• Ny hemmamatch i kväll måndag, för SIF-damerna

På måndagskvällen är det åter dags för seriematch, då Hultsjö/Vrigstads IF gästar Skedevallen. Efter två inledande förluster, mot tippade topplag, är Skedetjejerna på jakt efter första poängen. Gästerna har bara spelat en match hittills och besegrade då Landsbro IF med 3-0. Det krävs förmodligen att hemmalaget kommer upp på minst samma nivå som under andra halvlek mot Landsbro och dessutom att man tar vara på målchanserna som skapas, för att på allvar störa bortalaget. I SIF är Ruth Åkerblom och Mirela Bosnjak båda tillbaka i truppen. Matchstarten är kl. 19.00 och vi hoppas att många gul-svarta supportrar kommer för att stötta tjejerna på plats. Har man inte möjlighet till det så går det att följa rapporteringen via appen ”Min Fotboll”. Seniorlag Dam för 9 dagar sedan 0kommentarer
  • Förlust i Toyota Cup för SIF-damerna

Skede IF – Västervik dam IF 2 – 8 ( 2 – 5 ) Hemmalaget öppnade piggt och inspirerat, men det var gästerna som tog ledningen i den 17 minuten. När Västervik sedan inom loppet av de närmaste 9 minutrarna gjorde ytterligare 3 ”pytsar” så var matchen, i praktiken, redan avgjord. Det var främst gästernas vindsnabba toppforwards, Sara Ströberg och Filippa Peereboom, (båda blev 3-målsskyttar i matchen), som var ett ständigt hot mot SIF-försvaret. Clara Olofsson reducerade dock, varpå Västervik ändå ”nätade” innan Anna Ljungberg förvaltade hemmalagets ”bonusstraff” fram till paussiffrorna 2-5. Andra halvlek bevakar gästerna sin ledning och genom att göra ytterligare 3 mål skrivs slutresultatet till 2-8. Sammanfattningsvis så syns det att Västervik är ett topplag i en division högre och framför allt är man bättre att skapa och ta vara på sina målchanser. Skededamerna ska dock ha en eloge för att man aldrig gav upp och får se matchen som ett led i den fortsatta utvecklingen. I hemmalaget tilldelades Emma Brorsson priset som ”bästa spelare”. För SIF-tjejerna väntar ny seriematch redan på måndag 6 maj, återigen hemma på Skedevallen, då Hultsjö/Vrigstad IF kommer på besök. Seniorlag Dam för 11 dagar sedan 0kommentarer
  • Hemmamatch i Toyota Cup på torsdag

Andraplatsen i gruppspelet av Toyota Cup, som spelades under mars månad, resulterade i vidareavancemang. Västervik dam IF, (division 3-lag), lottades som motståndare och eftersom lag ifrån lägre divisionstillhörighet har hemmaplansfördel så spelas matchen på Skedevallen. Västervik har inlett seriespelandet med 2 vinster och endast 2 insläppta mål på de 3 inledande matcherna. Det tyder på att laget har en stark defensiv och det blir förmodligen en rejäl utmaning för SIF-damerna att ”knäcka”. En bra möjlighet ges dock då reglerna säger att hemmalaget får skjuta en ”bonusstraff” någon gång under första halvlek, eftersom lag med lägre serietillhörighet får en ”bonusstraff” för varje division som skiljer lagen åt. SIF-tjejerna gjorde en bra andra halvlek i måndags mot Landsbro IF FK, och det gäller nog att de är ”på tå” redan från start om de ska kunna störa gästerna, som normalt sett bör ha ett högre tempo i kroppen. Eftersom en vinnare ska utses att gå vidare till nästa cupomgång så tillgrips förlängning (2 x 15 minuter) om matchen slutar oavgjord efter 90 minuter. Skulle den då fortfarande vara oavgjord tillgrips straffläggning. Av den anledningen så är starttiden satt till kl. 18.30 (OBS!) för att kunna vara färdigspelad innan mörkrets inbrott och matchdagen är alltså torsdagen 2 maj. Seniorlag Dam för 13 dagar sedan 0kommentarer