• Referat: Mariebo IK - Skultorps IF

Mariebo IK - Skultorps IF 0-1 (0-0) Målskytt: Matilda Andersson Drömstart på säsongen: ”Jättepositivt” Skultorp har fått en kanonstart på säsongen. Fyra matcher in i serien är laget ännu obesegrat och är efter 1–0-vinsten mot Mariebo nu ny tabelltvåa. – Det klart att det är jättepositivt. Att vi tar tre poäng i den här matchen är fantastiskt bra, säger tränaren Thomas Sjökvist. Skultorps IF har fått en härlig start på säsongen. Mot Mariebo, som inför matchen var tabelltvåa kom tredje segern på fyra matcher och nu är det SIF som är tvåa i tabellen. Tränaren Thomas Sjökvist som är ny för säsongen i Skultorp kunde knappast hoppats på en bättre start. – Det klart att det är jättepositivt. Nu har vi mött både Ulricehamn och Mariebo på bortaplan och att vi tar tre poäng i den här matchen är fantastiskt bra. SIF har bara släppt in två mål på fyra matcher och det är den täta defensiven som ligger till grund för segrarna. – Efter en jämn inledning så tog de över. De hade några riktigt bra lägen. De träffade ramen en gång och missade något friläge så vi hade en del att fundera på i halvtid. Då ändrade vi lite i hur vi skulle ta emot deras anfall och fick riktigt bra träff, säger SIF-tränaren. – Det är många nya lag för oss och vi visste att de börjat serien bra och kommer från spel i ettan förra säsongen. Det var ett tufft motstånd. Tränaren: ”Vi fladdrar inte iväg” Förra säsongen låg Skultorp länge pyrt till och säkrade kontraktet sent in på hösten. Nu har laget redan skapat sig en rejäl lucka till bottenlagen, men Thomas Sjökvist tonar ner förväntningarna när det gäller en toppattack – Vi har mött bra lag. Mot Falköping var vi besvikna över vår första halvlek men att vi gick ut och vände på den matchen och nu har tagit tio poäng på fyra matcher är väldigt bra. Vi fladdrar inte i väg utan vi vet att vi har en ny svår match på lördag, säger Thomas Sjökvist och tänker på första matchen på Orkanvallen där Lindö FF står för motståndet. Han fortsätter: – Vi gjorde vår första grästräning i måndags och spelade nu på Stadsparksvallens naturgräs. Det är lite annorlunda, men vi har en U-lagsmatch och hinner även träna en gång innan matchen i helgen. I matchen mot Mariebo blev Matilda Andersson enda målskytten och målet kom tidigt i den andra halvleken. Efter ledningsmålet spelade Skultorp kontrollerat och höll nollan. – Efter målet vi gjorde tidigt i andra halvlek så hade vi någon jättechans. Sista kvarten trycker de på för kvittering, men skapar egentligen bara hörnor. Vi håller ihop laget bra och krigar. Det har vi gjort tidigare och det gör vi den här matchen också. Damsenior för 3 dagar sedan 0kommentarer
  • Matcher Skultorps IF Damer A-U

Hallå sköna Maj ! I dag åker våra fina tjejer ner till Mariebo IK som ligger i Jönköping. hoppas givetvis att segertåget fortsätter. Sedan får ni inte glömma Derbyt på Torsdag då vi möter Våmbs IF på Claesborg kl 19:00. Och sedan på Lördag har vi Hemmapremiär mot Lindö FF Kl 13:00 På Orkanvallen som öppnat upp för säsongen. Välkomna och stötta våra fina tjejer. Damsenior för 3 dagar sedan 0kommentarer
  • Lördagens match mot Tymer

Säsongens andra match borta mot Tymer på Södermalms konstgräs slutade med förlust 1-0 Matchens lirare blev #22 Stiven Kommande match är onsdag 1 maj klockan 17.15 på Södermalm Välkomna! Herrseniorer för 5 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: Skultorps IF U - Skövde KIK

Skultorps IF U - Skövde KIK 0-3 ( 0-1) Skövde KIK fick en fin start på säsongen. Det blev en klar och kontrollerande seger direkt i seriepremiären. – Vi fick jobba ordentligt för vinsten men vi hade full kontroll på den här matchen, säger KIK-tränaren Mikael Smedberg efter 3–0-segern mot Skultorps IF:s U-lag. Det blev en klar seger för Skövde KIK i den första matchen i årets seriespel. 3–0-vinsten mot Skultorps U-lag var i underkant. – Det var en bra start på säsongen. Vi hade full kontroll på den här matchen. Vi är duktiga och har ett bra lag. Vi försöker att ta tag i matcherna och föra dem och vinna genom egen skicklighet, säger Skövde KIK:s tränare Mikael Smedberg. – Vi satte upp ett högt tempo redan ifrån början och de får jaga mycket. Sedan håller vi genomgående ihop vårt försvarsspel på ett bra sätt. Vi släpper bara till några ströchanser och kunde själva gjort fler mål, fortsätter han. Skövde KIK tog ledningen i den första halvleken. Sedan kom ytterligare två fullträffar i den andra halvleken. Silwia Lawanhomi svarade för ett riktigt fint mål när hon sköt in en frispark ifrån lång distans. Ett mål som betydde 3–0 och kom på slutet. I nästa omgång väntar hemmamatch mot Vinninga. – Det blir tufft. Det är ett lag som man kanske tror ska slåss i toppen. Det blir en ny värdemätare för oss, säger Mikael Smedberg. Damsenior för 6 dagar sedan 0kommentarer