• Inför Skivarps GIF - Tomelilla IF

På tisdagen är det så dags för en riktig höjdare för Skivarp. Då tar nämligen SGIF emot div 3-laget Tomelilla i den andra omgången i klassiska YA-cupen på Möllevallen. -Det ska bli roligt. Vi ska ge det en chans, kommenterar Skivarps tränare Paul Andersson. Egentligen ska Skivarp inte ha en chans mot Tomelilla. Det skiljer trots allt tre divisioner mellan lagen. Och Skivarps form är ju inte den bästa. Laget ligger bara åtta i div 6 södra medan Tomelilla så sent som i lördags besegrade IFK Malmö i div 3 med 2-0. Men cup och är cup och vi har ju sett större skrällar i YA-cupen genom åren. Skivarp har ju stått för kanske den allra största genom åren. 1957 slog man ut den tidens gigant i sydost, IFK Ystad, i YA-cupen med 5-4. Skivarp spelade då i div 6 och IFK Ystad i div 3. På den tiden fanns det inga handikappstraffar. Det finns det sedan drygt tio år tillbaka. -Vi har ju tre handikappstraffar men vi möter ju ett riktigt bra lag. Men förhoppningsvis underskattar de oss, låter Paul Andersson meddela. Tomelilla slog i sin förra omgång ut Sjöbo med 5-3. Den mest kända spelaren i TIF är förstås Kevin Ketteridge som inledde sin karriär i Skivarps GIF och så sent som 2022 spelade i SGIF då han även var spelande hjälptränare. Kevin har på sociala medier sagt att Linus Möller Jeppsson ska hålla benen stängda. Så snacket är ju redan igång. Träningsintresset i Skivarp är fortsatt bra. På måndagen var där 18 spelare som tränade. Skivarp ställer upp med följande trupp: Christian Rönnberg, Rasmus Persson, Linus Möller Jeppsson, Lukas Wikstrand, Lucas Sjöberg, Oskar Jeppsson, Christoffer Larsen, Alex Giheden, Khalil Nassar, Pontus Hansson, Willy Sjöholm, Anton Lindahl, Alex Walters, Ahmad Ajouri och Hampus Blennow. Matchen bör ju locka en hel del folk. Det är sällan eller aldrig som Skivarp möter ett div 3-lag. Tomelilla brukar ha en hel del folk med sig även på bortamatcherna. Vi har grävt i arkiven och här ni de 13 högsta publiksiffrorna på 2000-talet på Möllevallen. Observera att det handlar om cirkasiffror. 350 Skivarps GIF-Janstorps AIF div 6 2009 230 Skivarps GIF-Rydsgårds AIF kommunmästerskapet, final 2007 220 Skivarps GIF-Rydsgårds AIF div 5 2011 210 Skivarps GIF-Bosniska FK Behar div 6 2009 200 Skivarps GIF-Skurups AIF kommunmästerskapet, final 2003 200 Skivarps GIF-Glemmingebro IF kval för att stanna kvar i div 5 2004 180 Skivarps GIF-Genarps IF div 5 2001 180 Skivarps GIF-Skurups AIF kommunmästerskapet, semifinal 2007 180 Skivarps GIF-Önneköps IF kval till div 5 2009 180 Skivarps GIF-Janstorps AIF div 5 2017 180 Skivarps GIF-Liga 06 IF div 5 2018 170 Skivarps GIF-Skurups AIF div 5 2007 170 Skivarps GIF-Broby IF kval för att stanna kvar i div 5 2012 Kl. 19 är det avspark på Möllevallen. Kom gärna dit och heja fram era favoriter till en bejublad seger. Skivarps GIF för 6 dagar sedan 0kommentarer
  • Gislövs IF-Skivarps GIF

Av Johan Ohlsson Det vill sig inte för Skivarp i div 6 södra. Nu fick SGIF nöja sig med 1-1 i bortamötet mot Gislöv. Detta sedan Skivarp haft ledningen i halvtid med 1-0. -Vi borde ha vunnit. Vi skapade otroligt många chanser som en blind ko hade gjort mål på, säger Skivarps tränare Paul Andersson och suckar högt. Ja, Skivarp har haft förfärligt svårt att få in bolluslingen i mål. Så har det sett ut under hela vårsäsongen och mötet mot Gislöv var inget undantag. Det var frilägen, farliga hörnor, skott tätt utanför krysset, dubbelchanser och öppet mål som missades. Så hade det funnits någon rättvisa så hade Skivarp segrat. Men ett mål blev det i alla fall och det