• Surte i bra form möter Hönö IS på Surte IP!

Surte i bra form möter Hönö IS på Surte IP! Imorgon väntar ny hemmamatch för Surte som är inne i en fin fin form. Förra veckan besegrade laget tillslut tabelljumbon Finlandia Pallo på bortaplan med 3-4 efter att Nebeyu Elias avgjort på stoptid. En seger som satt långt in för grabbarna som nu fortsatt har vittring på topp 2 placeringarna med endast 3 poäng bakom tabelltvåan Vardar/Makedonija. Imorgon 19:00 väntar dock ett tuffare motstånd där grabbarna definitivt behöver vara på-kopplade från start. Tabellfyran Hönö IS kommer till Surte IP som grabbarna förlorade sist mot på bortaplan med 3-2. Nu hoppas laget på revansch, och vi har tagit oss ett snack med huvudtränaren Raid Tito för att ta reda på hur denna revansch skall uppnås: Tjena Raid, hur står det till? "Bara bra!" Förra veckan vann vi efter ett sent avgörande igen 3-4 borta mot Finlandia Pallo. Grattis! Vad är din analys av matchen. Det känns som att grabbarna inte riktigt är på-kopplade från minut 1? "Vi var inte riktigt med i matchen de första 20 minuterna. Jag tycker att killarna tar mycket fel beslut. Vi vaknar efter deras 3-0 mål och när vi gör det, så tar vi över och dominerar resten av matchen fullständigt. Vi spelar mycket på deras planhalva och attackerar konstant från alla håll och kanter. Samtliga spelare bidrar till denna totala dominans som i sin tur leder till en rättvis seger och ytterligare 3 pinnar!" Oavsett är det ju ändå ett rejält styrkebesked att ni lyckades vända matchen? Vad sa grabbarna efter segern? "Känslan av att vända 0-3 i underläge till vinst är helt klart fantastiskt. Efter matchen var det blandade känslor. Killarna var naturligtvis glada över vinsten men samtidigt lite besvikna att vi hamnade i en sådan situation. Vi behöver vara mer påkopplade från start och det är något killarna tar med sig från matchen tror jag." Imorgon ställs ni mot Hönö IS på hemmaplan, ett på pappret svårare motstånd. Förra matchen lagen mellan förlorade vi med 3-2. Vad kommer du ihåg från den matchen? "Vi dominerar första halvlek och i andra halvlek så kollapsar vi. Jag tycker att vi förtjänade mer i matchen. Vi har en möjlighet att ta revansch nu och killarna ska göra sitt yttersta för att vinna matchen." Vad behöver ni göra annorlunda imorgon för att vinna matchen, förrutom att vara på-kopplade från start då? "Killarna måste ha en bra inställning och energi på planen. Med en bra attityd måste vi kriga tills domaren blåser av!" Sist men verkligen inte minst, vill du tillägga någonting annat? "Er support är ovärderlig och betyder mycket för oss. Vi hoppas att många supportrar kommer och stöttar oss så att vi tillsammans kan ta hem 3 nya poäng." Då får vi tacka för din tid och önska dig och laget ett stort lycka till imorgon! "Tack själv!!" Truppen: Samuel Odengard (Mv) Christoffer Larsson (C) Daniel Larsson Dabin Baker Miran Tilako Loni Haklaj Leonard Syla Yonis Yusuf Mohamud Alexander Zakarian Hussain Aldakhil Aran Bajazidi Jonathan Ahlberg Hawar Kalkali Robin Larsson Daniel Hafelin Gemenskap Är Styrka Avspark: 19:00 Var: Surte, Surte IP Parkering: Begränsad Inträde: 20kr Swish för entré: 123 085 16 00 Tabell: Division 5A Göteborg Tabell Poängliga: Surte spelarstatistik Seniorlag Herrar för 9 dagar sedan 0kommentarer
  • Nebeyu Elias frälste Surte som vann på övertid igen (3-4)

