• DM: SIF - Gullspångs IF

Igår lördag spelades första DM-matchen på konstgräset i Tidaholm, en match som slutar 1-1 efter full tid. Vi startar matchen lite nervöst och slarvigt och får ett mål i baken efter kvarten spelad efter lite slarv i eget straffområde. Efter målet så har Gullspång en fortsatt bra period och skapar en del halvchanser som dock inte resulterar i några fler mål. Istället så jobbar vi oss successivt in i matchen och avslutar halvleken starkt och kvitterar genom Fredrik på i princip halvlekens sista spark. Andra halvlek böljar en hel del fram och tillbaka där det ändå är Gullspång som är närmast ledningsmål, men Palm i mål står för några fina parader och håller siffrorna intakt. Vi spelar fin fotboll emellanåt men får inte riktigt till det i sista tredje delen och dom riktigt klara målchanserna för oss uteblir tyvärr och matchen slutar 1-1. Som vanligt i DM så är det straffavgörande efter oavgjorda matcher ifall man hamnar på samma poäng och målskillnad. Det blev hela 8 omgångar i straffläggningen och Gullspång drar det längsta strået och vinner med 8-7 totalt. Summerar man matchen så är det en bra genomkörare mot ett bra Gullspång som vann sin div. 6 serie förra året. Härnäst väntar FC Skövde nästa lördag, vilket är sista DM matchen eftersom Igelstorp dragit sig ur. Senior Herrar 3 mar 0kommentarer
  • Första träningsmatchen: Bankeryd SK - SIF

Igår kväll spelade vi vår första träningsmatch för säsongen på Furuviks IP mot Bankeryds SK. Matchens spelades i den lite speciella formen 3x30 och slutade i en 2-1 förlust (1-0, 0-1, 1-0). Till matchen hade vi 15 spelare som fick chansen att spela på lite olika positioner då vi spelade 3 kortare halvlekar. Eftersom det både var första matchen för säsongen och ovana positoner för ett flertal spelare så tycker jag, sett över hela matchen, att vi gör en klart godkänd insats! Dessutom mot ett Bankeryd som spelar i divsion 4 till vardags och som kom till spel med hela 19 spelare och kunde rotera betydligt flitigare än oss. Första halvlek inleder vi starkt och pressar Bankeryd högt. Ju längre halvleken lider så tröttnar vi lite och Bankeryd tar över mer och mer och får till slut även utdelning på en tveksamt dömd straffspark. Andra halvleken är våran bästa och vi kvitterar genom en fint slagen hörna av Casper som Emil når högst på! Med lite mer flyt så hade vi gått till andra halvtidsvilan med en ledning, bl.a. så hade Albin ett skott i stolpen, men 1-1 står sig halvleken ut. Sista halvleken märks det att det är första matchen för säsongen och vi kroknar en del, vilket ger Bankeryd större ytor än tidgare under matchen och de äger mycket boll och spelar runt oss på ett framgångsrikt sätt. 2-1 kommer på en fint slagen frispark och det var efter det närmare 3-1 än 2-2. Men trots trötta huvuden och ben så offrar vi oss föredömligt flertalet gånger och slutresultatet blir till en, ändå hedersam, 2-1 förlust. Nästa match är första DM-matchen som spelas lördagen den 2/3 kl. 14.00 på Tidavallen i Tidaholm då vi möter Gullspångs IF. Kom och stötta oss då! :) Senior Herrar 22 feb 0kommentarer
  • Klädprovning kl 18.00 tis 9/1 kyllemohallen

På tisdag kommer det att vara möjligt att prova kläder för er som behöver uppgradera eller ett helt komplett kit. Fortsatt trevlig helg! Senior Herrar 6 jan 0kommentarer
  • Futsal cup på Lördag 6/1

Nu på lördag drar säsongen igång med en futsal cup i Mullsjö (Gunnarsbo-hallen). Kiosken är öppen så kom och stötta oss! Senior Herrar 2 jan 0kommentarer