kom efter 32 minuter. Ett högerinlägg hamnade hos Lucas Sjöberg och hur snyggt som helst placerade han bollen i det ena krysset. -I första halvlek spelade vi bra. Vi vann mittfältet och gjorde det bra. De skapade ingenting, kommenterar Paul Andersson. Efter pausen spelade Skivarp inte lika bra men man fortsatte att skapa chans på chans. Men det var som förgjort i avsluten. I stället kunde Oliver Kellgren kvittera då 54 minuter hade spelats. -Jag vill väl inte påstå att de tog över. Men de satte press på oss, säger Paul Andersson. I Skivarp var backen Linus Möller Jeppsson den bästa. Bra var också innermittfältaren Lucas Sjöberg, yttermittfältaren Khalil Nassar och mittbacken Rasmus Persson. Redan på tisdag är Skivarps GIF i farten igen. Då tar SGIF emot div 3-laget Tomelilla IF i klassiska YA-cupen. Den matchen får ingen SGIF-supporter missa. Gislöv-Skivarp 1-1 (0-1). Målen: 0-1 (32) Lucas Sjöberg, 1-1 (54) Oliver Kellgren. Så här spelade Skivarp: Christian Rönnberg – Lukas Wikstrand, Rasmus Persson, Linus Möller Jeppsson – Khalil Nassar, Lucas Sjöberg, Bogi Einarsson, Oskar Jeppsson, Alex Giheden – Pontus Hansson, Willy Sjöholm. Avbytare: Emil Börjesson, Hampus Blennow, Christoffer Larsen (samtliga spelade). Domare: Elesaji Merovci. Publik: Cirka 60 (cirka 25 var från Skivarp). Varningar: Gislöv: Bastian Jansen, Skivarp: Bogi Einarsson, Willy Sjöholm. Detta var bra: Skivarp gjorde spelmässigt en mycket bra första halvlek och då skulle matchen ha varit punkterad. Skivarp skapade otroligt många chanser matchen igenom men det var endast Lucas Sjöberg som hittade rätt. Backen Linus Möller Jeppsson var bäst i Skivarp. Detta måste förbättras: Man tappade sitt spel efter pausen och tappade dessutom sin ledning. Sen får man inte missa så många målchanser som man gjorde. Tre Möllor: Linus Möller Jeppsson En Mölla: Lucas Sjöberg, Khalil Nassar, Rasmus Persson Skivarps GIF för 6 dagar sedan 0kommentarer
  • Gislövs IF-Skivarps GIF 1-1

Gislövs IF-Skivarps GIF 1-1 Det vill sig inte för Skivarp i årets div 6 södra. På lördagen fick SGIF nöja sig med 1-1 i bortamötet mot Gislöv. Detta sedan SGIF haft ledningen i halvtid med 1-0. Den här matchen borde Skivarp ha vunnit. Gästerna missade otroligt många frilägen under matchen. I första halvlek spelade man riktigt bra. Och efter 32 minuter sköt Lucas Sjöberg snyggt in ledningsmålet. Efter pausen satte Gislöv mer press och efter 54 minuter kom kvitteringen. Skivarp spelade inte lika bra i andra halvlek, men fortsatte att skapa oerhört många chanser. Bäst i Skivarp var backen Linus Möller Jeppsson. Även Lucas Sjöberg, Khalil Nassar och Rasmus Persson var duktiga. Redan på tisdag är Skivarps GIF i farten igen. Då handlar det om YA-cupmöte mot Tomelilla IF. Vilken match det kan bli på Möllevallen. Mer om matchen senare. Skivarps GIF för 8 dagar sedan 0kommentarer
  • Inför Gislövs IF-Skivarps GIF

På lördagen är så Skivarp i farten igen. Den här gången handlar det om bortamöte mot Gislöv. Skivarp har ju tyvärr inte fått den start man så väl hade hoppats på. Efter fem omgångar så har SGIF endast skrapat ihop tre poäng. -Så mot Gislöv är det tre poäng som gäller. -Vi måste komma in i ett bättre flow och vi måste tro mer på oss i fortsättningen, kommenterar Skivarps tränare Paul Andersson. Skivarp har ju knappast saknat chanser i sina matcher. Men det har varit som förgjort i avsluten. -Vi har ett jättebra lag och jag tycker att vi håller ihop det bra. Men vi måste ju börja att göra mål. För vi har ju skapat otroligt många chanser, säger Paul Andersson. Precis som Skivarp har Gislöv