• Hedersam förlust igen!

Lång bortamatch idag då vi begav oss till Karlskoga för möte mot Sporten. Som vanligt blev det en tuff och tät match där jag tycker matchplanen för väl ut första 45 där vi ligger kompakt och är farliga på kontringar och släpper till lite chanser emot oss. Andra halvlek startar hemmalaget klart bäst och trycker ner oss, ett onödigt bolltapp på kanten leder fram till 1-0. Efter målet så har vi en 10 min period som är bedrövlig, då ska vi nog va glada över att det inte rasslar till igen. Sista 15 blir det bätte och vi skapar lite farligheter och har även en boll i nätet som blir avblåst för offside. Men tyvärr så blir det som så många gånger denna säsong en hedersam förlust. Summering : Ja det är surt, KSK är bättre spelmässigt under 90 min och oförtjänt vinner dom inte, men sett till målchanser hörnor osv så är det ganska jämt skägg efter 90 min. Men vi får bara fortsätta nöta å jobba på å bli bättre i dom båda straffområdena där det avgörs. Match igen redan på lördag hemma mot Kristinehamn. Vi tackar Karlskoga, domarna samt Karlanda Buss med Lennart i spetsen för dagens match. Dagens presentationer : Oscar : Strålade insats i målet. Joel: Slet ont tills krampen tog honom. Rasmus : Tillbaka i TIF och gör en stabil match. Mvh Gj A-lag Herrar 8 aug 0kommentarer
  • Bra insats bittert resultat!

Idag tog vi bussen österut för möte mot KB Karlskoga på Nobelstadion, en riktigt tuff uppgift mot ett lag som är bra helt enkelt, har mycket rutin i spelare från betydligt högre divisioner. Sjukdomar samt skador har verkligen härjat hos oss det senaste så visst var vi på förhand spänna då vi fick vaska om en del i laget. Vi lägger en matchplan och den följer vi bra, KB äger mycket boll utan att skapa mycket utan det är på fasta situationer dom är farliga. Vi kontrar bra flera gånger där Aronsson har ett bra läge. På hörna skapar också vi en riktig vass chans som rensas på mållinjen. Vi missar vid ett tillfälle strax innan pausvilan vilket leder till ett fint inlägg från högerkanten där KB skyttekung från förra säsongen nickar in. Pausvila å givetvis väldig surt med det målet på slutet, i en halvlek där vi jobbar starkt för varandra, men 1-1 kommer en bit in i andra på nick av Jonte. Sen väger det lite fram och tillbaka, lite snöpligt kommer 2-1 där KB spelaren först får ett skottläge som täcks, men givetvis så dimper bollen tillbaka till samma spelare som placerar in 2-1. Karlsson löper sej sen fri efter ett fint pass av Elias, sätter 2-2 men på något konstigt sätt så blir det avblåst för hands. Efter det kommer 3-1, men vi fortsätter jobba och på hörna så trodde nog alla på 3-2 men målvakten gör en kallasräddning på Damos avslut. Resultat står sej matchen ut. Summering : Ja vi kan inte klaga på något egentligen, vi sliter i 90min å stör KB på deras hemmaplan. Dom har mycket mer boll givetvis men chanser är nog inte någon stor fördel för dom. Skillnaden är att dom är kliniska när lägena dyker upp samt att ett lag i toppen givetvis får lite med stuts. Men en stark arbetsinsats av samtliga. Tung vårsäsong och vi får läka lite sår så ska vi komma starkt tillbaka, å för att citera en känd tränarprofil så är det bätte att kämpa i botten eller toppen av en serie, för då har en iallafall något att spela för. Vi tackar våran trogna hemmapublik, funktionärer, busschaufförer för vårsäsongen så ses vi till hösten. Dagens prestationer: Mikkel : Har inte sett dej så pigg på hela säsongen. Elias : Mittfältare idag å gör det strålande. Aronsson : Tuff uppgift som ensam forward mot KBs rutinerade rävar, men gör det bra. Trevlig semester så ses vi om några veckor Mvh Gj A-lag Herrar 6 jul 2kommentarer
  • Sunne va bättre!

