• Snöstorp Nyhem FF - U-laget 0-1

Igår spelade U-laget sin näst sista match för året. Motståndet bestod av Snöstorp som likt oss har blandat och gett i resultaten genom säsongen. Matchen spelades på konstgräs på skedalahed. Klockan har slagit 19:15 och bollen rullar igång. Bollen rullade snabbare på konstgräset än vad vi är vana vid på naturgräs. Det gör att vi inte så snabbt kan komma in i matchen, vi slår lite för hårda passningar så att vi kan förlora bollen. Efter en stund har vi lärt känna bollbanan och planen och kan därmed utveckla spelet till ett bra passningsspel. Matchen är mycket jämn, båda lagen för bollen och det finns målchanser åt båda hållen. I halvlek förblir ställningen 0-0. I halvtidsvilan pratar vi mer om att i offensiv riktning ha ännu mer rörelse, vilket kommer gynna oss i att ta upp större ytor på plan. I defensiv riktning vill vi fokusera på att understödet av alla delar på plan ska komma snabbare och tydligare. Andra halvlek spelas igång och matchbilden är ungefär likadan. Båda lagen för mycket boll och det är mycket passningsspel på plan. Skillnaden är att halvfarliga målchanser har blivit till farliga målchanser. Alice och Camilla utför några farliga skott mot mål, men även vår målvakt, Louise, gör en rad otroliga räddningar som håller oss kvar i matchen. Efter en perfekt långboll av Nina till Camilla så får Camilla ett friläge där inga misstag görs. Bollen går in i mål och ställningen är 0-1 till vår fördel i 69’. Trots att vi leder med ett mål mot noll så varken stressar vi på egen plan halva eller sjunker hem med hela laget. Vi fortsätter skapa lägen framåt och bibehåller vårt fantastiska passningsspel resten av matchen. Matchen slutar 0-1. Gårdagens insats var vi mycket nöjda med, vi tar med oss mycket positivt till nästkommande matcher, passningsspelet och lugnet i anfallsspelet ska vi ta med oss framförallt. Med dagens tre poängare ligger vi delad tredje plats mot just HGH FC som vi ska möta i säsongens sista möte och är helt avgörande. Matchen spelas tisdag 3/10 på Tranevall 18:30. Hoppas vi ses där! Refererat av Hugo Arvehell Damer Getinge/Slöinge 27 sep 2023 0kommentarer
  • A-laget - Trönninge IF 2-1

Lördagens match bjöd på allt utom snö. Spänning, sol, regn, åska och en härlig seger. Vi kom till matchen med vetskapen att det var en otroligt viktig match i kampen om att stanna kvar i division 3. Två poäng skilde lagen och från plats 7 och ner till plats 12 är det extremt jämt. Första halvlek är igång och vi tar tag i taktpinnen direkt. Redan efter 6 minuter sätter Felicia bollen i mål efter att Sophia nickat bollen i ribban efter en fin hörna av Klara. Vi fortsätter spela med högt tempo men Trönninge förvaltar en hörna redan efter 10 minuter och sätter 1-1 på en snygg hörnvariant. Resten av första halvlek bjuder på en del halvchanser åt båda hållen och det märks att matchen betyder mycket för båda lagen. Andra halvlek börjar i samma höga tempo och vi går verkligen för ett ledningsmål. Det innebär också att vi får lite omställningar emot oss men Maja är säkerheten själv i mål. Vi gör lite förändringar för att få bättre balans på mitten och det gör också att vi rullar mer boll. Vi har några riktigt heta chanser att göra mål och till slut kommer ledningsmålet när Camilla slår in en retur på Linns stolpskott i matchminut 85. Efter några nervösa slutminuter så står vi där som segrare med 2-1 när domaren blåser av matchen. En riktigt härlig och viktig seger som innebär att hoppet om division 3 även nästa år lever vidare. Laget insats idag är väldigt imponerande. Alla visar upp en grym inställning idag, spelar för varandra och visar att vi aldrig ger oss. Vi tackar Trönninge, domarna och publiken för matchen. Nu laddar vi för match mot seriesegrarna hemma på Getinge IP lördagen den 30/9 klockan 11.00. // Krister Nilsson Damer Getinge/Slöinge 23 sep 2023 0kommentarer
  • IFK Fjärås - A-laget 6-1

Under söndagen tog vi bussen upp till Fjärås för match mot IFK Fjärås. En tuff match på förhand då de är solklar tvåa i serien. Som alla vet är bollen rund och med rätt inställning och när vi får igång vårt spel så vet vi att vi kan ge alla lagen i serien en match. Första halvleken präglas av mycket kamp, många frisparkar och chanser åt båda hållen. När vi går till halvtidsvila står matchen 2-1 till Fjärås efter ett sent ledningsmål som en VAR granskning troligtvis hade dömt bort. Vårt mål gjordes snyggt av Camilla. Vi går in i andra halvlek med inställningen att vända på matchen då vi känner att vi är med men tyvärr kommer halvleken att präglas av mycket avblåsningar och Fjärås visar varför de är ett topplag då de både utnyttjar frisparkarna de får och har den där lilla extra turen som man har när det flyter på. Sammantaget gör laget en bra match med tanke på hur matchen utvecklar sig. Det är bara att resa sig och komma igen. Vi ger oss aldrig och det ska vi visa nästa vecka. Refererat av Krister Nilsson Damer Getinge/Slöinge 19 sep 2023 0kommentarer