• Klagstorps IF-Skivarps GIF 1-6

Av Johan Ohlsson Klagstorps IF-Skivarps GIF 1-6 I den fjärde omgången så kom den då till slut, Skivarps första seger i div 6 södra. Och som den kom. SGIF vann nämligen över Klagstorp med tennissiffrorna 6-1 (2-1). -Vi spelade ju ganska dåligt idag, men vi skapade ju otroligt många chanser, säger Skivarps tränare Paul Andersson. Ja, det var säkert många lättade spelare i Skivarp som vandrade av idrottsplatsen i Klagstorp på lördagseftermiddagen. Äntligen kom den första segern. Till slut blev det en solklar seger. Skivarp noterade otroliga 29-1 i avslut och framför allt under den första halvleken skapade man så många chanser att det nästan var lite löjligt. Men efter en halvtimme var det kanske inte så många som trodde att det skulle bli en enkel seger. Då ledde nämligen Klagstorp med 1-0. -Vi trodde nog att vi skulle vinna jättelätt. Men de satte bra press på oss och vi var ju inte med i matchen. Det syntes redan på uppvärmningen att det inte var bra nog, kommenterar Paul Andersson. Det var ju inte så att det var Klagstorp som var det spelförande laget. Men den inledande halvtimmen var helt enkelt för dålig. Inställningen fanns där inte och passningsspelet klickade. För att nu nämna något. Och från ingenstans kunde Aladin Djurdjevic slå in 1-0 efter 25 minuter sedan Skivarp uppträtt otroligt passivt. Då hade redan Lucas Sjöberg missat två frilägen. Resten av halvleken skulle präglades av rena målmissarkavalkaden. Vad tänkte du när Klagstorp tog ledningen? -Man började ju att fundera. Men när vi gjorde 1-1 så kändes det rätt så lugnt, menar Paul Andersson. För under resten av halvleken missade Pontus Andersson ett kanonläge, Ahmad Ajouri hade en dubbelchans medan Willy Sjöholm hade tre fina lägen. Sen måste man konstatera att Klagstorps målvakt, Max Hofvander, svarade för hur många frilägesräddningar som helst under den första halvleken. Men trots det kunde Skivarp ändå gå till halvtidsvila med en 2-1-ledning. Kvitteringen kom efter 31 minuter. Skivarp tilldömdes en straff eftersom domaren ansett att en hemmaspelare tagit bollen med händerna innanför straffområdet. Straffen smällde Lucas Lööw rakt upp i krysset. I den 43:e minuten kunde Skivarp göra 2-1. Pontus Andersson tog sig fram på högerkanten och slog ett fint inlägg som Rasmus Persson stötte i mål från nära håll. Just Pontus Andersson flyttades ner på innermittfältet efter 30 minuter och det var i den vevan som Skivarp kunde ta över. Efter pausen hade Skivarp bra kontroll på händelserna. Klagstorp fick det allt svårare i motvinden och Skivarp dominerade kraftigt. Nu fick man också lite bättre utdelning på sitt spelföretag. I den 51:a minuten gjorde Willy Sjöholm 3-1. Oskar Jeppsson sköt 4-1 efter 69 minuter, Willy Sjöholm ökade på till 5-1 efter 73 minuter medan Khalil Nassar slog in 6-1 i tomt mål efter ett suveränt förarbete av Willy Sjöholm. -Tror att Klagstorp blev ganska trötta i andra halvlek. Vi använde mer utav kanterna i den andra halvleken och då blev det bättre, påpekar Paul Andersson. I Skivarp var Pontus Andersson och Oskar Jeppsson de bästa. Pontus startade som forwards men flyttades som sagt ner på innermittfältet och då tog Skivarp över och det rejält. Pontus var stark i närkamperna och svårstoppad när han gjorde sina löpningar. Oskar Jeppsson svarade för ett grymt jobb på innermittfältet. Han sprang, krigade och kämpade storstilat under 90 minuter och fick kröna sin fina insats med ett mål. Bra var också innermittfältaren Lucas Sjöberg som jobbade över stora ytor och var en ständig bollvinnare. Ett stort beröm till yttermittfältaren Anton Lindahl som jobbade framgångsrikt både offensivt och defensivt. Sen kan man inte glömma Willy Sjöholm som dels svarade för två fullträffar och som låg bakom ytterligare ett. -Så j-vla gott. Skivarps hjälptränare, Patrik Järnström, var förstås nöjd. -Det gör rätt så ont just nu. Suckade Lucas Lööw som tvingades att utgå efter 58 minuter. -Väldigt vad många i deras lag som skadade sig. Påpekade Willy Sjöholm. -Vi ska ta honom tidigare. Lukas Wikstrand om baklängesmålet. -Vi spelade otroligt dåligt under den inledande halvtimmen. Men det blev lite bättre efterhand. De blev också trötta i andra halvlek. Summerade SGIF-lagkaptenen Rasmus Persson. -Det var kul att bli utsett till planens Kung och det var också kul att få göra mål. Sa Oskar Jeppsson som hade all anledning att vara nöjd med sin eftermiddag. Klagstorp-Skivarp 1-6 (1-2). Målen: 1-0 (25) Aladin Djurdjevic, 1-1 (31) Lucas Lööw (straff), 1-2 (43) Rasmus Persson, 1-3 (51) Willy Sjöholm, 1-4 (69) Oskar Jeppsson, 1-5 (73) Willy Sjöholm, 1-6 (90) Khalil Nassar. Så här spelade Skivarp: Christian Rönnberg – Lukas Wikstrand, Rasmus Persson, Lucas Lööw (ut 58) – Ahmad Ajouri (ut 46, in 58, ut 72), Lucas Sjöberg (ut 71), Oskar Jeppsson (ut 90), Oskar Olsson (ut 31, in 90), Anton Lindahl - Pontus Andersson, Willy Sjöholm. Avbytare: Khalil Nassar (in 31), Hampus Blennow (in 46), Pontus Hansson (in 71), Christoffer Larsen (in 72). Domare: Fitim Bytyqi. Publik: Cirka 75. Hörnor: Klagstorp: 2, Skivarp: 7. Varningar: Klagstorp: Helio Elias Fritzböger Matsinhe, Hadi Al Jassemi, Skivarp: Inga. Avslut på mål: Klagstorp: 1, Skivarp: 22. Avslut utanför: Klagstorp: 0, Skivarp: 7. Frisparkar: Klagstorp: 10, Skivarp: 10. Offside: Klagstorp: 0, Skivarp: 3. Detta var bra: Segern förstås. Efter tre raka förluster i serien så var den här trepoängaren välbehövlig. Skivarp dominerade den sista timmen fullständigt och skapade mängder med chanser. Man hade otroliga 29-1 i avslut och det säger kanske en hel del om hur det såg ut. Efter pausen tog man bättre vara på sina chanser och då kom man bättre fram längs kanterna. Pontus Andersson och Oskar Jeppsson var de bästa i Skivarp. Detta måste förbättras: Spelmässigt var det här ingen större höjdare. Den inledande halvtimmen var bedrövlig. Hur var det med inställningen?! Sen får man inte missa så många klara målchanser som Skivarp gjorde. Två Möllor: Pontus Andersson och Oskar Jeppsson En Mölla: Lucas Sjöberg och Anton Lindahl P2013 28 apr 0kommentarer

