• Vänersborgs FK borta

Imorgon söndag åker damerna till Vänersborg för match mot VFK på Vänersvallen 16.00. VFK har haft ett trögt år och ligger på jumboplatsen inför matchen och för att kunna klara sig kvar krävs full pott i de återstående matcherna. SBTK har efter sommaruppehållet stått för tre riktigt bra prestationer i matcherna som spelats och kommer närmast från storseger hemma mot Alingsås KIK. Vårens möte på Forsvallen slutade med klar hemmaseger 5-1. Skepplanda BTK för 11 dagar sedan 0kommentarer
  • Assyriska BK nästa för SBTK

SBTK:s herrar tog tredje raka segern genom att bortabesegra KF Velebit i den senaste omgången. I den 18:e spelomgången står ett annat Göteborgslag för motståndet. På lördag gästas Forsvallen av elfteplacerade Assyriska BK, ett lag som Skepplanda besegrade i våras med 1-0 borta på Ruddalen. – Det är värdefulla poäng på spel. Assyriska krigar för sin existens och kommer att sälja sig dyrt. Vårmötet var en stentuff kamp och det är inget annat att vänta den här gången. Som alltid gäller det att komma upp i nivå och det hoppas jag verkligen att vi ska göra. Det kommer att vara fina förutsättningar och med hemmapubliken i ryggen går vi naturligtvis för ytterligare en trepoängare, säger SBTK-tränaren Johan Elving. Avspark klockan 13.00. SBTK:s trupp: Mathias Holmström Kalle Hamfeldt Alexander Veglo Anton Olsson Emil Frii Felix Rudin Niclas Elving Oliver Björkman Hugo Backman Rasmus Ydal Frane Sirinic Tobias Ottosson Jesper Pedersen Jonatan Berntsson Kasper Karlsson Elliott Berglund Kim Bergström Melker Stranne Skepplanda BTK för 12 dagar sedan 0kommentarer
  • Storseger för damerna

Damerna tog en ny storseger mot Alingsås KIK då dagens hemmamatch på Forsvallens utmärkta gräsmatta i sensommarsolen slutade 8-2 (5-1). SBTK tog ett stadigt grepp på matchen direkt i inledningen och släppte det aldrig. Elsa Nielsen som före matchen inte gjort något mål i SBTK behövde 15 minuter på sig att göra hattrick. När Linnea Enyck satte 4-0 efter 27 minuter kändes matchen avgjord, KIK reducerade på en fin frispark innan Linn Bergstedt slog en hörna direkt i mål och fastställde halvtidsresultatet. Andra halvlek blev lik första med stort bollinnehav för våra hemmatjejer, Moa Karlsson 2 och Evelina Löfström gjorde målen i andra och dessa två stod för framspelningarna till alla övriga spelmål. KIK stod för reducering 7-2 men återigen stod SBTK för en ny bra match efter sommaruppehållet. Jesper Johannesson, tränare för damerna efter matchen: - Vi fortsätter med bra prestationer och avgör den här matchen i första halvlek genom väldigt bra presspel och effektivitet i avsluten. Vi jobbar vidare för att nå vårt långsiktiga mål denna höst där vi vill vinna återstående matcher. BTO byggtjänst tog ut matchens spelare som i hemmalaget gick till Elsa Nielsen och i bortalaget gick priset till tvåmålsskytten Louise Magnusson. Bilden: Moa, Elsa, Evelina, Linn och Linnea. Skepplanda BTK för 18 dagar sedan 0kommentarer
  • Frane frälste SBTK

Det blev en galen avslutning på matchen när Skepplanda BTK bortabesegrade Velebit med 2-1. Båda gästernas mål gjordes av Frane Sirinic (bilden) SBTK gick till pausvila med en 1-0-ledning efter mål i den åttonde minuten. Hemmalaget tilläts kvittera i den 63e matchminuten innan Skepplanda tog över initiativet igen och gick för ett segermål. Man radade upp chanser, bland annat missade Anton Zetterlund ett friläge och Niclas Elving hade ett skott i stolpen. När matchuret tickat över 90 minuter sköt Frane Sirinic en straff som målvakten kunde rädda. Om det var slut på dramatiken? Icke! I den femte tilläggsminuten tog Sirinic revansch på sig själv och satte avgörande 1-2. I och med segern klättrade SBTK upp på tredje plats i tabellen. Nästa lördag väntar hemmamatch mot Assyriska BK. Skepplanda BTK för 18 dagar sedan 0kommentarer
  • Alingsås KIK hemma

Damerna tar imorgon lördag emot Alingsås KIK hemma på Forsvallen matchstart 13.00. Vårens möte lagen emellan slutade med storseger för våra gul/svarta tjejer men det satt hårt åt. Efter en trög första halvlek lossnade både spel och målskytte i andra halvlek och segern blev tillslut bekväm. Nya förutsättningar nu där KIK kommer från seger i måstematchen hemma mot VIF och SBTK från en topprestation hemma mot serieledande Qviding FIF som ändå slutade med förlust. Tränare Jesper Johannessons tankar inför matchen: - Härligt med match igen, när vi förlorar matcher så vill vi spela så fort som möjligt och vi är rejält revanschsugna efter poängtapp senast. Vi har lite skador och sjukdomar i truppen så vi kommer se några spelare i nya positioneroch en del förändringar i startelvan. Det ska bli spännande att se hur andra spelare tar chansen här då vi har en väldigt bra konkurrens. Målsättningen är att ta tre poäng. Vi hälsar dagens matchvärd BTO byggtjänst, Alingsås KIK, domare och publik välkomna till Forsvallen där humburgerian och kiosken öppnar starax före matchstart. Skepplanda BTK för 19 dagar sedan 0kommentarer
  • Velebit på bortaplan

Skepplanda BTK:s herrar går i elden på lördag då KF Velebit väntar på bortaplan. Avspark är klockan 13.00. SBTK vann på Forsvallen med 3-2 efter att Frane Sirinic (bild Alekuriren) svarat för samtliga hemmamål. Frågan är om det kan bli en ny triumf på Velebit IP? – Velebit kommer från en storförlust senast (8-0 mot Dalstorps IF) och är givetvis revanschsugna. Vi vann visserligen vårens möte, men det var en jämn match. Vi möter ett lag med individuell skicklighet varför vi på måste vara på tårna direkt från start. Samtidigt har vi en formkurva som pekar uppåt, så givetvis går vi för tredje raka segern, säger SBTK-tränaren Johan Elving. SBTK:s trupp: Mathias Holmström Kalle Hamfeldt Alexander Veglo Anton Olsson Emil Frii Felix Rudin Oliver Björkman Niclas Elving Anton Zetterlund Frane Sirinic Hugo Backman Mattias Johansson Jesper Pedersen Kasper Karlsson Tobias Ottosson Rasmus Ydal Kim Bergström Jonathan Berntsson Skepplanda BTK för 19 dagar sedan 0kommentarer