• 5-1-seger borta mot IF Väster

SBTK:s herrar svarade för en mycket homogen insats borta mot IF Väster på fredagskvällen. De tillresta bortasupportrarna fick se sitt lag avgöra matchen redan i den första halvleken. När matchuret visade 27 minuter var ställningen 0-4. I den andra halvleken kontrollerade gästerna händelserna och utöver reduceringen släppte Skepplanda inte till en enda målchans. Slutresultatet stannade vid 1-5, men utöver dessa fullträffar skapades ytterligare möjligheter till nätrassel. Enda smolket i glädjebägaren var att målvakten Alexander Berntsson tvingades utgå med en knäskada i den fjärde minuten. Mathias Holmström fick ersätta. Nästa match spelas hemma mot KF Velebit på onsdag. 0-1 (7) Rasmus Ydal 0-2 (19) Hugo Backman 0-3 (24) Anton Zetterlund 0-4 (27) Frane Sirinic 1-4 (81) 1-5 (89) Manuel Storck På bilden ses målskyttarna, som från vänster är Anton Zetterlund, Frane Sirinic, Manuel Storck, Rasmus Ydal och Hugo Backman. Skepplanda BTK för 5 dagar sedan 0kommentarer
  • Valhalla nästa för damerna

På söndag 5/5 13.00 spelar damerna borta på Valhalla IP mot Qviding FIF. SBTK kommer från seger i förra matchen och åker till Göteborg med förhoppning om nya poäng. - Vi möter en av seriefavoriterna borta så vi har klart för oss att det kommer bli en riktigt tuff match men vi skall göra allt vi kan för att ta med oss tre poäng hem, säger tränare Jesper Johannesson inför matchen. Skepplanda BTK för 5 dagar sedan 0kommentarer
  • Bortamatch mot IF Väster

På fredag beger sig Skepplanda BTK till Önneredsplan för bortamatch mot IF Väster. Båda dessa lag tog klivet upp i trean inför den här säsongen. SBTK har inlett seriespelet med tre segrar och en förlust, Väster däremot är alltjämt poänglösa och just nu sist i tabellen. – Väster är aboslut inget dåligt lag. Man har mött bra motstånd inledningsvis och inte haft margninalerna på sin sida. Det kommer att bli en stenhård kamp. Det gäller att vi behåller ödmjukheten och presterar på samma nivå som vi gjorde mot Vårgårda senast, säger SBTK-tränaren Johan Elving. Avspark på Önneredsplan konstgräs klockan 19.30. SBTK:s trupp: Alexander Berntsson Elliott Berglund Anton Olsson Alexander Veglo Emil Frii (bilden) Tobias Ottosson Oliver Björkman Frane Sirinic Hugo Backman Rasmus Ydal Anton Zetterlund Kevin Tran Felix Rudin Mattias Johansson Jesper Pedersen Manuel Storck Kalle Hamfeldt Mathias Holmström Skepplanda BTK för 6 dagar sedan 0kommentarer
  • SBTK vidare efter straffdrama

Skepplanda BTK:s herrar avancerade i DM efter en riktig rysare på Bendersvallen. Mötet med Vara SK slutade 1-1 efter ordinarie tid och 3-3 efter förlängning. Straffar fick avgöra och där drog gästerna det längsta strået och vann med 8-9. - Alltid roligt att vinna, men i ärlighetens namn svarar vi inte för någon bra prestation. Det kunde gått åt vilket håll som helst, nu var det vi som hade marginalerna på vår sida. Killarna visade otrolig kyla i straffläggningen, förklarar tränare Johan Elving. Det var mållöst i paus. Hemmalaget öppnade målskyttet i den andra halvleken och med åtta minuter kvar att spela satte Kevin Tran 1-1 i sin debut för SBTK. Gästerna var i ledning två gånger om i förlängningen, först genom mål av Anton Zetterlund och senare 2-3 av Jonathan Westlund. Vara kom dock tillbaka och tog DM-matchen till straffar. Målskyttar för Skepplanda i straffsparksläggningen var i tur och ordning Frane Sirinic (tre assist under matchen), Kalle Hamfeldt, Jesper Pedersen, Hugo Backman, Mattias Johansson och Melker Stranne. Målvakten Mathias Holmström blev sedan matchhjälte när han motade Varas straff och skickade SBTK vidare i turneringen. På bilden ses Mathias Holmström, Jonathan Westlund, Anton Zetterlund och Kevin Tran. Skepplanda BTK för 9 dagar sedan 0kommentarer
  • DM-match borta mot Vara SK

Mitt under brinnande seriespel sticker Skepplanda BTK:s herrar emellan med en cupmatch i DM. På måndagskvällen väntar bortamatch mot fjolårets seriekollega Vara SK. - Det är en tuff uppgift som vi har framför oss. Vara har inlett årets division 4-spel med två raka segrar. Förra året förlorade vi bortamötet mot VSK så någon risk för underskattning finns inte från vår sida, förklarar SBTK-tränaren Johan Elving. Skepplanda gör flera förändringar jämfört med det lag som slog tillbaka Vårgårda IK i fredags. Det blir debut för målvaktsförvärvet, återvändaren Mathias Holmström, som tar plats mellan stolparna. I truppen återfinns också Kevin Tran, nyförvärvet från Assyriska BK som gör sin första match för SBTK. Han inleder på bänken. Avspark på Bendersvallen är klockan 19.00. SBTK:s trupp: Mathias Holmström Jesper Pedersen Anton Olsson Sebastian Hällbäck Elliott Berglund Kalle Hamfeldt Jonathan Westlund Frane Sirinic Hugo Backman Mattias Johansson Kasper Karlsson Anton Zetterlund Kim Bergström William Löfgren Melker Stranne Kevin Tran Skepplanda BTK för 10 dagar sedan 0kommentarer
  • Första trepoängaren för damerna

Damerna tog en härlig seger i dagens gräspremiär hemma på Forsvallen mot fullpoängaren Eriksbergs IF där underläge 0-1 i halvtid vändes till seger 2-1 i andra halvlek. Nicolina Kalin kvitterade till 1-1 i 53' minuten och segermålet gjordes med halvtimmen kvar av Angelina Holmqvist Olsson som kyligt rullade in bollen i friläge. Annars var det som sig bör i en gräsmatch i April många tunga ben tidigt i matchen. Första halvlek var ett ställningskrig utan några direkta målchanser men de var desto fler efter halvtid där målramen träffades flera gånger. En nöjd tränare Jesper Johannesson efter segern: - Äntligen tre poäng vilket vi jobbat ihop. Vi sliter stenhårt i 90 minuter i en match som mest handlar om kamp. Sådana här uddamålssegrar är viktiga och speciellt mot ett duktigt Eriksberg. Till matchens spelare tog dagens matchvärd Alekuriren ut Nicolina Kalin som ses på bilden tillsammans med Angelina Holmqvist Olsson. Skepplanda BTK för 11 dagar sedan 0kommentarer