börjat svagt. På fem matcher har Gislöv endast mäktat med en poäng. Sen vill vi redan nu göra reklam inför tisdagens stormatch på Möllevallen då Skivarps GIF tar emot div 3-laget Tomeilla IF i YA-cupen. Vilken match det kan bli! Har ni redan börjat att tänka på Tomelillamatchen? -Nej, inte än så länge, förtydligar Paul Andersson. Kevin Ketteridge, Skivarpsprodukten som numera spelar i Tomelilla, har skrivit att Linus Möller Jeppsson ska se till att stänga benen. -Då sätter vi Linus på Kevin, menar Paul Andersson och skrattar. Skivarp ställer upp med följande trupp: Christian Rönnberg, Rasmus Persson, Linus Möller Jeppsson, Lukas Wikstrand, Alex Giheden, Bogi Einarsson, Lucas Sjöberg, Pontus Hansson, Willy Sjöholm, Khalil Nassar, Ahmad Ajouri, Hampus Blennow, Oskar Jeppsson, Christoffer Larsen och Emil Börjesson. Kl. 13 är det avspark på Gislövs idrottsplats. Åk gärna dit och heja fram era favoriter till seger. Skivarps GIF för 9 dagar sedan 0kommentarer
  • Svenstorps IF-Skivarps GIF 1-2

Av Johan Ohlsson Svenstorps IF-Skivarps GIF 1-2 Skivarp är vidare till den andra omgången i klassiska YA-cupen. På onsdagskvällen svarade SGIF för en finfin skalp genom att slå ut div 5-laget Svenstorp med 2-1 (0-0). Stor matchhjälte blev Willy Sjöholm som svarade för ett riktigt drömmål när han i den 89:e minuten smällde in 2-1 från cirka 40 meter. -Vi var värda att vinna, myser SGIF-tränaren Paul Andersson efter holmgången på Svenstorps IP. I serien har poängen uteblivit trots långa stunder riktigt hyggligt spel. Men den här gången gick det alltså äntligen vägen. Det var kanske inget skönspel vi fick se. Men däremot fick vi se ett Skivarp som krigade i 94 minuter. Skivarp visade upp en grym moral, en fantastisk inställning och grymma fighting egenskaper. Det var härligt att skåda. -Vårt försvarsspel var fantastiskt bra matchen igenom. Och då menar jag inte bara de tre i backlinjen utan samtliga spelare, berömmer Paul Andersson. Matchen var hela tiden jämn. Det var sällan eller aldrig som något lag hade något övertag på tillställningen. Hemmalaget skapade inte så där förfärligt mycket. Dock hade man ett skott i stolpen efter bara en minuts spel. Mot detta hade Pontus Hansson ett skott som målvakten räddade till hörna och en nick av Rasmus Persson som blockades av hemmaförsvaret i allra sista stund. -Vi var riktigt nöjda med att vi inte kunde pressa dem så mycket under den första halvleken. Men det blev bättre efterhand, kommenterar Paul Andersson. Matchen innehöll många tuffa dueller, men Skivarp klarade sig bra i merparten av närkamperna. Efter pausen blev det något öppnare spel. Skivarp sprang och fightades något otroligt bra och framgångsrikt. Skivarp hade ett hyggligt läge nästan omgående. Willy Sjöholm fick en av många djupledsbollar, skott var helt okey, men målvakten klarade. Willy Sjöholm hade ytterligare ett läge då han ryckte sig loss på vänsterkanten. Men skottet tog i burgaveln. Efter 68 minuter tog i stället Svenstorp ledningen. Hemmalaget fick en frispark som det blev retur på och där kunde Malte Persson slå in bollen från nära håll. Men frågan var om inte SGIF-målvakten Christian Rönnberg skulle ha haft frispark i momentet innan. I samband med baklängesmålet valde Skivarp att ta sin handikappstraff. Och den dundrade Pontus Andersson säkert i mål. Nu var det Skivarp som jagade ett segermål. Man kom fram både centralt och längs kanterna och spelade en riktigt hygglig fotboll. -Under de sista 20 minuterna spelade vi riktigt bra. Och vi skapade ju hur många chanser som helst, menar Paul Andersson. Men segermålet skulle