• Grym vändning i Mölnlycke !

Efter segern mot Tynnered var det dags att möta Mölnlycke på bortaplan. Ett Mölnlycke som inledde serien väldigt bra,men som gått sämre på slutet. Vi hade goda förhoppningar och ett bra lag, endast Thomas saknades sedan senaste matchen. Stormvindar blåste det, men det värsta regnandet slapp vi i alla fall,lite stänk bara. Vi startade starkt igen och skapade en halvchans innan vi fick frispark 20 meter rakt framför motståndarnas mål efter 2 minuter. Mathias tog frisparken och slog den så målvakten tvingades lämna retur och där var Bengt framme som skjuten ur en kanon och slog in returen. Efter detta spelade vi hyfsat och stabilt, Mölnlycke kom inte så långt och vi kändes farliga, men skotten var lite missriktade och gick utanför. I 25:e minuten skulle Niklas ut och bryta en lång boll, men föll ihop i straffområdet skadad, tyvärr visade det sig att hälsenan gått av och Andreas fick ställa sig i målet. Han kom omgående in i spelet då hemmalaget fick en chans att komma in i matchen bättre via målvaktsbytet, men inga större problem i första halvlek och vinden som gjorde det svårspelat höll målchanserna nere på en ganska låg nivå. Pausresultatet 1-0 till oss kändes stabilt och rättvist, inte mycket att klaga på, även om energin och glöden inte sprudlade om oss som de senaste matcherna. Vi skulle få medvind i andra halvlek och taktiken före matchen att utnyttja Niklas fina utsparkar i denna var ju som bortblåst, men det kändes ändå som det skulle vara lite lättare att spela i medvind denna dag. Direkt när andra halvlek började kom Mölnlycke fram bättre än i första halvlek och i 51:a minuten gick vi bort oss totalt på högerkanten med två man och hemmaspelaren kom ner till kortlinjen och spelade snett inåt bakåt där vi stirrade på bollen och glömde spelaren som avslutade så att Andreas var mycket nära att ta den, men kvitteringen var ett faktum. Billigt mål och pojklagsdefensiv, men det blev ännu värre i nästa minut, då vi kopierade första målet fullständigt.....samma två spelare gick bort sig och samma hemmaspelare lurade bakom ryggen i straffområdet och satte ledningsmålet. En gång på en säsong ok..men två gånger på två minuter ska inte existera. Det krävdes i alla fall mera glöd i laget,men det hände inte mycket, vi hade ett par skottlägen som gick långt utanför målet och trasslade flera gånger till det för oss på egen planhalva. En sådan situation var det i 61:a minuten, då vi hade flera chanser att spela loss bollen men var för tama och långsamma och när bollen hamnade hos Sebastian missade han den korta passningen och bjöd Mölnlycke på ett friläge, som betydde 3-1 till hemmalaget. Sånt ser man aldrig från Sebastians sida, men med facit i hand kanske det var matchavgörande för oss. För efter detta tände Sebastian och Dudek till och vann det mesta på mittfältet. Inget att förlora och vi gick över på trebackslinje och tre forwards,vilket gav resultat. Kanske drog sig hemmalaget tillbaka och blev passiva eller också tryckte vi ner dem genom att vi blev arga på vår insats. Ännu en matchavgörande händelse efter att det blev lite gruff när en frustrerad Mathias satsade på bollen i kamp med målvakt och försvarare som tände oss ytterligare. Jacob och Patrik blev aktivare och med 15 minuter kvar kändes ett tvåmålsunderläge svårt att ta in, men vi kämpade för det. I 76:e minuten vann Sebastian och Hawbir en duell gemensamt och lade ut bollen till Jacob, som drog sin gubbe på kanten och avancerade in mot mål och lade in en reducering förbi målvakten. Nu hade vi lite vittring, men det var ändå inte riktig spets på anfallen och avsluten, utan de gick ofta långt utanför eller täcktes av hemmalaget. Det dröjde till 84:e minuten innan Bengt tryckte in ett inlägg efter bra spel på vänsterkanten och där nådde Mathias högst och skallade in kvitteringen. En skön comeback i matchen, men vi ville ha mer och fortsatte med 3-4-3 och skapade tryck framåt där vi hade ett bra skottläge som vi missade, men i 89:e minuten slog vi en boll framåt som blev lite för lång, men Mölnlyckes målvakt missade att fånga den och kapplöpningen mellan honom och Jakob A slutade med att Jakob petade in segermålet. Ett osannolikt slut när matchen kändes körd med kvarten kvar och det är precis vad vi vill ha,kamp i 90 minuter. Kanske varit mera rättvist med oavgjort, men vi fick ju exakt likadant mål mot oss i slutet av matchen mot Lokomotiv, så det jämnar ut sig, vi var värda lite