• Vinst i hemma premiären

Slit lönar sig brukar man säga, och idag var denna gamla klyscha faktisk sann. Med bitvis bra spel så blandar vi detta med att bli lite naiva. Vi har ett ungt lag så detta kommer vi jobba med hela säsongen. I dag ställer vi upp med 9st tjejer födda 2006. Vi avgör matchen med 31 sekunder kvar och behåller alla 3st poäng i Uppsala. Roligt att notera är är att vi också har 5st olika målskyttar i matchen. Nu väntar ny träningsvecka och sedan derby mot Hagunda på Lördag, kom och stötta oss då. D1 1 okt 2023 0kommentarer
  • Premiär IBK Hudik - Sirius

Då var premiären avklarad men inte med den poäng skörd vi hoppats på. På det stora hela gör vi en okej match förutom ca 7 min i första perioden vilket förstör för oss. Under dessa minuter faller vi ifrån vår matchplan. Vi hamnar i underlöge efter första perioden med 5-1. Däremot är vi bättre än motståndarna period två och tre. Där skapar vi chanser och bör göra ett par mål men bra räddningar från motståndarmålvakten. Sista perioden vinner vi mrd 1-0 och skottstatistiken med 9-0. Vi tar med oss detta till nästa helgs hemma premiär. D1 24 sep 2023 0kommentarer
  • Vallentuna - Sirius

Vi studsar tillbaka efter debaklet mot Vaksla där spelare var både trötta i ben och huvud efter flera matcher på kort tid. Idag såg det återigen ut som vi tränare vill. Första perioden är riktigt bra. Vi släpper bollen och låter den göra jobbet. Vi går till paus med ledning med 3-0. Andra perioden är också relativt bra och vi styr spelet. Vi går till ledning med 5-0 efter två perioder. Snacket vi har inför sista perioden är att vi ska gå ut och förtsätta spela som vi gjort, ibland kanske lättare sagt än gjort när man leder med ett par mål. Vi gör inte riktigt som vi sagt utan släpper in ett mål efter bara 50 sekunder. Däredfter är spelet lite stressigt då Vallentuna pressar högt. Vi reder ut det i slutändan och vinner matchen med 6-3. Idag fanns fokuset och slitet i stora delar av matchen men det finns saker att träna på och tur är väl det. Nu laddar vi för ny vecka som avslutas på söndag med match borta mot Sköndal. D1 9 sep 2023 0kommentarer
  • Hagunda - Sirius

Dags för första matchen i DM. Vi har lyckats hamna i den absolut bästa gruppen tillsammans med Hagunda och Vaksala. En bra utmaning för oss så här innan serien sätter igång. Vi gör spelmässigt inte vår bästa match men vi krigar i 60 minuter och det kan man komma långt på ibland. Som nya tränare sedan i början på maj har vi kommit en bra bit på vägen gällande taktik, sammanhållning och inställning. Det märktes idag. Truppen känns sammansvetsad och det finns enn tro på alla vilket är en förutsättning för att vi i år ska lyckas. Så alla tjejer som var med idag kan känna sig stolta med att åka i från Fyrishov med 3 poäng och se fram emot nästa DM match redan på onsdag i IFU där vi möter Vaksla med start 20.15. Hoppas se så många som möjligt. Vi tackar även alla Sirius supportrar som var på plats och hejade fram oss till vinst idag. D1 4 sep 2023 0kommentarer
  • Sirius - Täby

Vi gillar utmaningar så när Täby hörde av sig för en träningsmatch i IFU tackar vi så klart inte nej. Tuffast möjliga motstånd, Täbys allsvenska lag. Men vi gillar att möta bra och duktiga lag man lär sig så mycket av dessa matcher. Återigen gör alla en otroligt bra insats. Vi spelar med två målvakter som gör en väldigt bra insats. Resterande del av laget sliter och jobbar för varandra som ett bra lag ska. Moralen både på plan och utanför är enormt bra. Vi får komma ihåg att vi har i dag ett ungt men lovande lag där nästan halva laget i dag är födda 2006. Vi tar med oss massor från denna match där vi i bland blir lite nertryckta men ligger rätt hela tiden. Med ett mål i powerplay samt ett mål i boxplay så är vi också kliniska trots att vi har chanser och bud på fler mål. Nu ser vi fram emot en intensiv vecka med DM matcher på måndag och onsdag mot Hagunda och Vaksala. Vi avslutar sedan den kommande veckan med att möte Vallentuna på bortaplan. D1 3 sep 2023 0kommentarer