Det blev tillslut en klar förust mot Sunne i dagens match på Hagavallen. Första halvlek startar med att bortalaget har en del boll, vi ligger ändå bra i positioner och släpper till lite chanser. Några hörnor får dom och där är dom vassa. Vi gör ett snyggt mål då Pawels inlägg hittar Oscarsson som nyper till direkt. Tyvärr så blir det vinkat offside vilket var ganska tveksamt iden situationen. Morre har sen en boll som seglar i ribban. 0-0 till paus. Andra halvlek är Sunne starkare å spelar bra, men det grinar lite emot oss för dagen då 0-1 kommer på vad det verkar en snedträff som blir till en kalasträff å skotter går kryssribba in. 0-2 är också tveksamt då linjemannen i denna halvlek inte vinkar offside. Sen får vi en gratis chans efter det då Lukas F stressar fram en rensning som går i ryggen på honom men tyvärr strax utanför målramen. 0-3 kommer på slutet. Summering : Förlust mot ett bättre fotbollslag idag å det ä inget att säga om, lite synd vi inte får in en boll i första, då kanske det kunna blivit en annan matchbild. Men gratulerar Sunne med segern å önskar er lycka till framöver. Mycket publik som var på plats är kul. Dagens prestationer: Jimmie : Kul att kämpen ä tillbaka å va bra till orken tröt. Karlsson : kämpar å sliter han också matchen igenom. Elias : Är också en som tar upp fighten under 90 min. Mvh Gj Mvh Gj A-lag Herrar 30 jun 0kommentarer
  • Match mot Sunne idag!

Idag så vänder serien och vi gästas av IFK Sunne som kommer till Hagavallen. Bortalaget har gjort det bra så här långt i serien och varit stabila. Premiären borta mot dom var en jämn historia där vi tappade taget sista 15 och åkte på en 3-2 förlust. Vi får pröva å få lite revansch idag istället. Matchen startar 16.00 och vi hoppas givetvis på ett vra stöd från sidan. Följande spelare är kallade. Marcin Oscarsson Elias Mattis K Pawel Jonte Noah Jimmie Morre Lukas F Glenn Oliver Joel Berger Albin Salah Samling Hagavallen kl 14.45 A-lag Herrar 30 jun 0kommentarer
  • Oavgjort igen!

Det blev 2-2 och oavgjort i dagens match borta mot Skattkärr. Konstgräsmatch vilket va länge sen var lite ovant till en början men tycker vi hanterar det helt ok. Jämnspelad inledning som svänger lite fram och tillbaka där både vi och dom skapar lite halvchanser. 1-0 gör Skattkärr på en snabb frispark där avslutet i utkanten av straffområdet lyckas slinka in under Marcin. Men vi repar mod och tar över matchen sista 10 av halvleken och gör även 1-1 då Karlsson löper sej ren. Andra halvlek äger vi till stora delar och spelar riktigt bra, skapar också mycket chanser, men som mot Västanvik så fortsätter det grina emot då både missade chanser stolpar samt ribbor är i vägen. Men 1-2 kommer då Mustaf byts in och får ett läge direkt som sitter säkert. Tyvärr igen så lyckas en hemmaspelare få vända upp i hörnet av straffområdet och får på en Bra träff och skruvar upp den i krysset. Vi har chanser på slutet men det blir 2-2. Summering : Snöpligt igen att inte få med sej mer än 1 poäng. Men samtidigt får vi ta med oss att nu i 2 matcher har vi presterat riktigt bra fotboll, dominerat stort i periode. Fortsätter vi med detta så kommer det lossna för vi skapar mycket. Lite effektivare offensivt samt lite mer skärpa defensivt så kommer det bli bra grabbar. All heder till insatsen idag. Vi tackar Skattkärr, domarna för matchen samt buss Lennart och Nissen för stödet. Dagens prestationer : Albin: Årsbästa första 45 från din sida. Karlsson : Stark match. Mustaf : piggt inhopp och säker i avslutet. Mvh Gj A-lag Herrar 25 jun 0kommentarer