala. Han slänger in bollen till Nicke och springer, förlåt, joggar över planen. Efter vad som känns som 52 sekunder så fångar Sala bollen tar tre tunga kliv och sätter bollen säkert. Kul när brorsan sitter och tittar på också! Sist ut, Pedro. Ni alla fattar ju att det är mål givetvis. Matchen startar därmed med en 4-0 ledning. Första målet i matchen gör Robin från straffpunkten. Därefter får se ett hattrick, tyvärr inte från våran sida.. Deras nummer 3 hänger just 3 innan Ceder får revansch och gör 6-3 efter dryga 5 minuter spelade. Matchen går sen lite i stå, vi delar broderligt på målen. Båda lagen har problem i offensiven. Borlänge spelar ett högt 3-2-1 försvar, jobbigt är det, kanske har dom scoutat våra lungor. Det är en illa dold hemlighet, vi kör frivilliga löppass varje dag, individuellt ansvar givetvis. Borlänge kommer inte heller någon vart. Vi gör totalt tvärtemot jämfört med deras försvar, vi står mest, då är vi fina. Inte lika jobbigt heller, mest det. Borlänge-lirarna vill gärna ha med sig Pedros tröja hem då dom försöker med alla medel att ta av honom den. Jag förstår dom, det är en äkta, första upplagan av Tillberga tröja, som självaste Ludvikakanonen spelat i, kan vara värt mycket pengar om 50 år! Trots riv och slit så lyckas Pedro slingra sig loss från björnfällorna och hittar nätmaskorna, han vrålar ut sin glädje? ilska? Det är lite oklart, vad som vrålas ut stannar i hallen. Trots slitet i Pedros tröja så är det han som blir tilldelad en ostskiva efter sitt målvrål. Anfallet som faller efter gör Borlänge mål och spelaren firar likt Pedro, ostskiva på honom med tänker ni? Icke. Vid minut 27 så kommer Dala in på ett inspring från kanten. Ferre försöker droppa bollen till Dala men det blir en lös boll som både Dala och två dalmasar slänger sig på. Vem som tar den först kan inte undertecknad uttalas sig om, men i och med den lilla kampen på det blå golvet där Dala har en dalmas över sig och en bakom sig så uppstår någon form av gruff med den bakre spelaren. Båda sliter och kramas med varandra, inte så kärleksfullt dock. Dala reser sig men kantrar sedan in i knäna på dalmasen. Visselpipan från tredjelaget gör sig hörd. Dala tar sig upp från golvet, irriterad, som jag själv aldrig sett honom, han är ju en allmänt go gubbe som inte gör någon försynt. Det behövs ingen direkt domarkonferens, det är ju bestämt sedan tekniska mötet som ni minns, direkt rött till Dala. Dalamasen också isåfall, ett öga för ett öga? Nej vi fick nöja oss med hans ögonbryn, enbart en tvåa på Borlänge. Rättskiparen säger något om en armbåge men tyvärr har vi ingen VAR i sporthallen, förutom jag själv som kan se reprisen och den armbågen lyser i sin frånvaro, likt våran läktare i hallen. Besviket lufsar Dala mot just den där stolen för dom som ”får rött kort”. Den är ju givetvis upptagen då publiken glatt slagit sig till ro och njutit av en tom stol i hallen. Men Dala får givetvis stolen när han dyker upp. Tyvärr tappar vi in två bollar i slutet av halvleken så vi kliver in i paus med en 15-12 ledning. Lugnt snack i paus. 12 mål i röven är ju MVG. 15 framåt, får VG-, det där klassiska luddiga betyget. Kalven öppnar målskyttet, sen släpper vi in en. Pedro lossar bössan svart svart, sen släpper vi in en. Kalven och Pedro hittar varsina mål till! Sen släpper vi in två.. Sen åker Sala på en tvåminutare, anledning oklar. Undertecknad står på andra sidan. Anfallet efter är det dags för nästa situation, undertecknad är inblandad så här får ni givetvis höra den opartiska versionen. Vi får ett frikast där jag blir uppsliten och knuffad i ryggen ett flertal gånger utan något gehör från rättskiparna. Här ska man bara släppa det. Efter tredje knuffen vänder jag mig om, dum som man är, och ger tillbaka med samma medicin. Vi båda blir placerade i utvisningsbåset, samma kille som kramades med Dala i första halvlek.. Anfallet efter får Robin en åktur efter två lemmar i bringan. Utvisning? Icke, kontring av Borlänge och de reducerar till 19-17. Dom kryper närmare, finns många anledningar till det. Men vi ska och borde göra är att hålla oss i skinnet och strunta i vad som går emot oss. Såväl våra egna dåliga beslut som andra lagens beslut. Rörig andra halvlek det här, rörigare blir det. Ceder kommer in i en tom löpning och får en klassisk höfttackling à la hockey, under tiden han kramar golvet så studsar bollen ut till Sala på h6 som vilat upp sig i två minuter, tur var det för han får sig en flygtur också. Ceder blir arg då han blev oskyldigt angripen, Sala ligger på golvet tillsammans med två Borlänge lirare som gett