• Referat: Johannebergs IF (D7H) - Sjövalla FK (D6H)

Efter en resultatmässigt 'mindre bra' (i brist på andra ord) försäsong mot kanske lite väl hårt matchande var det äntligen dags för ett rimlig motstånd i Johannebergs IF (D7H) som åkte ur vår serie förra året och som central klubb (eller, lag från civilisationen som dom beskriver sig när dom beger sig ut till 'landet' och Djupedal;). Redan i omklädnignsrummet märktes att det var ett koncentrerat gäng som ville vinna. Man diskuterade till och med hela vägen ner till om det var modetrendigt med svarta strumport till gröna shorts och vit tröja (Vilket det i slutändan i sann konsensus beslutades att det var). Det temporära ljusfrånfallet (söndriga lampor) fixades på föredömligt sätt av lagets elektriker Lundin genom att' jbara slå på det lite'. Philip gick igenom taktiken med järnhand (och en taktiktavla mätandes ca 20x20cm i brist på annat), och vi övriga lyssnade spänt. Jakob vår skadade målvakt visade direkt på uppvärmningen att han egentligen bör spela forward med kliniska avslut (Synd bara att vi skulle värma upp målvakten då... kanske inte döda hans ego). Det pratades högt och ropades högt vid tempospel och känslan var bra, där vi skall genomfröa matchen genom att sätta vårat inövade spel. När matchen blåstes igång så var det två offensiva lag som tog fart. Och det var väl ganska uppenbart rätt tidigt att deras 'one man army' i form av en duktig #9 mot en inte så fullt vältränad eller ihopspela backlinje skulle bli en tuff batalj. Redan efter 5' rakar Sternvik in en retur på en målvakstavla (eller, jag vet inte om man får kalla det målvaktstavla om det är en utespelare man ställer i mål, men men, hans position var iaf målvakt;). 1-1 kommer i 7' där deras #9 dansar lite tango med vårat försvar och rutinerade Mikael tappar tålamodet och kör en riktigt klassisk glidtackling (med missar boll). Visslan ljuder, straff. Säkert osäkert sätter #9 den via Fiekers händer och i mål. 1-2 kommer 10' när Kappe gör något riktigt snyggt som jag inte kommer ihåg och dunkar in den. Spelmässigt är det lite fram och tillbaka, Johannerberg har en klar spelidé, vi har ett klart spel. I 22' minuten gör lokalsonen Elek 2-2 efter en fin avslutning och upprullning. Det är annars en match med många chanser vilket är kul, undertecknad hinner köra 20 minuter i första halvleks som forward och hinner missa två givna mål vilket inte är illa! På andra sidan planen fortsätter deras #9 sina 1v5 raider och har några fina chanser där Thomas står ivägen (Står är rätt ord, avsluten tenderade att gå rätt mycket på Thomas kroppshydda/positionsspel;). 2-2 står sig i halvlek, där Johanneberg som vanligt har välidgt mycket inställning och deras #9, medan vi känner oss trygga i att vi överlag är ett bättre fotbollslag och har en växel till.). I andra halvlek växlar vi upp lite och sätter våra spelare på mindre experimentella platser (Exempelsvis Sternvik som wingback, nu är han fast där för alltid!). 2-3 kommer när Elias i 52' behärskat knorrar in den i bortre efter en fin bollbrytning högt upp i banan. Johanneberg är trötta, och vi trummar på. Här någonstans har Philip fått nog med att jag sumpar sjukt många målchanser och byter ner mig till mittback. Hörnstatistiken är väl vid det här laget 15-1 eller liknande, vilket till slut också skulle resultera i ett mål. Hasse går i 78' upp och gör sitt första mål i Sjövallas ädla färger, grattis och PÅ TIDEN kan vi som spelat med honom säga efter några 'mindre kliniska avslut' föregående säsong, haha). 2-5 och 2-6 rullar välförtjänt på genom Kappe och Simon B, för att sedan Johannebergs #9 gör en soloraid och spelar in den till lagkamrat och öppet mål, 3-6. Alltså Sjövalla 6, Johannebergs #9 3-typ så! Kul för dagen att vi gör många byten och roterar väldigt mycket spelare, där väldigt många gör det väldigt positivt och skapar en bra huvudvärk för coach Philip (ett minus i att Akar klarar av 4 minuter då, men det var positiva 4 minuter!O_o). Vi har en bra inställning och hittar ofta bra rytm i spelet, vilket är kul att se! Vi kan finslipa lite defensivt, men har manen backlinje bestående av 3 gubbar som gillar att dribbla som siste man så kanske man får ta det ibland. Hasse solklar MoM, inte som vänsterback, men som inntermitt!!! (Hint). Nu ser vi fram emot en träningsvecka och Tollered på söndag! Ost och frallá, Hasse Dybala! Fotboll A-Lag 18 mar 0kommentarer
  • Referat: Sjövalla FK - IK Virgo