flyt. Starkt att vinna dessutom när man egentligen gör en plattmatch, förutom första och sista kvarten och det var också detta vi pratade om innan säsongen att vi ville uppnå, vinster även när vi inte spelar bra, vilket vi oftast gör. Extra starkt dessutom efter att fått målvakten allvarligt skadad och där skötte sig Andreas utmärkt och hoppade lojalt in i målet och gjorde en del räddningar. Det som också vänder matchen är tre inhoppare i denna match som vill, jobbar och får med sig bollen, Ivan, Hawbir och Jakob A, skönt att ha många spelare att tillgå när inte den rätta glöden och energin finns för dagen hos de som startat. Beröm till Dudek, Patrik och Sebastian dessutom som tar tag i matchen sista 20 minuterna. Nu har vi två intressanta matcher kvar av vårsäsongen, närmast Hällingsjö på torsdag. A-laget gammal 13 jun 2010 0kommentarer
  • Seger mot Tynnered

Efter förlusten senast mot Lokomotiv i sista sekunden tog vi oss an Tynnered på Frejaplan. Motståndarna som senast slog Cruz Azul har blandat resultat precis som vi och det var upplagt för en intressant match. Båda våra mittbackar avstängda sen matchen innan, men förutom de 3-4 långtidsskadorna var övriga tillgängliga, förutom Niklas som jobbade och Ziad som blev spelklar i veckan gjorde debut. Vi startade piggt och fick en chans redan i första minuten, men vi blev förmodligen lika överraskade som motståndarna och avslutet kom av sig. Minuten senare var Mathias helt ren i straffområdet efter en frispark, men nicken gick utanför. Vi hade nog 3-4 chanser att ta ledningen innan vi slutligen gjorde det i sjätte minuten, en frispark skarvades snyggt av Mathias och bakom kom Andreas i djupet och slog in 1-0. Tynnered verkade lite snurriga i inledningen och vi trummade på och kunde spela oss fram med ett bra kortpassningspel från backlinje och upp via mittfältet till forwards som var farliga gång på gång. Fler chanser skapades, men det dröjde till 16:e minuten innan ett fint anfall ställde Patrik fri på högerkanten och hans lobb över målvakten träffade stolpen, men där dök Andreas upp och slog in returen och tvåmålsledning. Tynnered vaknade till lite efter detta, satsade för fullt framåt och hade också ett par tillfällen där Ziad fanns på rätt ställe och fick god hjälp av försvaret. I 27:e minuten spelade vi oss fram från målvakt, genom hela mittfältet i ett riktigt mönsteranfall och Patrik spelade in bollen från högerkanten där målvakten var med och fick ut bollen till Patrik igen som slog bollen i stolpen. Sista kvarten på första halvlek tog vi det lite lugnare och lät Tynnered ha bollen ganska ostörda och slå enkla bollar på sin forward som de sökte hela tiden, men Sebastian och Bengt höll emot bra och han kom ingenstans. Ställningen 2-0 i halvtid var klart i underkant, särskilt med tanke på första 25 minuterna, men det kändes som vi hade bra kontroll på motståndarna och kunde göra fler i mål i andra. Spelet var vi också nöjda med inledningsvis, förutom sista 15 minuterna då, när vi gick lite på halvfart. I andra halvlek startade matchen lite lojt, både vi och Tynnered verkade ha ganska tunga ben och egentligen fortsatte hela halvleken så, inget av lagen skapade några speciellt farliga chanser, lite inlägg och ett och annat skott som aldrig osade katt riktigt. När motståndarna tryckte på lite desperat fick vi fina kontringschanser som vi dessvärre missade sista passningen på. Det blev lite mera fart på Tynnered efter att deras forward fått sitt andra gula kort och blev utvisad med 20 minuter kvar, men de kom egentligen ingenstans och segern var kassaskåpssäker. En stabil och god insats återigen, alla verkar ha hittat rätt och vi är just nu riktigt bra och svårslagna där en god inställning och kampvilja banar väg för ett fint spel emellanåt. Ziad höll nollan i debuten och var stabil i målet, med god hjälp av backlinjen där Bengt skötte sig fint som vikariande mittback tillsammans med Sebastian som aldrig förlorar en duell... Martin och Tobbe återigen bra som ytterbackar och framåt var inte Andreas på sitt allra bästa humör, men gjorde ändå två mål, starkt. Mathias var mycket bra, trots att han flyttade runt i positioner och var överallt, både där han skulle vara och där han inte skulle vara, men tog hand om bollen varje gång. Stabilt spel även av övriga och som vanligt en bra laginsats. Intressant möte mot Mölnlycke BK nu på lördag härnäst. A-laget gammal 7 jun 2010 0kommentarer
  • Segertåget rullar på !

