• Seger i hemmapremiären

Inte sesan 1996 har det spelats division 3-fotboll på Forsvallen. Lördagens hemmapremiär mot Lunden ÖBK blev en riktig fullträff för hemmalaget. Segersiffrorna skrevs till 4-0 efter 2-0 i paus. SBTK började inspirerat och hade ett jätteläge efter ett par minuter när Frane Sirinic träffade stolpen efter fint väggspel med Rasmus Ydal. I anfallet efter ordnade nyförvärvet från Kareby IS, Hugo Backman, 1-0 på passning från Anton Olsson. 2-0 kom med ett par minuter kvar av den första halvleken. Frane Sirinic höll sig framme och fick god hjälp av både målvakt och motståndarförsvarare när bollen letade sig in i nätmaskorna. Gästerna träffade stolpen i inledningen av den andra halvleken, men närmare en reducering kom man aldrig. Detta var SBTK:s dag och när Frane Sirinic gjorde 3-0 i matchminut 60 var saken klar. Tobias Ottosson fastställde slutresultatet till 4-0 i den 71:a minuten. - Vi gör en riktigt bra match och kontrollerar händelserna. Bortsett från en period efter pausvilan är vi det bättre laget, säger SBTK-tränaren Johan Elving. Matchvärden, Ale Betongborrning,, delade ut pris till bäste spelare som blev Frane Sirinic och hos gästerna Stefan Runeman. Publiksiffra: 150 personer. På bilden ses målskyttarna Frane Sirinic, Tobias Ottosson och Hugo Backman. Skepplanda BTK för 6 dagar sedan 0kommentarer
  • Hemmapremiär mot Lunden ÖBK

Senast som Skepplanda BTK:s herrar spelade division 3-fotboll på Forsvallen var 1996. Inledningen på seriespelet kunde inte startat bättre än vad som var fallet i lördags. Premiären borta mot Mölnlycke IF resulterade i en 4-3-vinst efter tre mål av nyförvärvet Frane Sirinic och ett av Rasmus Ydal. I morgondagens hemmapremiär gästas vi av en annan nykomling, nämligen Lunden Överås BK. Det är två obesegrade lag som drabbar samman ty Lunden ÖBK kryssade i den första omgången, 1-1 hemma mot Dalstorps IF. – Segern mot Mölnlycke IF gav oss självförtroende samtidigt som vi är ödmjuka då vi tappade 4-0 till 4-3 under matchens avslutande del. Läxan blev att vi måste vara påkopplade i 90 minuter plus stopptid, det finns inget annat, säger tränare Johan Elving. – Lunden ÖBK ett fysiskt starkt lag och vi kommer inte att få något gratis. Vi måste ta kampen. Det lär bli en tajt tillställning, förutspår Elving. Avspark på Forsvallens konstgräs sker lördag 13 april klockan 13.00. Matchvärd är Ale Betongborrning. SBTK:s trupp: 30. Alexander Berntsson 2. Jesper Pedersen 4. Elliott Berglund 5. Anton Olsson 6. Felix Rudin 8. Oliver Björkman 9. Frane Sirinic 10. Anton Zetterlund 11. Emil Frii 12. Mattias Johansson 14. Alexander Veglo 15. Tobias Ottosson 18. Jonathan Westlund 20. Rasmus Ydal 21. Manuel Storck 22. Kim Bergström 25. Kasper Karlsson 27. Hugo Backman Skepplanda BTK för 7 dagar sedan 0kommentarer
  • Seger i DM

Damerna vann kvällens match i DM borta mot Vara SK med matchens enda mål gjort av Linnea Enyck i matchens 75 minut. Tränare Jesper Johannessons sammanfattar matchen: - Vi har bra kontroll på den här matchen, men vi kommer inte in i sista tredjedelen tillräckligt ofta i första halvlek. Andra 45 spelar vi lite rakare och får fler en mot en situationer som gör att vi kommer till fler avslut som till slut resulterar i mål. I nästa omgång väntar Vinninga AIF också den på bortaplan. Skepplanda BTK för 7 dagar sedan 0kommentarer
  • Derny Harman tillbaka i damlaget

En organisationsförändring gällande vårt damlag har ägt rum nu en vecka före seriestarten. Derny Harman går in som assisterande tränare till Jesper Johannesson sedan Vesko Jovicevic av hälsoskäl tvingats lämna uppdraget. Derny är vår förenings allra mest erfarna tränare med en lång följd av år i både ungdomslag och seniorlag på meritlistan. Han har varit huvudansvarig tränare för både herr- och damlaget tidigare och nu efter ett och ett halvt års sabbatsår går han in igen i damlagets organisation. Välkommen tillbaka, Derny! Skepplanda BTK för 10 dagar sedan 0kommentarer
  • Vinst i premiären

Senast SBTK:s herrar spelade division 3-fotboll var på hösten 1996. Lördag 6 april 2024 var det dags igen. Borta mot Mölnlycke IF blev det seger med 4-3 efter ledning 3-0 i paus. Gästerna öppnade målskyttet i den tjugonde minuten när Anton Zetterlund hittade in med bollen till Frane Sirinic, som enkelt satte 0-1. Frane var sedan inblandad i 0-2-målet som Rasmus Ydal ordnade med vänsterfoten. Precis innan hade Mölnlycke ett fint kvitteringsläge, men bollen rensades undan i sista stund. Matchens lirare, Frane Sirinic, satte en frispark till 3-0 i den första halvlekens sista minut. Samme man kostade först på sig att missa en straff innan han satte nästa försök och 0-4 i minut 59. När alla tillresta SBTK-supporters trodde att saken var klar vaknade hemmalaget till liv och reducerade tre gånger om. Närmare än 3-4 kom man emellertid inte. - Det blev onödigt spännande. Vi blev lite ängsliga och rädda för att tappa poäng. Sett till hela matchen vinner vi dock välförtjänt och faktum är att vi borde gjort ett par mål till på lägena vi skapade, sammanfattade tremålsskytten efter slutsignalen. Nästa match spelas hemma mot Lunden ÖBK lördag 13 april klockan 13.00. På bilden ses SBTK:s två målskyttar. Skepplanda BTK för 13 dagar sedan 0kommentarer
  • Ulricehamns IFK för starka

Damerna förlorade dagens genrep mot Ulricehamns IFK med 4-1(1-0) där målet gjordes av Moa Karlsson framspelad av Felicia Bergström. Tränare Jesper Johannesson efter matchen: - En väldigt duktig motståndare idag i Ulricehamn som sätter oss på prov ordentligt. Vi förlorar lite för mycket en mot en dueller. Vi har flera fina prestationer kombinationer i matchen men tar oss inte tillräckligt ofta in i straffområdet. Nu ska vi jobba vidare mot seriepremiären! Före seriepremiären som är söndag 14/4 väntar dock DM borta mot Vara SK på torsdag. Skepplanda BTK för 13 dagar sedan 0kommentarer