I den fjärde omgången så kom den då till slut, Skivarps första seger i div 6 södra. Och då blev det också en rejäl sådan. Skivarp vann över Klagstorp med tennissiffrorna 6-1 (2-1). Rent spelmässigt var det ingen höjdare. Framför allt under den inledande halvtimmen visade SGIF prov på en dålig inställning. Klagstorp tog också ledningen, men när Skivarp fick hål på KIF så var det liksom inget snack. På tal om statistik. Skivarp hade otroliga 29-1 i avslut! Lucas Lööw gjorde 1-1 på straff, Rasmus Persson 2-1, Willy Sjöholm 3-1, Oskar Jeppsson 4-1, Willy Sjöholm 5-1 och Khalil Nassar 6-1. Mer om matchen senare. P2013 27 apr 0kommentarer
  • Inför Klagstorps IF-Skivarps GIF

På lördagen är Skivarp återigen i farten. Nu handlar det om serien och för motståndet svarar Klagstorp. Skivarp svarade för en härlig insats i onsdags då man besegrade div 5-laget Svenstorps IF i YA-cupen med 2-1. -Den här gången handlar det till 100 procent om att ha den rätta inställningen. Inget annat, säger Skivarps tränare Paul Andersson. Han fortsätter: -Bara för att vi vann över Svenstorp så gör det inte oss till några världsmästare. Det gäller att vara mentalt förberedda. Så väl Klagstorp som Skivarp har fått en dålig start på säsongen i div 6 södra. Klagstorp har inlett med två förluster och Skivarp med tre nederlag. Skivarp ställer upp med följande trupp: Christian Rönnberg, Rasmus Persson, Lukas Wikstrand, Lucas Lööw, Oskar Jeppsson, Oskar Olsson, Lucas Sjöberg, Ahmad Ajouri, Christoffer Larsen, Pontus Andersson, Anton Lindahl, Willy Sjöholm, Pontus Hansson, Khalil Nassar och Hampus Blennow. Observera att matchen börjar kl. 15 på Klagstorps IP. Vi hoppas att så många Skivarpsupportrar tar sig till Klagstorp och hejar fram era favoriter. P2013 27 apr 0kommentarer