• Det blir bara bättre och bättre!

Då är USM steg 1 färdigspelat. Vi hade turen att få spela i Stockholm och i Spångas hemmahall. Vi hamnade i grupp 9 tillsammans med Nyköping, Härnösand, Spånga och Guldkroken Hjo. Spånga-Spårvägen Vi spelade ett aggressivt försvar från start och fick full utdelning både i kontring- och anfallsspelet. Efter fem minuter stod det 0-5 till vår favör. Då släpper det lite för Spånga och dom arbetar sig in i matchen samtidigt som vi inte får samma träff i vårt försvarsspel. Vi går till halvtidsresultat 10-12. Början på andra halvlek börjar på samma sätt som den första och vi gör ett litet miniryck. Den ledningen blir under halvleken bara större och större och slutresultat blir 20-29 till vår fördel. Summering är att vi inte riktigt får träff bakåt sett genom hela matchen, och får på så sätt inga lätta kontringsmål. Dock genomför vi matchen på ett godkänt sätt och värt att notera är att samtliga utespelare noterar sig i målprotokollet. Spårvägen-Nyköping Jämfört med första matchen, ser starten i denna match helt annorlunda ut. Vi är inte alls med i början och gör vårt första mål efter åtta minuter. Nyköping leder i stort sett hela matchen och vi hamnar i ett läge där vi måste jaga. Vi får inte riktig träff bakåt, och har svårt att komma till lägen framåt. Men i mitten på andra halvlek händer något, det är som att vi bestämmer oss att nu ska vi komma i kapp. Vi börjar få träff i försvarsspelet och även några enkla kontringsmål. Men två minuter kvar av matchen är vi ikapp och det står 19-19 på resultattavlan. Med en minut kvar gör vi ytterligare ett mål och nu leder vi. Vi får lite oflyt i försvaret och drabbas av en utvisning när det återstår 45 sek av matchen. Nyköping förvaltar det på bästa sätt och sätter sin chans. I TO bestämmer vi oss för att gå för vinst och slänger in en extra spelare. Dock får vi inte riktigt till rytmen i anfallet och slutresultatet blev 20-20. Stort plus till Tove i målet som höll siffrorna nere hela matchen. Även stort plus att vi inte viker ner oss när vi ligger under och att vi aldrig ger upp. Vi får vara nöjda med en poäng. Spårvägen-Guldkroken Hjo Inför matchen pratade vi om att få med oss den goa känslan från lördagens sista halvlek. Vi är starka! Vi ger ALDRIG upp! Och det syntes, full fart från första sekunden. Vi är nästan lite för ivriga att komma iväg på kontring att vi "glömmer" jobba fullt ut i försvaret. Resultatmässigt blev det en hyfsat jämn förstahalvlek, dock brände vi en hel del frilägen och även en del missade passningar. I halvtid pratar vi om att hitta lugnet och kontra tillsammans som ett lag. Spelarna tog till sig instruktionerna och genomförde andra halvlek på bästa sätt! Vi vann rättvist med 29-9. Härnösands HK-Spårvägen Vi visste innan att det skulle bli en tuff match och tjejerna var taggade till tusen. Vi spelar ett tufft och aggressivt försvarsspel och Härnösand har svårt att komma till avslut. Eftersom även vi hade problem att hitta tajmingen i motståndarnas offensiva försvarsspel så blev första halvlek en jämn historia, 10-11. I halvtid pratar vi om spela tillsammans i anfall, hålla oss till spelet och ha TÅLAMOD. Anfallsspelet ser bättre ut i andra halvlek, men det är vårt försvarsspel som gör att vi kan dra ifrån till en trygg ledning. Vi får några enkla kontringsmål och vinner till slut med 14-22. Sammanfattningsvis vill vi tränare säga att det här laget tar kliv framåt varje vecka. Dom är fantastiska handbollsspelare på individnivå och den stora utmaningen var inför säsongen att få laget att spela som just ett lag. Och vi är på god väg, det visar inte minst helgens prestationer. Det vi kan kvittera ut från helgen är att vi kan spela ett fantastiskt försvarsspel som är både aggressivt och tufft. Och vi ger ALDRIG upp! Nu ska fila vidare på anfallsspelet, och när vi får det på plats, då blir vi livsfarliga. //Tränare och ledare för Spårvägen FA FA-99/00 4 okt 2015 2kommentarer
  • Ibland ser man inte vägen för alla träd...

