• Oavgjort på Forsvallen

Damerna tog emot Vänersborgs IF i sin hemmapremiär och det slutade 2-2 efter ledning i halvtid med 1-0. Linnea Enyck gav SBTK ledningen 25 minuter in i matchen och målet blev halvlekens enda trots bud på många fler mål. Bortatjejerna åt sig dock tillbaka i matchen och kvitteringen kom i 67 minuten och 10 minuter senare även ett ledningsmål. Kvitteringen kom på övertid genom Sofia Olssons mäktiga skott i målvaktens högra kryss. SBTK tränare Jesper Johannesson: - Vi ska avgöra matchen i första halvlek där vi ska ha 4-0 men vi är inte tillräckligt skärpta i avslutningslägena samtidigt som Hanna (Karlsson) storspelar i målet hos VIF. Vänersborg gör 2 taktiska ändringar i halvlek och får väldigt bra effekt på de och vi har problem med deras långbollar som dem slår gång på gång. Vi släpper tyvärr ett snöpligt mål och försöker sedan gå för 2-1 men åker istället på en kontring. Sofia räddar med sitt drömmål en poäng till oss idag! Nästa lördag är det återigen hemmamatch då tjejerna gästas av Eriksbergs IF. Bilden: Målskyttarna Linnea och Sofia. Skepplanda BTK för 11 dagar sedan 0kommentarer
  • Förlustnollan spräckt

SBTK:s herrar fick inkassera första förlusten i årets seriespel. Hestrafors IF vann med 3-1 (2-0) på ett kylslaget Bollevi som hade en fin inramning och gott om publik. Hemmalaget inledde klart piggast och kunde ta ledningen i den åttonde spelminuten. När gästerna så sakteliga började äta sig in i matchen kom dessvärre 2-0. Matchuret visade då 32 minuter. Bästa SBTK-chansen i den första halvleken kom strax innan pausvilan när Hugo Backman prickade stolpen. Reduceringen till 2-1 kom istället i den 61:a minuten. Niclas Elving hittade fram med bollen till Anton Zetterlund som behärskat satte den i mål. Gästerna hade sedan ytterligare ett par fina möjligheter, men det blev Hestrafors som satte spiken i kistan genom att göra 3-1, tre minuter kvar av ordinarie speltid. - En bra division 3-match i ett högt tempo. Hestrafors är bättre inledningsvis. De är duktiga i sitt djupledsspel. Vi kommer dock tillbaka starkt och tar över spelet i den andra halvleken och kan mycket väl få med oss en poäng. Killarna visar bra moral och krigar hela vägen ut, sammanfattade SBTK:s tränare, Johan Elving. Skepplanda BTK för 12 dagar sedan 0kommentarer
  • Bortamatch mot Hestrafors IF

Det är två obesegrade lag i division 3 Mellersta Götaland som drabbar samman i den tredje omgången på Bollevi konstgräsplan på fredagskvällen. Skepplanda BTK har full pott efter inledande segrar mot Mölnycke IF respektive Lunden ÖBK medan hemmalaget står på fyra poäng via seger i premiären mot Alingsås IF (4-1) som sedan följdes upp med ett kryss (1-1) mot Dalstorps IF. – En svår bortamatch mot ett etablerat division 3-lag. Vi måste vara påkopplade direkt från start. Känslan i gruppen är god och det har varit en bra träningsvecka, förklarar tränare Johan Elving. Avspark klockan 19.00. SBTK:s trupp: 30. Alexander Berntsson 2. Jesper Pedersen 3. Felix Rudin 4. Elliott Berglund 5. Anton Olsson 7. Niclas Elving 8. Oliver Björkman 9. Frane Sirinic 10. Anton Zetterlund 12. Mattias Johansson 14. Alexander Veglo 15. Tobias Ottosson 18. Jonathan Westlund 20. Rasmus Ydal 21. Manuel Storck 22. Melker Stranne 25. Kasper Karlsson 27. Hugo Backman Skepplanda BTK för 12 dagar sedan 0kommentarer
  • Hemmapremiär mot Vänersborgs IF

Då var det dags för vårt damlag att spela årets första seriematch på hemmaplan när nykomlingen Vänersborgs IF kommer till Forsvallen ikväll fredag 19.15. Bortalaget fick en tuff start i premiären på hemmaplan när Eriksbergs IF vann med 4-0. Våra tjejer gjorde en fin första halvlek i en blåsig match borta mot IK Zenith men mattades lite i andra där IK Zenith gjorde matchens enda mål. Vi hälsar domare VIF och publik välkomna till Forsvallen där dagens matchvärd är Ale betongborrning. Skepplanda BTK för 13 dagar sedan 0kommentarer