• Stora siffror när Surte besegrade Bergsjö IF (1-5)

Stora siffror när Surte besegrade Bergsjö IF (1-5) Det här är ett matchreferat från Ordförande. Ställningstaganden är Ordförandes egna. Första Halvlek På förhand en match som historiskt sett varit svår för Surte, ingenting som skulle visa sig idag, iallafall inte i den andra halvleken. I den första halvleken var fotbollen på Bergsjövallen under all kritik. Bergsjö såg väldigt bleka ut och stod dessutom med en helt rak samt alldeles för hög backlinje. Detta gjorde att Surte fick väldigt mycket tid med bollen, och i princip kunde slå den avgörande passningen hela tiden. Trots den mindre se-vänliga fotbollsmatchen gick ändå Surte in i matchen med ledningen efter att Robin Larsson tryckt in Dabin Bakers retur i den 8' minuten. Andra Halvlek I den andra halvleken var det ett annat Surte som kom ut. Man såg inte lika stressade ut och började istället att lira mer fotboll. Detta gjorde att man skapade betydligt mer giftiga chanser vilket också visade sig på resultatet. Loni Haklaj utökade ledningen efter Jonathan Ahlbergs stolp-retur. Bergsjö kvitterande i och för sig på en straff, men det var aldrig nära att dem skulle störa Surte. Istället fortsatte Surte att lira fotboll, och mittfältaren Hawar Kalkali placerade snyggt in 1-3 till Surte på en kontring, assisterade av Loni Haklaj. I samband med detta drog även en Bergsjö spelare på sig rött kort, vilket inte direkt gynnade motståndet. Strax därefter rullade Loni Haklaj in sitt andra för dagen efter att han fått en helt otrolig crossboll av Hardi Kalkali. I slutminuterna fastslog Chadi Halime resultatet definitivt när han gjorde 1-5 till Surte. Sammanfattning Sammanfattningsvis en match med två helt separata halvlekar. Den första halvleken var en av de sämre fotbollsmatcherna man bevittnat i Division 5A under dessa 3 år. Bergsjö är såpass dåliga att Surte kan slå den avgörande passningen vid varje givet tillfälle, vilket man även gör. Detta straffar laget då spelet blir väldigt stressat och onödigt i förhållande till motståndet. I den andra halvleken började Surte spela mer fotboll, vilket gör att man rullar upp Bergsjön totalt och tillslut vinner med hela 1-5. Trots den första halvleken var det skönt att det lossnade framåt för gubbarna och att man nu har två segrar vilket gör att man ligger på fjärde plats i tabellen. Snyggt jobbat av grabbarna. Tack för att er som kom och stöttade, ni är bäst Nästa match: Nästa match spelas hemma mot Kärra KIF 26 April (fredag) klockan 18:45. Efter två raka segrar har grabbarna fått upp ett fint momentum på marchen mot Division 4. Tanken är att det på fredag tas ytterligare kliv med hjälp av ert stöd. Ni är bäst. Vi ses alltså där och då! Gemenskap Är Styrka! Bra: Andrew Ojstersek "Andrew fortsätter att imponera på mittbacken även idag. De få lägen som Bergjön skapar i den första halvleken stoppar han säkert. Andrew är veckans Bra spelare." Möcket Bra: Aran Bajazidi "Aran har acklimatiserat sig fint på backpositionen och gjorde en riktigt stabil insats bakåt igår. Trots den usla fotbollen i första halvlek var Aran stabil och en av de enda spelarna som tog det lugnt med bollen. Aran Bajazidi är veckans Möcket Bra spelare" Möcket Möcket Bra: Loni Haklaj "2 mål och en assist. Mer kan man inte begära av en offensiv spelare. Loni är lika nyttig som vanligt i en match där backlinjen i och för sig inte bjöd upp till dans. Oavsett är Loni Haklaj veckans Möcket Möcket Bra spelare." Matchfakta: 8', 0-1, Robin Larsson Halvlek: 50', 0-2, Loni Haklaj 55', 1-2, Okänd (Straff) 60', 1-3, Hawar Kalkali (Assist Loni Haklaj) 67', Rött Kort, Bergsjö IF 75', 1-4, Loni Haklaj (Assist Hardi Kalkali) 89', 1-5, Chadi Halime Se Tabellen på följande länk: Tabell Division 5A Göteborg Seniorlag Herrar för 5 dagar sedan 0kommentarer
  • Bergsjö IF borta väntar Surte på fredag!

