• Andra raka segern i Smålandscupen

För andra helgen i rad vinner TSK herr i Smålandscupen/Toyota cup. Denna gången mot IFK Öxnehaga med 3-1. TSK tog, precis som förra helgen, kontroll över matchen direkt och släppte egentligen aldrig initiativet. 1-0 kommer genom Linus Grandt som var tillbaka i truppen idag efter några veckors skadefrånvaro. IFK Öxnehaga har sedan några riktigt fina lägen att göra matchen mer spännande, men då kliver Joakim Berglöf fram med kvalificerade ingripanden. Istället för 1-1 kommer 2-0 innan paus genom Robin Johansson. Ett väl avvägt skott eller ett misslyckat inlägg? Det beror nog på vem man pratar med. Hur som helst, bollen i nät och ledningen dubblerad. Andra halvlek blir en mer frusen tillställning där inget lag riktigt gör sitt för att höja tempot eller underhållningsvärdet. När Taberg så gör 3-0 genom Marcus Almlöw är matchen helt avgjord. IFK Öxnehaga reducerar med en bra slagen frispark från högerkanten som går direkt in i mål. Närmare än så kom dock aldrig motståndarna. Simon Johansson tilldelas hjälmen/matchens lirare. Nästa match, den tredje i gruppspelet av Smålandscupen/Toyota cup, spelas lördagen den 23 mars på Jordbrovallen. TSK – Mullsjö IF. Avspark 15.00. A-lag Herrar 16 mar 3kommentarer
  • Seger i Smålandscupen

Så var säsongen 2024 igång på riktigt. Och visst är det härligt att börja med en vinst. TSK herr tog ikväll en klar seger mot Hooks IF med 4-1 i den första gruppspelsomgången av Smålandscupens/Toyota Cup. Vad gäller matchen var det aldrig något snack om saken. TSK dominerade spelmässigt från start till slut och vann rättvist. I första halvlek skapar TSK flera målchanser och 1-0 kommer på hörna. Liam Magnusson är det som når högst och nickar in bollen. Mot alla odds kvitterar Hook i andra halvlek med deras kanske enda skott på mål och i några minuter råder lite oreda i ett annars stabilt TSK. Det dröjer dock inte länge innan vi tar ledningen igen och efter det går det undan. 2-1, 3-1 och 4-1 kommer tätt efter varandra och till sist är segern kassaskåpssäker. Målskyttar Oskar Edwardsson, Jonathan Ericsson och Jacob Blomgren. Liam Magnusson belönades med hjälmen/matchens lirare. Vi lyfter även på hatten för Robin Johansson som till stor del ligger bakom samtliga tre mål i andra halvleken. Nästa match, också det i Smålandscupen, är mot IFK Öxnehaga lördagen den 16 mars. Avspark 15:00 på Jordbrovallen i Jönköping. A-lag Herrar 10 mar 1kommentar