Nebeyu Elias frälste Surte som vinner på övertid igen (3-4) Det här är ett matchreferat från Ordförande. Ställningstaganden är Ordförandes egna. Första Halvlek Surte såg riktigt slöa ut under de första 20 minuterna av matchen, vilket även syntes på resultat-tavlan. 3-0 till Finlandia Pallo kunde utläsas efter de b.la. förvaltat en straff. Det var alltså en rejäl uppförsbacke för Surte mot tabelljumbon. Därefter vaknade Surte till och framförallt Aran Bajazidi som lyckades reducera till 3-1 i den 22' minuten. Detta efter ett riktigt fint nummer av yttern som får bollen genom ett motlägg från backlinjen, varav han då trollar bort Finlandia försvaret rejält och avslutar på ett kyligt sett. Surte fick lite vittring och fortsatte trycka på framåt och i den 26' minuten lyckades man få till ytterliggare en reducering. Detta efter att Alexander Zakarian fått en djupledsboll av Miran Tilako och avslutat i målvaktens bortre hörn. Därefter fortsatte Surte att trycka på då Finlandia gav upp på sina offensiva försök, men 3-2 stod sig till halvtidsvilan. Andra Halvlek: Den andra halvleken började betydligt bättre än de första för Surte. Hardi Kalkali hittade en tidig kvittering i den 48' minuten efter att han satt pannan på en perfekt slagen frispark av Yunis Mohamud. 3-3 i matchen och nu skulle väl allt lösa sig för Surte. Trodde jag iallafall.... Minuterna gick, Surtes anfall fortsatte, men bollen gick inte i mål. Hardi hade ett skott i stolpen efter ett mönster anfall, och Christoffer Larsson hade ett bra distansskott som provade Finlands målvakt. Bollen gick dock aldrig över mållinjen... När det var 2 minuter kvar forserade Surte med allt de hade, men känslan var att de inte skulle räcka hela vägen och att de inledande 20' minuterna på matchen skulle straffa oss idag. MEN. MEN. Då löser Alexander Zakarian en frispark ute vid hörnflaggan i slutsekunderna. Fram kliver El Capitano, mittfältsgeneral, Christoffer Larsson. Han slår frisparken. Bollen seglar in i straffområdet och där står han. Surtes hjälte. Nebeyu Elias som sätter pannan på bollen. Mål. Mål. SURTE GÖR MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅLLLL. 3-4, I DEN 93' MATCHMINUTEN OCH SURTE VINNER MATCHEN. HELT JÄVLA OTROLIGT. VI ÄR INTE KLARA MED DENNA SÄSONGEN OCH NU HAR VI ALLTSÅ 7 RAKA SEGRAR. JADÅÅÅÅÅÅÅÅÅ!! Sammanfattning: Sammanfattningsvis är det en match där Surte inte var påkopplade från start. Man släpper in 3 mål på 20 minuter mot seriens sämsta lag. Å andra sida. Grabbarna lyckas därefter vända och tillslut vinna matchen med 3-4 vilket är otroligt jävla starkt. Detta var såldes grabbarnas sjunde raka seger vilket också är väldigt imponerande. Nu är de lätta matcherna dock slut, och vi får hoppas att grabbarna är påkopplade från start under de resterande fem matcherna, med start hemma nästa fredag... OBS: För ett mer mer nyanserat och objektivt matchreferatet hänvisar jag till den eminenta Per-Anders Klöversjö och vår fina lokaltidning Alekuriren, länk finner ni här: Surte vände 3-0 underläge - Segermålet på övertid igen!! Nästa match: Nästa match spelas på fredag hemma mot tabellfyran Hönö IS klockan 19:00. Alla matcher är finaler nu resten av säsongen vilket betyder att vi behöver allt stöd vi kan mönstra. Vi ses på Surte IP. Gemenskap Är Styrka! Bra: Aran Bajazidi "Gjorde en riktigt bra första halvlek och var en av de spelarna som drog i Surtes upphämtning. Gör ett urtjusigt 3-1 mål då han trollar med Finland försvaret. Aran Bajazidi är veckans Bra spelare." Möcket Bra: Hardi Kalkali "Fixstjärnan var inte briljant i den första