Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Möre BK Team Södermöre

Följ

Team Södermöre

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej

Kontaktinformation

Namn Möre BK
E-post info@morebk.se

Om Möre BK Team Södermöre

Team Södermöre är ett samarbete mellan fyra föreningars seniorverksamhet för damfotboll,
Ljungbyholm GoIF, Möre BK, IFK Påryd och Tvärskogs IF.

Tillsammans bedrivs en gemensam seniorverksamhet under det samlade namnet ”Team Södermöre”. Bildandet av denna gemensamma satsning på damfotboll genomfördes den 10 november 2003.

Verksamheten bedrivs idag på samtliga föreningars anläggningar, damfotbollen har på detta sätt fått den unika möjligheten att få ut det bästa av varje förening.

Grundförutsättningarna för att skapa intresse för damfotboll är mycket stor. Vi ser i ungdomssektionerna att flera av klubbarna har flicklag som är på väg upp. En redan bra seniorverksamhet byggs alltså på med nya spelare inför varje säsong.

Under säsongen ska spelarna vara ett föredöme för ungdomsspelarna. Vid en till två tillfällen varje år samlas samtliga flicklag i föreningarna för träningsdag. Spelare från seniortruppen leder träningen samtidigt som sektionsledning och tränare har samtal med ungdomsledarna.

Verksamheten bygger i första hand på egna förmågor. Grunden för arbetet är att utvecklas till bra fotbollsspelare och samtidigt goda kamrater. Men i och med lagets utveckling så öppnas intresset från spelare i närområdet för att ansluta till laget. En positiv spiral har startats, vi behåller våra egna produkter och duktiga spelare utifrån vill ansluta till vårt lag.

Vi ser fram emot säsongen 2019. Förutsättningarna är de bästa tänkbara, ny tränarduo är på plats och truppen ser välbalanserad ut med en stark utvecklingskurva på samtliga spelare från förra säsongen. Liksom förra året kommer vi att ha ett lag i div 2 och ett lag i div 3.

Eftersom vi har ett rullande schema mellan samarbetsklubbarna gällande var vi spelar våra matcher har turen nu kommit till följande anläggningar 2019:

Under säsongen kommer Fruskogsvallen (Ljungbyholms GoIF) att vara huvudarena, där spelas huvuddelen av div 2 lagets hemmamatcher samt merparten av träningarna kommer att hållas där. Div 3 laget kommer att spela sina matcher mixat mellan Loverslunden (Möre BK), Mörevallen (IFK Påryd) och Tvärskogs IP.

Matchställ: Gula tröjor, blå byxor och gula strumpor.
Reservställ: Blå tröjor, blå byxor och blå strumpor.