Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Skultorps IF

Följ

Skultorps IF

Följ oss för uppdateringar
Följ

Kontaktinformation

Namn Skultorps IF
Adress Orkanvallen, Sjogerstadsvägen
Postadress 54193 Skövde
Telefon 0734333384
E-post kansli@skultorpsif.o.se
Orgnr 866600-5312
Kontonr Bankgiro: 431-7293
Öppettider Ring innan besök då Anneli kan vara ute på ärenden under dagen. Kanslitelefon: 073-4333384
Herrseniorer

Om Skultorps IF

I DAG
Föreningen bedriver endast fotboll och håller till på Orkanvallen samt i vissa fall på Bandygrytan. Åldersmässigt har föreningen en spännvidd ända från fotbollsskola till senior och lag finns på alla nivåer däremellan. Herrsenior spelar i division 5. Damsenior spelar division 2.

SIF har en fin ungdomsverksamhet med en ordentlig bredd. Skultorps IF kan stoltsera med cirka 400 barn och ungdomar mellan 6 och 16 år. Den entydiga filosofin inom föreningen är att alla ska få vara med att spela. En viktig bit i ungdomsverksamheten spelar ledarna som hjälper till i stor utsträckning.
2015 blev Skultorps IF vald till årets förening vid Skövde Idrottsgala.

I fotbollsskolan spelar de yngsta och i fjol så innehöll den cirka 150 barn i åldrarna 6 till 9 år.

Syftet med fotbollsskolan är att under lekfulla former skapa en glädje för fotbollen.

Nabben Cup är en stor ungdomsturnering som betyder mycket för föreningen på alla möjliga sätt.HISTORIA
En längre tids intresse för idrott i Skultorp fick ett konkret uttryck då föreningen Skultorps IF bildades den 20:e augusti 1940. 44 medlemmar anslöt sig för den blygsamma avgiften av 2 kronor för äldre och 1 krona för yngre. Föreningens förste ordförande var Sven Josefsson som satt på posten i två år innan han lämnade över till Arnold Gabrielsson.

Under de första åren bedrevs verksamheten på områden som i dag är bebyggda och senare även i närheten av Klagstorp. Den första fotbollsmatchen i Skultorps IF:s historia var i Dala och vanns med klara 13-0. Vilket motståndet var förtäljer inte historien.

Förutom fotboll har det inom föreningens regi även bedrivits bandy, gymnastik, bordtennis, skidor och friidrott. Historieböckerna talar om "anmärkningsvärda resultat" inom grenar som löpning, hopp, kula och diskus. Tyvärr förlorade dock föreningen sina framgångsrika utövare till större föreningar.