Efter att ha vallat 8-åringar i den ädla konsten av fotboll på morgonen nere på Mölnlycke IP, var det 10.30 dags att åka och valla dom något äldre (primärt åldersmässigt, inte beteendemässigt;) spelarna nere på Åbyvallen. Efter samling begav vi oss ner till Åbyvallen. Saker verkade mer i sin ordning denna dagen, Noah hittade fram, #3 tog rätt dag denna gången och Bashir dök upp 5min innan matchstart. Motståndare för dagen var IK Virgo. En klubb med många likeheter med oss. Ett skönt gäng, centralt belägen klubbstuga och ett knippe av f.d. elitspelare med 'åldern inne'. Nåja, iaf det första har vi gemensamt, och det räcker väl egentligen! Till matchen hade vi en stor trupp där post-match rehydreringen verkade vara ett stort dragplåster för många, där kan man visa framfötterna om man misslyckas med att göra det på planen! Som hemmalag var allt i (o)ordning och min uppvärmning bestod av att först låna konor från Virgo för att sedan jogga och sätta ut dom runt planen för teknisk zon och hörnflaggor. Och ja, det fanns element av zick-zack steg och upphopp när jag lade ut konorna. Såklart. Matchen blåstes igång och från sidan var det kul att se. Vi tar tag i taktpinnen och spelar oss fint ut ur situationerna, och kommer även till fina offensiva sekvenser där vi kanske lite likt tidigare år relativt ofta gör fel beslut i vår sista pass. Boll- och spelmässigt är det helt klart övertag i vår favör. Arshya som högerytter dagen till ära visar att fokus legat på gymmet (och att vara lite sjuk) på försäsongen och efter 12 minuter ser det ut att vara slut på soppa i tanken. Tur att han kan sulfinta, och han överlever ändå första halvlek med bravur, kanske mer pga sitt pannben och sin spelförståelse än sina pingislungor. Elias stämmer in i (Arshya)kören och ropar byte efter 20 minuters slit på mitten. Det var tydligen något med 'slut efter en löpning...'. Sternvik och Simon B gör farliga löpningar offensivt och vi är sånär ett ledningsmål. Nåväl, laget kämpar på och gör det riktigr bra i en första halvlek där vi är det bättre laget. Tyvärr missade Virgo det PM:et och gör mål efter en tilltrasslad stuation strax innan halvlek. Domaren blåser av och vi pratar om att hålla fokus och vara lojala till den plan vi lagt innan avspark. In kommer 5 iaf fräscha och pigga spelare, och vi roterar platser på några av dom som varit inne. Med facit i hand kanske det inte var helt lyckade saker att göra, men försäsongen (okej, cupmatchen) är till för att testa! Freddan får spela en klassisk 442 ytter, vilket han gör med bravur men hans styrkor kanske inte sitter i explosiviteten och förmågan att utmana 1v1;) Som central forward kommer jag in, vilket kanske inte bidrar till explosiviteten där på kanten... Våra två nyförvärv Noah B och Noah K gör det fint på sina kant, samtidigt som backlinjen inklusive målvakt för det kanonbra. Vi kommer lite snett in och Virgos Theo Hernandez visar att med sina 39-år är gammal både älst och bäst. Han var lika mycket deras mittback i andra halvlek, som han var deras djupledsforward. 2-0 kommer i mitten på andra och Virgo med sina rutinerade spelare spelar av matchen utan att ta ut sig något nämnvärt sista 10. Någonstans i början av andra så ville Virgo byta bollar mot deras bollar, det måste vara därför vi förlorade.... (Även om jag håller med om bytet, våra bollar var uselt pumpade;) Något jag personligen fann lite småroligt var rundgången av 'klagande' mellan domaren och Virgo, den ene klagade på den andre som klagade tillbaks och så blev det en rundgång. Jag fann det liksom komiskt att 'klaga på klagandet'. Hur som, bra stämning på planen och vill man vinna så blir det lätt så, efter matchen var det som bortblåst. Kul erfarenhet för oss att möta IK Virgo för första gången med Sjövalla. Ost och fralla! Post-match rehydreringen förtjänar nästan sitt egna referat, men det är 'bakom stängda dörrar'. Pilar kastades, tummar gick ur led, alternative lagnamn spikades (BK Bonkerz?) och mat och dryck inmundigades... Fotboll A-Lag 27 feb 0kommentarer
  • Referat: Kållered SK - Sjövalla FK