både Ceder och Sala en gratis åktur i sporthallens snurr-karusell. Ceder blir arg över våldsdådet som utförts på honom, kanske fanns det ett pris på han huvud? Måste vart så. ”Arg blir han, två minuter får han, sen går han mot läktarn!” Läs det med Upp på Källarbacken melodin, mitt i prick! Att han går mot läktaren är för att han med viss ljudvolym säger något i stil med ”SKOJARUUUUU”, domaren skojade inte.. Ceder blir visad vägen mot den andra fina stolen för dom som ”får rött kort”. Där Dala redan gjort sig bekant med omgivningen! Borlänge får nöja sig med en utvisning i situationen, han som hade ondast, känns som att det blev honom eftersom det var en rörig situation och han var den enda som låg kvar vid brottsplatsen. Borlänge närmar sig i målprotokollet. Vi har 19-18, inte mycket att luta sig mot nu. Ferre kommer in i Ceders frånvaro och han har glöd under sulorna det ska gudarna veta. Han gör 5 mål på 8 minuter och vi har gjort ett litet ryck till 28-22. Sedan blir jag passerad till bänken för tvåminuters vila igen. För att jag enligt tredjelaget skjuter målvakten i ansiktet. Borlänges målvakt är sportslig nog och säger lite lätt att den tog på hans axel och via örat, men det ville inte rättskiparna lyssna på, ett brott hade tydligen begåtts trotts att offret förnekar brottet. Utvisningen som faller visar sig också bli kritisk då Borlänge går direkt upp på man man och gör tre snabba till 28-25 med dryga två minuter kvar att spela. Men närmare en så kommer dom inte då Robin skickar in 29-25 i nätmaskorna när det återstår 1,5 minut samtidigt som vi själva har bollen i behåll. Ferre kröner sin insats med att skicka in 30-25 och fastställer slutresultatet. Ännu en gång vinner David mot Goliat! Matchens dubbelnugge🏆 Går likt förra cupmatchen till Ferre. Beröm ska också Pedro ha som tuggar sig igenom 60 minuter. Seniorlag Herrar 23 feb 0kommentarer
  • REFERAT: Borlänge borta

SERIESEGER!🏆 Vi är en riktig skral och krigsskadad trupp som trotsar sina skadade kroppar och bakfyllor och tar oss upp till Borlänge och möter Borlänges juniorer. Det är mycket vi saknar i matchen så som en full matchtrupp, en axel, en tumme, en framsida, en ungdomlig kropp, nån lunga mm. Men det vi inte saknar är konsten att vinna. Likt Strands borta så kör vi på tidigare inslagen väg där gå-handboll är vår väg att gå. Man får spela på och med det man har så att säga. Bakåt gör vi ett riktigt stabilt jobb tillsammans med Nicke i målet. Vi släpper enbart in 4 mål efter dryga 20 minuter in i matchen. Framåt gör vi inget spektakulärt egentligen utan 11 mål, men så länge man bara släpper i 4 så är ju det skitsamma. Vi åker på två utvisningar sista 4 i första halvlek vilket gör att Borlänge kan putsa till siffrorna lite och vi går till välbehövlig pausvila med 7-13 i vår favör. Borlänge startar andra halvlek med offensivt försvar, 5-1 snubb på 3-2-1 vilket stressar upp oss lite. Vi gör andra halvlekens första mål men tappar sedan in 3 raka och släpper in Borlänge i matchen till 10-14. Vi lyckas sedan lösa deras försvar men slarvar lite vilket gör att vi får några kontringar i röven. Vi delar sedan på målen i drygt 6 minuter innan vi gör ett ryck till 14-22 och här någonstans känns det som att tåget gick. Detta mycket tack vare Markus slit i försvar, Erics pricksäkerhet från kanten och Zackes och Salas fina prestationer på 9m. Nicke i mål var ju inte dålig heller men sånt vet ni redan. Matchen avslutas med att Erkers får kontra in en balja à la basket style med 2 gipsad fingrar och sätter där pricken över i:et när alla får hamna i målprotokollet. Stor eloge till alla i laget som krigade på trots motgångarna inför matchen. Det blev inget storlaget firande under gårdagen, dels på grund av brist av energi, samt att enbart 1/3 av truppen var på plats men framförallt eftersom vi har kvalmatch i Svenska Cupen på onsdag! Men var inte oroliga, vi kommer fira! Matchens dubbelnugge🏆 Gick till Sala som var i makalös form igår, målbäst med 7 kassar också. Som tidigare nämnt så ska vi även lyfta på hatten för Zackes, mackans och Nickes insatser! Seniorlag Herrar 19 feb 0kommentarer
  • OMGÅNG 2 ATG SVENSKA CUPEN

Nu på onsdag är det dags för nästa omgång i ATG Svenska Cupen. Vi välkomnar Borlänge HK från divison 1 till Tillberga Sporthall. Efter en spännande match mot Lif Blå i tidigare kvalmatch väntar nu nästa batalj. Kom och heja fram oss mot ännu en vinst så att vi får fortsätta vår resa i Svenska Cupen! •Sporthallen, Tillberga •21 februari •19.30 •Borlänge HK ENTRÉ 20kr #hejabyn #allatillhallen Seniorlag Herrar 19 feb 0kommentarer