19 september 2018
19:00

Timrå IK

Östersunds IK - Timrå IK

Timrå J18 åkte upp till Östersund och tog säsongens första tre poängare. Efter en bra start med 2-0 så dippar laget, man går ner sig och kommer tillbaka i det spel som gjorde laget så ofarligt mot Kramfors. Men efter totalt fem perioder (Kramforsmatchen 13/9 och två perioder i dagens match) så knyter laget näven, gör jobbet vilket leder till att sista perioden vinns med 0-2 och matchen med 3-4.

Första perioden
Ett Timrå på spelhumör kommer ut och skapar flera fina kombinationsanfall. Östersund känns inte riktigt på tårna och efter ca 13 minuter spelade så leder också Timrå rättvist med 0-2, målskyttarna är Max Freyschuss på friläge och Isac Thoren som i powerplay spelar klart en retur framför mål.
Därefter smyger sig en lättja in i spelet samt att Östersund också kommer in i matchen mer och mer. Timrå spelar inte klart situationerna.
Signifikativt för periodens avslutande sju minuter är att man går in i dom flesta duellerna lite på chans för att snabbt kunna gå till anfall. Östersund gör också två mål och perioden sluter 2-2.
Andra Perioden
Laget är rörande överens om vad som ska förbättras, men kuggar inte riktigt i. Timrå chansar inte lika mycket men man är fortfarande inte nöjd med det smarta spelet utan man vill hela tiden göra svåra saker vilket gör att Östersund får ordentlig vittring då dom också kommer ut med en helt annan pondus efter sina två mål i slutet av första perioden. Östersund gör också 3-2 i sitt första powerplay för matchen. Därefter åker Timrå på en fem minuters utvisning som dödas förtjänstfullt. Perioden sluter 3-2 till Östersund.
Tredje Perioden
Laget kommer ut med ny energi och med inställning att vinna matchen. Man jobbar sliter och är obekväma för Östersund som allt oftare får tillbringa långa stunder i den egna zonen. Flera gånger lyckas Timrå byta i offensiva zon och få in pigga ben som fortsätter sätta den press som förgående femma skapat. Det är en härlig energi i gruppen och båset.
Tillsammans vänder också laget matchen. 3-3 görs utav William Ingberg-Nilsson efter fyra minuter och Mathias Wikudd avgör matchen på straff med ett distinkt avslut och endast sjutton sekunder kvar. 3-4 på tavlan och tre poäng hem till NHKarena.

Resultat 3-4 (2-2, 1-0, 0-2)
Skottstatistik 26-27 (10-10, 8-10, 8-7)