halvleken men kom verkligen igång i den andra halvleken. Gjorde 3-3 målet och stod för många bra aktioner ute på sin kant tillsammans med sin minst lika briljanta kompanjon Loni Haklaj. Hardi Kalkali är veckans Möcket Bra spelare." Möcket Möcket Bra: Alexander Zakarian "Alexander Zakarian gör faktiskt en riktigt bra match över samtliga 90' minuter. När hans kamrater sov lite i första halvlek så bidrog anfallare ändå med sin fysik och aggresivitet. Gör dessutom ett mål och löser frisparken som sedan skulle ge Surte segermålet. Alexander Zakarian är veckans Möcket Möcket Bra spelare." Matchfakta: 05', 1-0, Erik Wallerius 18', 2-0, Vincent Lakfors 20', 3-0, Kasper Olsson 22', 3-1, Aran Bajazidi 26', 3-2, Alexander Zakarian (Assist Miran Tilako) Halvtid: 3-2 48', 3-3, Hardi Kalkali, Nickmål (Assist Yunis Mohamud) 93', 3-4, Nebeyu Elias, Nickmål (Assist Christoffer Larsson) Fulltid: 3-4 Se Tabellen på följande länk: Tabell Division 5A Göteborg Seniorlag Herrar för 15 dagar sedan 0kommentarer
  • Surte jagar sjunde raka borta mot Finland

Surte jagar sjunde raka borta mot Finland På fredag åker grabbarna till Tuvevallen på jakten efter sin sjunde raka seger borta mot tabelljumbon Finlandia Pallo IF. Det är inte ofta jag hejar på Sverige före Finland, men imorgon får det faktiskt bli så... Efter förra veckans nerkittlande seger hemma mot Marstrand (1-0) behöll grabbarna avståndet till första- och andraplatsen. Således är Surte kvar på en tredjeplats medan Finlandia Pallo som sagt ligger sist. Med 6 omgångar kvar att spela har vi tagit oss ett snack med spelaren Nebeyu Elias som tar oss igenom förra veckans seger och hans förväntningar på laget imorgon: Tjena, hur är läget Nebeyu? "Det är bra med mig tack, hoppas det är bra med dig med!" Bara fint med mig tack! Seger i slutminuterna mot Marstrands BK förra veckan (1-0), hur var känslorna på slutsignalen? "Det var en en fantastiskt skön känsla efter förra matchen eftersom målet kom så sent men också för att vi vinner en match där vi inte riktigt presterar på den nivå som vi kan." Utöver euforin av att vinna i slutsekunderna, vad har du för tankar om matchen i stort? "Förra matchen var annorlunda då Marstrand visade ett organiserat försvarsspel som gjorde att vi inte kunde skapa lika mycket lägen som vi brukar. Vi hade inte tillräckligt bra kvalitet och kreativitet för att avgöra matchen tidigare." Imorgon möter ni tabelljumbon Finlandia Pallo. Vad har du för förväntningar på dina lagkamrater. Vad vill du se att ni gör bättre kontra matchen förra veckan? "Det är alltid kul med match och speciellt nu när varje match är viktig oavsett motstånd som vi möter. Jag förväntar mig att vi visar att vi är hungriga och att vi kommer med ett stort fokus. Raid och Aram har varit tydliga med att inte underskatta något av lagen vi möter så vi ska försöka visa det på fredag." Är det någonting annat du vill tillägga? "Tack till alla som kommer och supportar oss på våra matcher, det betyder mycket och vi hoppas att ni fortsätter stötta oss under hösten" Då får vi tacka så mycket för att du tog dig tid och jag önskar er alla lycka till imorgon! "Tack själv!" Truppen: Samuel Odengard (Mv) Hardi Kalkali Miran Tilako Dabin Baker Loni Haklaj Daniel Larsson Leonard Syla Christoffer Larsson (C) Alexander Zakarian Cules Moh Hussain Aldakhil Aran Bajazidi Nebeyu Elias Daniel Hafelin Jonathan Ahlberg Plats: Tuve, Tuvevallen Avspark: 18:00 Seniorlag Herrar för 17 dagar sedan 0kommentarer