Ambitionen är alltid att vinna! Dom orden ekade högt i huvudet när vi intog Kållereds Sportcenter och ställdes mot hemmalaget Kållered SK, ett lag som trillade ut ur division 3 så sent som i fjol. Laget var taggat, och det hela började redan 24 timmar tidigare när undertecknad fick ett samtal från okänt nummer, låt oss säga från en anonym Sjövallaspelare med nummer 3 på ryggen. Med förväntan i rösten gick dialogen ungefär såhär: 'Är ni på Kållereds sportcenter snart eller? (Jag vill bara in och ösa in mål!). 'Nej. Men vi kommer dit imorgon, då matchen spelas' (Hum....). 'Jaha... då ses vi då...' (Jävla skit. Jag som ville göra mål). *klick*. Okej, det inom parentesen kanske inte sades, men det tänktes nog! SÅ taggade var vi på att spela matchen! Vi samlades, packade ihop våra saker och åkte från den ena metropolen Mölnlycke, till den kanske ännu mindre metropolen Kållered. Nåväl, Nisses pizzera har dom. Pga lite manfall aktiverar vi Martins 'lös ut oss ur skiten'-klausul i kontraktet och han slänger sig på privatjettet till Kållered (Eller pendeltåg+762:an). Försnacket handlar mycket om att sätta defensiven (och såklart att vinna). Jag och deras målvakt Filemon hälsar, jag vinner såklart slantsinglingen och tackar ödmjukast för att vi får iallafall 10 sekunder med boll denna halvleken och väljer att börja med boll. Vi ligger kompakt i våra positioner, Kållered tillåts rulla boll i backlinjen men har kanske inte riktigt det tempot dom hade förra gången vi möttes. Dom lyckas in riktigt hitta in mellan våra lagdelar som ligger kompakt och tvingas allt som oftast hitta lång mot deras kantspringare, och där huserade Bashir och André på var sin kant och tillsammans stänger dom av crossbollarna nästan helt. Vi jobbar jättefint som ett kollektiv, trots ett bollinnehav på närmare 80-20 än 50-50... Elias och Freddan stänger mittfältet fint, Kappe och Noah kommer in i banan och vi ger helt enkelt Kållered inte särskilt mycket yta, och håller dom felvända. Denna dans skulle pågå i en halvlek, där Kållered äger boll och vaskar fram några riktigt kvalificerade chanser där antingen backlinjen är hetast eller Jakob (Man of the match!) löser situationen. Vår mittbacksduo Mikael och Mikael spelar stabilt (Även om den ene mest vill göra mål som sagt). Vi har några bollar i djupled, tyvärr går dom på mig och vid ett tillfälle hinner Simon som slår bollen i djupled till mig till och med ikapp mig och får nästan tag i bollen själv... Kappe hinner nästan med att chippa in bollen på frispark, vilket hade varit lite komiskt men KSK målvakten hinner suga ner den, domaren hinner blåsa att frisparken ska gå om och vi får nästan tillbaks bollen av en 'inte upprörd' KSK målvakt, fast kanske 50 meter bort;) *pfiiiuuuuuuu* (Så låter väl en vissla?). 0-0 i halvlek och ett allt mer märkbart Kållered går ut i paus. Fieker manar på till lugn, och att fortsätta ta matchen metodiskt... (och underförstått att vi då kommer att vinna den såklart). Domaren blåser igång andra halvlek, vilket ser rätt annorlunda ut mot första. Kållered avancerar i sina positioner vilket kanske var klokt, men det lämnar också stora ytor bakåt (Tur för dom att jag är så snabb. Mindre tur att Kappe och Simon inte är det;). I den 35e minuten lönar det sig dock, och Kållered rullar upp fint och sätter bollen i mål på en klassisk snett-innåt-bakåt. Vi håller dock ett gott humör, och får faktiskt tag i bollen mer och mer, där vi vågar rulla upp och kommer runt på kanten några gånger. Noah, Martin och Kappe gör det jättefint på sina kanter och tar ständiga löpningar. I 40e minuten får jag en boll (i djupled!), vänder in och serverar Arshya på högerfoten(!). Han avlossar bössan, som tyvärr får en mindre touch och går ut till hörna, annars sett från min vinkel hade det varit 1-1 om inte deras målvakt gjort en fantomräddning. Det blir några frisparkar och hörnor, men idag har vi inte riktigt kalibrerat verken inläggen, eller Mikaels panna och målen uteblir. Kållered får till 2-0 i minut 45, där Mr. KSK De Bruyne Niklas de Broen vallar sitt skott på täckande back och i en retlig båge över Jakob (som TYP lyfter från marken). Kändes lite slowmotion, en sådan där retlig lite turaktig boll som kanske var välförtjänt men ändå sett till David mot Goliath inte riktigt var välförtjänt ändå. Efter minut 45 tycker jag att vi faktiskt får tag i bollen riktigt fint och Kållered tröttnar lite, nu är det med 60-40 bollinnehav och vi kommer runt på kanterna några gånger. Arshya, Elias, Simon och Freddan gör ett kanonjobb på mittfältet (Freddan har även en sejour som forward, men Fieker valde att sätta ner honom igen då han var ett kanske ännu mindre genombrottshot än vad jag är;). Kul med lite publik också, betyder mycket för oss i laget och överlag var det en ritkigt bra genomkörare (Där ambitionen ju var att vinna!:) Och som Jakob så bra sa i halvlek 'Fan gubbar, nu är det bara 7 matcher kvar innan vi är i svenska cupen!'. Och och fralla, härnäst ska Virgo falla! Fotboll A-Lag 21 feb 0kommentarer