vänta på sig. Först i den 89:e minuten kom 2-1. Och vilket mål sedan. Willy Sjöholm fick ännu en boll att jobba med. I kamp med en motståndare vände han på en femöring och dundrade in bollen från 40 meter, där bollen seglade över hemmamålvakten. Ett otroligt vackert mål. Vi skulle kunna kalla det för ett riktigt drömmål. -Det var verkligen hög klass på de målet, berömmer Paul Andersson. I Skivarp kunde man egentligen framhålla hela laget. Vi har redan nämnt trebackslinjen med Rasmus Persson, Linus Möller Jeppsson och Lucas Lööw. Trion var i stort sett felfria matchen igenom. Och på mittfältet gjorde Pontus Andersson och Lucas Sjöberg ett otroligt stort jobb. När Pontus tog sina löpningar var han otroligt svårfångad. Vidare svarade Oskar Jeppsson för ett väldigt piggt inhopp. I nästa omgång väntar div 3-laget Tomelilla IF med den före detta Skivarpspelaren Kevin Ketteridge i spetsen. Vilken match det kan bli. -Det blir ett mycket bra lag vi kommer att möta, avrundar Paul Andersson. Så gick snacket: -Segern är vår, segern är vår! Skivarps segersång är alltid underbar att höra. -Jag gör bara snygga mål. Sa Willy Sjöholm och log. -Jag orkade inte springa mer. -Willy Sjöholm varför han sköt från 40 meter. Men det gick ju bra. -Detta var bra. Myste Oskar Jeppsson. -Hur han inte kan ge honom ett gult kort i den situationen är helt obegripligt. Pontus Andersson då han blev minst sagt oschyst behandlad. Det hela slutade med att Pontus bara fick frispark. -Jag borde ha haft frispark i samband med deras mål. De höll ju fast mig. Påpekade SGIF-målvakten Christian Rönnberg. -Äntligen! Utbrast SGIF-lagkaptenen Rasmus Persson. -De lag vi har mött i vår serie har varit bättre än Svenstorp. Rasmus Persson igen. -Det var en välförtjänt seger. I dag jobbade vi verkligen för varandra. Ansåg Linus Möller Jeppsson. -Det var inte så farligt. Jag fick kramp i vaden. Förklarade Linus Möller Jeppsson som ett tag i andra halvlek haltade omkring på planen. -Det kommer att bli tufft. Linus Möller Jeppsson om att få möta Tomelilla. -Det ska bli kul att få möta Tomelilla. Menade Oskar Jeppsson. -Det blir förstås tufft. Men det ska bli kul. Lucas Lööw om att få möta Tomelilla IF. Svenstorp-Skivarp 1-2 (0-0). Målen: 1-0 (68) Malte Persson, 1-1 (69) Pontus Andersson (handikappstraff), 1-2 (89) Willy Sjöholm. Så här spelade Skivarp: Christian Rönnberg – Linus Möller Jeppsson, Rasmus Persson, Lucas Lööw – Ahmad Ajouri (ut 73), Lucas Sjöberg, Pontus Andersson, Christoffer Larsen (ut 32), Anton Lindahl – Pontus Hansson (ut 59), Willy Sjöholm. Avbytare: Oskar Jeppsson (in 32), Khalil Nassar (in 59), Oskar Olsson (in 73, Emil Börjesson. Publik: 33 betalande. Hörnor: Svenstorp: 4, Skivarp: 3. Varningar: Svenstorp: Inga, Skivarp: Oskar Jeppsson, Oskar Olsson. Avslut på mål: Svenstorp: 6, Skivarp: 7. Avslut utanför: Svenstorp: 5, Skivarp: 4. Frisparkar: Svenstorp: 16, Skivarp: 6. Offside: Svenstorp: 2, Skivarp: 5. Detta var bra: Skivarp visade upp en otrolig moral och inställning i samtliga 94 minuter. Försvarsspelet var helt suveränt matchen igenom Och som man krigade och fightades matchen igenom. Det var härligt att skåda. Skivarp förtjänade att vinna. Och vilken avslutning det blev när Willy Sjöholm svarade för ett riktigt drömmål då han avgjorde i den 89:e minuten med ett mäktigt skott där bollen seglade över målvakten. Detta måste förbättras: Det var kanske ingen match för finsmakarna. Det missades en och annan passning och bollmottagningarna hade väl en hel del att önska sig. Men varför gnälla en sådan här kväll. Skivarps GIF 25 apr 0kommentarer