Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Sunne A K

Följ

Sunne Alpina klubb

Följ oss för uppdateringar
Följ
Sunne A K
Välj grupp

Kontaktinformation

Namn Sunne A K
Adress Box 39
Postadress 68621 SUNNE
E-post info@sunnealpina.se
Orgnr
Kontonr Bankgiro 5245-4329

Om Sunne A K

Klubbhistoria
På 60-talet bedrevs alpin skidåkning i Sunne under en sektion i Sunne SLF. Flera tävlingar arrangerades, bland annat ett junior SM och störtloppstävlingen Påskpokalen. 1969 uppmuntrades sektionen att stå på egna ben och Sunne Alpina Klubb bildades av en samling entusiaster ledda av Eibert Halvasson och Gunnar Halldin. Klubbens träning och tävlingsverksamhet har hela tiden varit förlagd till Finnfallets backar, numera Ski Sunne, sedan 1963 när det hela började.
Klubben ställdes inför stora prövningar i början på grund av fem gröna vintrar och ungdomsverksamheten utarmades nästan helt. Säsongen 76-77 blev dock en vändpunkt. Mycket natursnö, tillgång till snökanoner och den enorma feber som en man vid namn Ingemar Stenmark skapade över hela Sverige. Ett klubbhus byggdes och träning och tävlingsverksamheten växte. Utvecklingen har fortsatt klubbhuset har flyttats (1990), byggds ut (1994), och förbättrats under åren. Nya discipliner som telemark, snowboard och puckelpist har utökat verksamheten. Massor egna åkare har fostrats, många med stora framgångar i Sverige och världen inom samtliga discipliner.
Klubben har arrangerat ett stort antal tävlingar bland annat SM 1981 och 1987, skol-VM 1985, JSM och YJSM vid flera tillfällen, handikapp EM 1997 och ett stort antal ungdoms och kvaltävlingar. En stadig tradition för södra Sverige är vår välkända Värmlandslalom samt när datum och snötillgång tillåter störtloppet Påskpokalen. Dessa tävlingar är rotade under decennier av fina arrangemang. Inom den lite nyare disciplinen puckelpist är det redan en tradition att SAK arrangerar en tävlingshelg i Svenska Cupen.
Vi har ett bra samarbete med andra klubbar och anläggningar i Värmland samt Alpina skidgymnasiet i Torsby när det gäller träning och tävling. Vi har ca 250 medlemmar i blandade åldrar.
Vill du också vara med? Välkommen.