Lördag eftermiddag och vi styrde kosan mot bålstad för seriepremiär i nivå 2 norr. En match som inte börjar bra från vårat håll då vi är väldigt passiva och inte kommer förbi deras extremt utgrupperade försvar. Underläge 14-11 i paus och vi pratar om vikten att våga smälla på bakåt och inte tveka, samt att spela vårt spel tillsammans och använda fart i anfall. Matchen böljar fram och tillbaka hela tiden men Bålsta leder oftare än vi. Oturligt nog får en av våra tre 9m sin tredje utvisning och ännu en utvisning kort därpå. Med 4 tjejer mot 6 vaknar vi till och smäller på som aldrig förr. Sedan är vi i förarsätet matchen ut. Vi vinner med 1 (!) Boll och kan konstatera att vi ÄR det bättre laget och därför vinner vi. En återupphämtning som visar på kämparglöd och vilja trots att utvisningarna i vårat blåa gäng haglar (tyvärr obefogat då det var en väldigt "snäll" match från båda håll). Så dom här träden då? Jo bakom dom ser vi att vi lärt oss att inte stressa upp oss i lägen då vi förut gjort just det. Och att en boll i taget är viktigt att tänka. Imorgon är det premiär i nivå 1 och då ska det smälla betydligt mer! FA-99/00 26 sep 2015 1kommentar
  • Skurucupen gruppspel

Efter en vecka med många sjukdomar så ställer vi upp i skurucupen med en lätt sargad trupp. Vi börjar dagen med att vinna mot åkersberga med 11-9 ett starkt försvar och målvaktsspel blir ett vinnande koncept. Åkersberga kommer aldrig upp i sin "rätta" nivå och segern är egentligen aldrig hotad även om det är jämnt större delen av matchen. Lite frukt och sen match igen mot Västerås Irsta. Tjejerna sprang, både fram och tillbaka och det kändes som om det inte fanns någon broms på oss. Återigen försvar och ett riktigt bra målvaktsspel, men även anfallet såg riktigt vasst ut med rullrespel som gjorde att vi fick många mål från kanterna. Vinst med 23-9. Efter några timmars väntan var det dax för match igen, denna gång mot Årsta AIK. Det var riktigt trötta ben som klev in på banan och bara efter några minuter gick Årsta ut och spelade man-man  (det fortsatte man med under i princip hela matchen) vi hade svårt att komma förbi dem och vårt fina samarbete var som bortblåst. Efter paus, då vi gick igenom hur vi skulle lösa detta och få lite bättre träff på dom bakåt, fick vi igång fötterna och höjde blicken så vi faktiskt kunde spela tillsammans. Vinst med 17-12 och gruppetta. Från dagen tar vi med oss 4 saker: vårat fina samarbete både i anfall och försvar, grymt målvaktsspel, hemspring från samtliga i alla matcher och situationer och sist men inte minst våra brutala satsningar när vi kommer i full fart, det är inte många som vågar ställa sig i vägen då! FA-99/00 5 sep 2015 5kommentarer
  • Finland dag 3