Tredje segern i rad mot Härryda ! Efter två raka segrar ställdes vi mot Härryda, som jag tyckte redan förra året var bland de tre bästa lagen i serien och nu fått ytterligare nytillskott från bl.a Landvetter och därmed tillhör seriefavoriterna. Stort manfall till denna match med 3 man sjuka matchdagen, 5 på studentbal och en som sprungit göteborgsvarvet. Men vi har som sagt en bred trupp och ställde 14 duktiga spelare på det gröna fältet, inklusive 2 debutanter Abdullah och Hawbir och dessutom en sjuk Dudek. Matchen började i högsta fart från Härryda som de första fem minuterna hade klart högre fart än oss, vi såg passiva och tama ut i inledningen, men höll ändå motståndarna ifrån vårt mål någorlunda och det var inte riktigt farligt mer än vid något tillfälle som Niklas fick sträcka ut på. Vi kom in mera i matchen, flyttade upp spelet och i 16.e miuten slog Magnus en frispark från mittlinjen med bra tryck, målvakten missbedömde bollen något och kunde inte hålla den, utan ledningsmålet ramlade in bakom honom. Vi tog nu i ännu mera och vann de flesta närkamper och fanns på rätt ställe hela tiden. En jämn och hård kamp utspelade sig på Frejaplan nu och Härryda skapade massor av hörnor som inte blev direkt farliga, utan vi hade bra lägen på kontringar efter dessa hörnor men slarvade bort ett par två mot en och tre mot tvålägen. Någon chans åt vardera håll blev det, men det var framförallt en kamp och ganska tätt spel till pausvilan och ledningen med 1-0 kändes skön att ha med sig. Inte mycket att orda om efter 45 minuter, vi låg rätt och gjorde ett storartat jobb och hade dessutom goda chanser att skapa fler bra lägen, vilket vi hoppades på till andra halvlek. Härryda kom ut lite förtvivlade efter att inte ha fått igång spelet, mer än några minuter i början och det började inte så mycket bättre för dem i andra, de gröna Solängenspelarna var glödheta och vann det mesta. Även fortsatt i andra halvlek skapade Härryda många hörnor, men vi klarade av samtliga och endast en gång under 90 minuter blev det lite farligt, men bortalagets avslut stoppade Niklas. Andreas fick ett friläge i 57:e minuten men avslutet gick rakt på målvakten I 62.a minuten vann Hawbir, som kommit in minuten tidigare en duell efter utspark och Andreas kom med fart, fick med sig bollen och fri med målvakten rullade han in 2-0. Tvåmålsledning är alltid gott och nu kändes den motiverad. Bara en stund efteråt hade vi ett bra anfall och kom tre mot två, inlägget satt perfekt på Hawbirs fot och han styrde bollen ner mot vänstra stolproten där Härrydas målvakt gjorde en fantastisk räddning. Härryda flyttade fram mycket folk i jakt på reducering, men vi stod upp bra, även om det osade katt ett par gånger och Niklas hade en del att göra. Med tio minuter kvar fick bortalaget frispark och lite övermodiga hade vi inte riktigt koll på motståndarna och 2-1 målet gjorde att det blev lite spännande sista delen av matchen. Man får väl säga att det var ett välförtjänt mål, men å andra sidan kunde vi gjort ett par till också, men sista chansen blev Härrydas, ett inlägg studsade hit och dit för att slutligen landa i Niklas famn, sittandes. En härlig seger och en bra skalp att ta mot en av favoriterna att ta steget upp. Dessutom med så många nya spelare sen matchen innan och på nya positioner, strålande. Niklas var stabil i målet, Tobbe kanonbra som vänsterback och gjorde sin bästa match i Solängentröjan, Magnus var rejäl, på rätt ställe hela tiden, gjorde mål och Sebastian var helt formidabel som mittback. Men alla gjorde en kanoninsats och det var också vår styrka denna dag, att alla gjorde jobbet och att laget funkade jättebra, man skulle kunna nämna samtliga fjorton denna dag. Spelmässigt kan vi dessutom åstadkomma ännu mera framöver. Intressant match nu på torsdag då segertåget rullar vidare och denna gång får möta ett Lokomotiv som imponerat. A-laget gammal 24 maj 2010 0kommentarer