• Handske ut mot IFK Uppsala

I derbyt mot IFK fick lagen varsin halvlek, beroende på vinden i banans längriktning. Jag har inte tillgång till matchrapporten, men IFK tog ledningen tidigt. I pausvilan ledde de med 4-2. I andra halvlek dominerade DIF genom att ligga högt med laget och pressa IFK. Kvällens snackis blev en situation i slutminuten av första halvleken. DIF slår in boll i IFK:s nättak från nära håll i en hörnsituation, och bollen studsar ut. Det visar sig att IFK:s målvakt, Philip Curry, lagt sina extrahandskar ovanpå målburen. Handskarna hoppade till enligt Anton. Domarna var oeniga, men det blev ingen reducering för DIF. Situationen är mycket ovanlig, och frågar du en IFK:are, så säger han att bollen var utanför. Slutresultata 4-5 i IFK:s favör. Staffan Bandy A-lag 24 jan 2018 0kommentarer
  • Oavgjort på naturisen i Kårsta

Säsongens största publik, ett 50-tal personer, väntade på DIF på Bergsjöplanen i Kårsta, när Kåre tog emot. Kårsta är sista stationen på Roslagsbanan och ligger i norra delen av Vallentuna kommun. Det var första gången på fyra år en match spelades där. Ismakarna hade jobbat hårt med plog och tankvagn hela veckan. Inramningen med snöklädda träd och en blek januarisol var rena julkortet. Den lilla kiosken var fylld av termosar och korvgrytor. En lätt doft av stallgödsel från de omgivande åkrarna kunde förnimmas. Vi bytte om i Kårstaskolan vid planen. En gemensam lagbild för domarna och de bägge lagen knäpptes före matchen En gammal bekant- tidigare spelare i DIF- Peter Persson, dömde. Matchen började bra. Efter en kvart knoppade Emil in en hörna. Sedan tog Kåre över och kvitterade och gick upp i en 3-1 ledning. Den månghövdade publiken tutade i sina mistlurar lät med sin skramlor och hejade vilt. Strax före paus kunde Fredrik Westergren reducera till 2-3. Några minuter in i den andra halvleken kunde vårt holländska nyförvärv, Stefan Geenen, kvittera till 3-3. Därefter svängde matchen fram och tillbaks, där bägge lagen missade frilägen. Isen hade blivit svårspelad med hoppande bollar. Det var stundtals lite irriterat. Det oavgjorda resultatet stod sig, och får väl bedömas vara ganska rättvist. Jag tror att bägge lagen var nöjda. Sedan kan man ha synpunkter på ”den gudomliga arm”, för att låna från Maradonna, som vispade in ett av Kåres mål. Dagens poängkung i DIF blev Erik Sundén som assisterade alla DIF:s baljor. Det var också en rejäl kämpainsats från de röd-vitas sida. Staffan Bandy A-lag 21 jan 2018 1kommentar
  • Pannkaka mot GT-76 på Gubbängen

Upp som en sol mot Ulvarna. Ner som en pannkaka mot GT-76. Så kan man sammanfatta matchen på Gubbängen mot GT-76. GT forecheckade hårt och spelade fysiskt. Redan efter några minuter tog de ledningen. Sedan lyckades DIF hålla undan och bl.a. rädda en straff innan kvitteringen till 1-1 i slutet av halvleken. Kort därefter fick GT två enkla mål och gick till halvtidsvila med 3-1. DIF hade väldigt svårt att få igång ett spel eget och stördes hela tiden i uppspelet. Det är tungt att jaga boll. I andra halvleken kroknade de vittröjade och matchen slutade 3-11. Vår keeper, Patrik, hade värmt upp med långfärdsskridsko på Långsjön i Björklinge på förmiddagen. Det tycks vara ett bra recept. Han höll siffrorna nere med många snygga räddningar. Från Gubbängen kan för övrigt noteras att de påbörjat en del markarbeten för bandyhallen som skall stå klar 2019. Den skall ligga mot Örbyleden. Staffan Bandy A-lag 14 jan 2018 0kommentarer
  • Seger mot serieledande Ulvarna

Det var så dags för först drabbningen mellan IF Ulvarna och Danmarks IF. Ulvarna, serieledarna-obesgrade i serien, är en farmarklubb till Hammarby med en del namnkunniga spelare i laget. DIF, som haft en trög start i serien, var klart nederlagstippade. Matchen började som väntat. Ulvarna petade in 0-1 efter 4 minuter. Efter 17 minuter knoppade man in 0-.2 på en hörna. 0-3 i 29:e minuten. Skulle det bli tvåsiffrigt i baken? Danmarks spelade bra hela tiden, men fick ingen utdelning. I 36:e minuten vaknade firma A.Fors-A.Dalin, då Anton reducerade till 1-3. Strax efter gjorde Axel 2-3. Strax före pausen målade Ulvarnas bäste spelare, Linus Karlsson, till 2-4. I andra halvlek klev ett beslutsamt DIF ut på isen. De vittröjade spelade hela tiden bra med snabba kontringar och klokt försvarsvarsspel. Patrik som vanlig säker i kassen. DIF gick upp till 4-4, sedan 5-5 och 6-6. Ny ledning 7-6 kom genom vårt holländska nyförvärv, Stefan Geenen, innan suveräne Anton nätade 8-6. Sista 10 minuterna blev det, som domare Ulrik Bergman sa, ”raggarbandy”. Ulvarna hade många chanser att reducera, men Patrik stod ivägen med några jätteräddningar. Det måste ha varit den bästa DIF-matchen på många år. Högt tempo, säkra passningar och klokt defensivt spel. En rikt kämpainsats.Tur att ingen från Sirius var där- då hade de värvat hela laget. Från matchsekretariatet/ Staffan Bandy A-lag 9 jan 2018 0kommentarer
  • Arbetsseger mot Lunden

Danmark gjorde en riktig kämpainsats när man besegrade Helenelunds farmarlag, Lunden, i Relitahallen med 5-1. Lunden ställde upp med ett mycket ungt och skridskoskickligt lag, men DIF höll ihop sitt lag bra och styrde ut de svarttröjade på kanterna. Skotten utifrån kanterna parerades säkert av Patrik i målet. Axel visade stor form och gjorde 1-0, 2-0 och 3-0 före paus. I början av andra halvlek skyfflade han in 4-0. Kort därefter reducerade Lunden till 4-1, och det fanns en viss oro att att de skulle börja knappa in på de röd-vita. I 70:e minuten knoppade Emil in 5-1, och då gick luften ur Lunden. Det kändes som en välförtjänt och viktig seger! Från båset /Staffan Bandy A-lag 10 dec 2017 0kommentarer