• Kryss mot Arvika

Fredagskvällen tillbringades i Arvika där vi mönstrade en tunn trupp i antal spelare men vad gör väl det när inställningen är god. En jämn kamp matchen igenom som slutade med ett rättvist resultat 22-22. Lite surt ändå när vi i princip varje anfall skapar bra lägen men målvakten är också en del av laget vilket Arvikas för kvällen eminente målvakt visade matchen igenom. Mest glädjande var att försvarsspelet fungerade bra där vi under matchen varierade mellan lågt och ett mer utgrupperat försvar vilket störde Arvika. Samtidigt hade vi bra flyt i anfallsspelet tack vare bättre bollsläpp och mer rörelse vilket gjorde att det inte blev så mycket ”start och stopp” i spelet. Alla killar ska ha en eloge för inställning och väl genomförd match. Kul att åka till Arvika en fredag och möta ett rutinerat lag som spelar handboll samt har mycket publik. Handbollen i Värmland behöver fästen västerut. Vi tackar också Arvika för lånet av matchbyxor då vi glömt delar av vårt ställ. A-lag Herrar 22 nov 2021 0kommentarer
  • Vinst mot Trollhättan

Oj så skönt! Säsongens första seger är ett faktum efter en målrik tillställning (35-31) mot KFUM Trollhättan. Skåre inledde första halvlek starkt och hade 2-3 måls ledning under den första kvarten. Anfallsspelet flöt på ett helt annat sätt än tidigare matcher under säsongen, vilket var väldigt befriande att se från sidan. Efter första kvarten gick vi dock in i en lite tyngre period. Trollhättans mycket duktiga m9 skapade problem för vårt försvar samtidigt som vi slänger bort ett par bollar i anfallsspelet. Vi reser oss dock ur den lilla svackan och gick in i halvtidsvilan med ett oavgjort resultat (15-15). Andra halvlek, präglades liksom första, av att det gjordes en väldigt massa mål, i båda burar. Men tack vare ett bra anfallspel och ett par enkla kontringar kunde vi dra ifrån och slutligen vinna med 35-31. Något som var väldigt roligt att se var att samtliga spelare stod för bra insatser. Extra beröm ska dock ges till Erik Magnusson Quanz och Gustav Brunsson. Båda visade upp ett moget och smart spel som lade grunden till att vi kunde göra hela 35 mål. Tråkigare var att vår målvakt och kapten Jacob ”G” Gustafsson var tvungen att kliva av med en skadad fot en bit in i andra halvlek. Anton Törner kom dock in och gjorde några viktiga räddningar så att segern aldrig var hotad. A-lag Herrar 22 nov 2021 1kommentar
  • Klar förlust mot HKC 78

Söndagens bortamatch slutade med en klar förlust med 30-18 mot ett för dagen betydligt bättre lag där vi hade stora problem i vårt anfallsspel mot ett rörligt och starkt hemmaförsvar. Vi började återigen matchen bra och första kvarten var det helt jämnt målmässigt. Därefter har vi en period på 15 minuter där vi inte gör mål framåt samtidigt som HKC sätter sju-åtta bollar. Tack vare ett hyfsat försvarsspel är vi inte avhängda utan kan gå till halvtidsvila med underläge 14-10. I upptakten av andra halvlek hängde vi med och kunde krympa avståndet till tre mål därefter kom en ny period på 15 minuter där vi förlorar den delen av matchen med 9-2. Mycket beroende på tafatt och slarvigt anfallsspel där vi för varje missat avslut eller tekniskt fel blev skoningslöst straffade i kontringar. Det positiva är att vi i det uppställda försvarsspelet stod upp bra. Kan vi även ta bort de sekvenser i matcherna (genomgående alla matcher) där vi tappar vårt spel helt så ser det ändock ljust ut för kommande matcher. Efter matchen deppade vi en kort stund för att sedan konstatera att vårt unga lag återigen fått en nyttig erfarenhet som vi ska dra lärdom av. Vi möter ett bra lag som denna gång var oss övermäktiga. Framåt kom de flesta målen från David Brunsson (10) och Theo Kåwe(4). Bakåt ett extra plus till Kim Fransson som gav energi till hela laget. Vi biter ihop, gör en bra träningsvecka och ser fram emot nästa hemmamatch mot ett nytt lag från Skövde i form av HK Blå Kamraterna. A-lag Herrar 26 okt 2021 0kommentarer