• ”Hett” derby väntar Skede IF damlag på måndag

Efter de 3 inledande matcherna står SIF fortfarande utan poäng i årets serie. Senast blev det förlust på hemmaplan då Hultsjö/Vrigstad kunde vinna med 1-4, sedan SIF haft 1-1 i paus. Imorgon, måndag, väntar derby mot Holsby SK B, som också inlett med 3 förluster. Det betyder att åtminstone ett av lagen kommer att spräcka ”poängnollan”. I höstas när lagen möttes drog HSK längsta strået och tog en knapp 2-1-seger, varför vi kan vänta oss ett revanschsuget och laddat SIF-lag som har siktet inställt på poäng. SIF-tjejerna har stundtals spelat bra under de inledande matcherna, men har också haft svackor som motståndarna kunnat utnyttja. Läget i truppen rapporteras vara bra och med ”rätt inställning” hoppas vi nu att SIF-damernas goda laganda leder till ett positivt resultat. Kanske kan ett stort gul-svart supporterstöd på plats också bli en extra injektion. OBS! Matchen spelas på Ädelvallen i Ädelfors och med matchstart kl. 19.00. Seniorlag Dam för 16 dagar sedan 0kommentarer
  • En bra halvlek räckte inte till poäng

Skede IF – Hultsjö/Vrigstad IF 1 – 4 ( 1 – 1 ) Första halvlek var jämn spelmässigt sett och det oavgjorda resultatet i paus var rättvist. Gästerna tog ledningen i den 18:e minuten, men Clara Olofsson kvitterade till 1-1 i den 37:e minuten, fint framspelad av Alexandra Forsberg. Med lite tur hade hemmalaget kunnat gå till pausvila i ledning, men Anna Ljungbergs kanonskott träffade tyvärr i stolpen. I andra halvlek tog Hultsjö/Vrigstad tag i taktpinnen och visade prov på ett bra passningsspel. SIF-tjejerna hade svårt att hålla bollen inom laget några längre stunder och fick istället ödsla kraft på att ”jaga bollen”. Följdaktigt så kom därför 1-2 iden 61:e minten och 1-3 kvarten senare tämligen logiskt. De gul-svarta ska dock ha en eloge för att man aldrig gav upp, men istället för reduceringsmål gjorde gästerna 1-4 i slutminuten. - Det kändes bra inför matchen men Hultsjö/Vrigstad gjorde det svårt för oss på mittfältet. Nu får vi ta nya tag och ladda om till nästa veckas derbymatch, kommenterade tränare Clara Olofsson, direkt efter förlusten. För SIF-damerna gäller det att ta med sig spelet från 1:a halvlek till nästa match, som är kommande måndag då det vankas derbymatch mot Holsby SK B på bortagräs i Ädelfors. HSK står precis som SIF poänglösa efter de 3 inledande omgångarna, varför första SIF-poängen borde vara inom räckhåll. Seniorlag Dam 7 maj 0kommentarer
  • Ny hemmamatch i kväll måndag, för SIF-damerna

På måndagskvällen är det åter dags för seriematch, då Hultsjö/Vrigstads IF gästar Skedevallen. Efter två inledande förluster, mot tippade topplag, är Skedetjejerna på jakt efter första poängen. Gästerna har bara spelat en match hittills och besegrade då Landsbro IF med 3-0. Det krävs förmodligen att hemmalaget kommer upp på minst samma nivå som under andra halvlek mot Landsbro och dessutom att man tar vara på målchanserna som skapas, för att på allvar störa bortalaget. I SIF är Ruth Åkerblom och Mirela Bosnjak båda tillbaka i truppen. Matchstarten är kl. 19.00 och vi hoppas att många gul-svarta supportrar kommer för att stötta tjejerna på plats. Har man inte möjlighet till det så går det att följa rapporteringen via appen ”Min Fotboll”. Seniorlag Dam 6 maj 0kommentarer