Bergsjö IF borta väntar Surte på fredag! Efter förra veckans lyckade hemmapremiär mot Kareby IS (3-1 vinst) väntar nu Bergsjö IF borta på fredag för Surte klockan 19:15. En match som Surte, historiskt sett under våra 3 säsonger i Division 5A Göteborg, har haft svårt för. Bergsjö har inlett säsongen med en 6-0 torsk mot Vardar/Makedonija och således kanske denna historiskt svåra match ändå ligger rätt i tiden för Surte. För att klura ut hur vi ska gå segrande från Bergsjövallen på fredag har vi tagit oss ett snack med den nya assisterande tränaren Aram Kalkali. Han säger följande om morgondagens match: Tjena Aram, hur är läget? "De är bara bra tack!" Du är ju ny assisterande tränare till Raid Tito, hur har din första tid känts som tränare? Trivs du i klubben och laget? "Det har känts väldigt bra jag trivs väldigt bra här i klubben och jag har kommit in i laget bra så det känns väldigt skönt." Säsongens första seger förra veckan hemma mot Kareby IS med 3-1. Hur skönt var det och vad tycker du ni gjorde bra i matchen? "Det var väldigt skönt. Jag tycker killarna står för en väldigt bra insats utför mycket av det vi har tränat på vilket gör att det slutar med ett positivt resultat." Någon som var riktigt vass under den förra matchen är Loni Haklaj som stod för 2 assist i matchen. Hur viktig är han för laget och för ert spel? "Imponerande insats av Loni senaste matchen. Han är viktig spelare för laget och han är jätte viktig i spelet." Idag väntar Bergsjö som vi under tidigare säsonger haft svårt med på Bergsjövallen. Vad blir nyckeln för att vinna imorgon? "En match som vi i förväg vet kommer vara tuff därför kommer vi behöva vara på tårna från första minuten tills domaren blåser av matchen och spela vårt spel som vi har tränat på och då tror jag det kommer sluta bra för oss." Vad tror du resultatet blir och vem blir matchens lirare? "Jag tror resultatet slutar 2-0 till oss och jag tror Ramzy kommer stå för en imponerande insats." Är det något annat du vill säga till alla supportrar? "Hoppas så många som möjligt kommer o supportar oss. Vi i laget uppskattar det väldigt mycket när ni kommer o supportar oss." Då får vi tacka så mycket för att du tog dig tid och jag önskar er alla lycka till imorgon! "Tack själv!" Truppen: Samuel Odengard (Mv) Jonathan Levin Brindusan (Mv) Dabin Baker Larsson Robin Loni Haklaj Hardi Kalkali Hawar Kalkali Ade Obaitan Aran Bajazidi Ramzy Kalefa Andrew Ojstersek Jonathan Ahlberg Chadi Halime Viktor Persson Leonard Syla Plats: Bersjön, Bergsjövallen 2 Konstgräs Avspark: 19:15 Seniorlag Herrar för 7 dagar sedan 0kommentarer
  • Seger i hemmapremiären mot Kareby (3-1)

Seger i hemmapremiären mot Kareby (3-1) Det här är ett matchreferat från Ordförande. Ställningstaganden är Ordförandes egna. Första Halvlek Surte inledde matchen starkt under de första 20' minuterna och motståndarna hade i princip inte bollen alls. Man hade många fina chanser, tyvärr inga som renderade i något mål. Istället gjorde en fel-pass från Surte att Kareby istället tog ledningen i den 23' minuten. Därifrån blev man lite orolig från sidan då man funderade om målskyttet fortsatt skulle bli ett beskymmer för ett dominerade Surte. Dessa beskymmer skulle dock försvinna eftersom att surte fortsatte att tugga på och dominera matchen, och i den 38' minuten kvitterade man också. Detta efter ett fint anfall som avlutades av Hawar Kalkali (assist Robin Larsson). Innan halvleken stod även Samuel Odengard för en fin frilägesräddning och tog igen sitt misstag vid det första målet. Andra Halvlek Surte rivstartade andra halvlek genom att ta ledningen direkt efter att Loni Haklaj snappade upp en felpassning och kunde spela bollen till forwarden Robin Larsson som gjorde mål. 2-1 ledning direkt och det kändes som om att Surte nu skulle springa ifrån Kareby. Riktigt så blev det inte... Även fast man dominerade spelet och skapade otroligt många chanser ville bollen inte in i mål. Det dröjde det hela vägen till den 88' minuten innan man definitivt punkterade matchen efter att Loni Haklaj slog ett lågt inlägg som nyförvärvet Chadi Halime kunde rulla in bakom keepern. Matchen slutades således 3-1 till Surte och säsongens första 3 poängare var säkrade. Sammanfattning Sammanfattningsvis en match som Surte dominerar efter förra veckans anti-klimax! Förmodligen har man ett XG (Expected Goals) på ca 6.0 under gårdagens match vilket visar hur överlägsna grabbarna var. Med det sagt blir matchen ändå lite spännande då Surte stängde matchen lite väl sent (88' minuten). Hur som helst vinnar man matchen och får säsongens första 3 poäng, dessutom genom att göra 3 mål, vilket jag tror är otroligt viktigt för laget. Starkt av gubbarna som nu är igång på riktigt! Stort tack till alla ca 150 personer som befann sig på IP under matchen. Ni gör fredagskvällarna till en riktig happening i Surte & Bohus. Ni är bäst! Nästa match: Nästa match spelas borta på Bergsjövallen mot Bergsjö IF den 19 April (fredag) klockan 19:15. Efter säsongens första 3 poängare igår siktar grabbarna på ytterligare full-pott nästa vecka med hjälp av ert stöd. Vi ses alltså där och då! Gemenskap Är Styrka! Bra: Nebeyu Elias "Efter en tuff match förra veckan var Nebeyu tillbaka på ett fint sett mot Kareby igår. Vann många bollar på mittfältet med sin lika bra kollega för dagen Christoffer Larsson. Nebeyu är veckans Bra spelare." Möcket Bra: Hardi Kalkali "Hardi var tillbaka på planen efter att ha missat premiären borta mot Kode med besked. Blir i princip alltid farligt när han får bollen på sin kant. Hardi är veckans Möcket Bra spelare." Möcket Möcket Bra: Loni Haklaj "Igår visade Loni varför har var förra säsongens bästa spelare. Två assist som dessutom hade kunnat bli flera om avsluten varit lite vassare. Otroligt viktig för Surte i offensiven och skönt att han verkar vara minst lika vass som förra säsongen. Loni Haklaj är veckans Möcket Möcket Bra spelare." Matchfakta: 23', 0-1, Oscar Allansson 38', 1-1, Hawar Kalkali 46', 2-1, Robin Larsson 86', Nimer El-Binni, (Utvisning) 88', 3-1, Chadi Halime Se Tabellen på följande länk: Tabell Division 5A Göteborg Seniorlag Herrar för 12 dagar sedan 0kommentarer