Sista dagen i Finland startade på samma sätt som dag 2. En välbehövlig sovmorgon och en smaskig frukost. Första träningspasset bestod av MAQ som uppvärmning samt genomgång av knäböj, bänkpress och frivändning i gymet. Efter träningspasset hann vi se Team Stockholm/Huddinge möta hemmalaget BK46. Tillbaka på hotellet, och där väntade lunchen. Kl 14 kom bussen och hämtade oss för att ta oss till grannkommunen Sjundeå där vi skulle möta Finlands ungdomslandslag F00. Efter ett mindre växellådshaveri, och byte till en mysigare buss kom vi fram något försenade till Sjundeå. Vi kunde dock starta matchen på utsatt tid. Fokus denna match var densamma, 1:ornas aktivitet i försvaret samt starterna i anfallsspelet. Vi genomförde matchen med bravur. Extra plus till Tove i målet samt att alla utespelare kom med i målprotokollet. Slutresultatet blev 27-31 till vår fördel. Vi ser fram emot returen hemma i Sverige i oktober. Vi har tagit ett stort steg framåt på väldigt kort tid, och vi känns inte främmande för varandra. Varken på eller utanför handbollsplanen. Vi ledare tackar för en rolig helg med många skratt. Alla har bidragit på sitt sätt. Ett stort till Thomas (Rally) Sjöström från BK46 för ditt engagemang så vi fick en toppenhelg på alla sätt! FA-99/00 31 aug 2015 0kommentarer
  • Finland dag 2

Efter en välbehövlig sovmorgon och frukost inledes förmiddagen med dagens första träning. MAQ-genomgång för att imorgon söndag kliva in på gymet och testa på skivstångsträning. Efter träningen delades gänget in i fyra lag för att genomföra en klassisk 5-kamp. Grenarna för dagen var klädlina, sandskulptur, irländsk julafton, fototävling samt frågesport om alla i laget. Lagen som ställde upp var följande: Raketerna: Felicia, Ashma, Janet & Emma WR For the first time in forever: Lovisa, Arina, Karro & Tove Framtiden: Jessica, Jasmine, Sharon & Clara The Beast: Smilla, Emma J, Amanda & Lisa Första grenen var sandskulptur. Och WOW vilka skulpturer tjejerna skapade! Det var verkligen jämt, men vinnare blev For the first time in forever med deras egen motivering av skulpturen. Två björnar, den ena skulle föreställa 99:or och den andra 00:or. Mellan de två björnarna var en blomstrande bro som sammanlänkar björnarna till en, "ett lag". Gren två var irländsk julafton. Snabba och snurriga tog dom sig igenom stafetten och vinnare blev Framtiden. Gren tre, klädlina, går ut på att skapa en så lång lina av alla sina tillgängliga kläder. Nja, linorna blev långa men inte särskilt hållbara. Efter noggrann kontroll av domarna, där tre linor brast, stod tillslut Framtiden som vinnare. Frågesporten om alla i laget var gren fyra. Det tog två frågor innan dom förstod att det handlade om dom själva, sen var dom på hugget. Nu vet vi lite mer om varandra, som att Claras mamma Carina tappat ena bilhjulet på E4:an och att Lisa har gjort en pilgrimsvandring i Spanien. Det vinande laget i denna gren blev The Beast. Avslutande gren var en fototävling. Återigen, vilken fantasi tjejerna har. Fantastiska foton levererade dom. Lagets påhittighet gjorde att vi i juryn föll för deras bild. Laget ville hitta något som var typiskt finskt, och genom att fråga folk på stan fick dom reda på att bastu är så finskt som det bara kan bli. In i en butik gick dom för att klä sig i morgonrockar och bad personalen i butiken ta fotot (se publ bild). Vinnande lag i fototävlingen blev Framtiden, som också vann hela 5-kampen med två poäng före tvåan. Grattis lag Framtiden! Ledarna bjuder på glass sen😃. Ett lättare träningspass genomfördes på eftermiddagen med fokus på individuell anfallsteknik. Ser riktigt bra ut! Efter middagen samlades vi i ledarrummet för gå igenom presentationerna av varandra. Man kan säga så här, att vi vet en en hel om varandra nu som vi inte visste om varandra innan helgen. Det är bra för framtiden! Återkommer med en slutrapport imorgon söndag. Tack och hej! FA-99/00 29 aug 2015 1kommentar