• Referat: Tjörns DFF - Orust FC Utv-lag

Ö-derby på Ekås. Ja, vad skriver vi om denna matchen? Förutsättningarna var fina, men med en blöt plan, väldigt kallt i vinden och en saknad strafflinje vilken fick målas för hand med hjälp av en diskborste före matchen då planskötaren var i Edinburugh. Vi (Åsa och Örjan) skruvar och vänder på alla stenar vi finner för att få ut max av spelartruppen både startande spelare men också för att kunna genomföra så raka byten som möjligt. Och som spelarna levererar. Kämpainsats utan dess like i 90 minuter. Kamse, Natta, Elsa och Nico spelar jämte Li 90 minuter. En del byten görs för att få fart på spelet medan andra pga. trötthet och skador (kramp). Ovanan vid gräs märks tydligt i första halvlek då bollarna vi är vana att slå stannar och tappar fart. Dett blir mycket bättre i andra halvlek efter genomgång under pausen. Vi försöker och lyckas ofta slå passningarna centralt på Kamse och Elsa samt Nico som tar emot, håller i pch fördelar såväl centralt som ut på kanterna. Dock blir avståndet långt mellan mittfält och anfall varför vi i första halvlek har svårt att få till nån press mot Orust några längre stund. Tryggheten i backlinjen måste hyllas, där man rullar boll mellan varandra och även med hjälp av Li, längst bak. I matchminut 11 gör Li en fin parad som hindrar 1-0 till Orust. I den 14 minuten skapar vi en dubbelchans när Ella kommer runt på vänsterkanten, avslutet räddas men returen ut till en lite överraskad Maya som inte riktigt får kontroll på bollen utan en back hinner emellan. Två minuter seanre är Natta som föredömligt täcker ett farligt skott strax utanför straffområdet. Efter 21 varv på klockan är Elsa som testar Orust målvakt men en ny räddning. Li räddar oss på nytt i 31:a innan Elsa åter testar bortamålisen med ett avslut i 38:e. Vi går till pausvila med 0-0, lite taktiksnack vad vi ska skruva på för att knipa årets andra seger och det är hungriga Tjörns-tjejer som äntrar planen för andra halvlek. Vi pressar ner Orust i början av halvleken utan skapa de vassa målcahnserna, men vi äger boll och utmanar. Efter 10 minuter får vi matchen första hörna, som Elsa slår från höger, vi biter oss kvar tills Magnusson avslutar strax eftert med ett skott över. Elsa fortsätter skjuta i 60 innaför ramen, utan utdelning och minuten därpå smiter bolluslingen utanför. Efter 68 minuter faller Maya ihop på högerkanten, tack och lov är det kramp, men det är frädigspelat för idag för Maya. Mellan minuterna 72 och 76 skjuter i tur och ordning Nico, Magnusson och tills slut Ella, Ellas avslut sitter, 1-0 till TDFF, framspelad av Magnusson. Glädjen blir dock kortvarig för redan i minut 80 kvitterar Orust efter en olycklig studs som gör att Li inte riktigt får tag på bollen. Sett till matchen i stort är det kanske rättvist, men då vi släpper till få farliga chanser känns det ändå hårt. När Orust dessutom i den 83 får utdelning på nytt hade det varit lätt att hänga med huvudet. Men våra tjejer fortstter med samma intensitet dock utan att vi lyckas skapa några farligheter. De sista minuterna jagar vi upp Natta på topp för att försöka få till en kraftigare press, men utan utdelning. Domaren, Jessika Andersson, blåser av matchen efter 90 minuter och frustrationen över nederlaget är stor hos både spelare och ledare i TDFF. Till matchens lirare i TDFF utses Kamse, idag i hård konkurens med flera. Men jag vill nämna Natta som, på en ny position, svarar för 90 felfria minuter, Elsa som hela tiden sliter, kämpar och river på innermittfältet och Li som i första halvlek håller oss kvar i matchen med några, så långt, avgörande räddningar. Alla svarar för en gedigen insats och med detta laget ser vi fram emot att Välkomna Rössö U till Ekåsvallen den 3/5 19:00. Tack till publiken och hoppas ni återkommer! Damlag 26 apr 2023 0kommentarer