Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om SMK Kristianstadsavd.

Följ

SMK Kristianstadsavd

Följ oss för uppdateringar
Följ
SMK Kristianstadsavd.
Välj grupp

Kontaktinformation

Namn SMK Kristianstadsavd.
Adress Hornavägen 552
Postadress 29691 ÅHUS
Telefon 044-231283
E-post stefan@bobcat.se
Orgnr 838200-3088
Kontonr Bg 907-1812

Om SMK Kristianstadsavd.

Historik

TT-loppen
Hösten 1949 hade SMK Kristianstad TT-lopp på en bana i Skepparslöv. Det var en ren grusbana som gick från Skepparslövs mölla, fram mot Vä och åter mot Öllsjö. Den 14/9-52 kördes de första TT loppen på den mycket populära Råbelövsbanan. Sista TT-loppet kördes 1961.

Motocross
År 1947 kördes Wendesloppet, den första motocross- tävlingen vid A3:s dåvarande regemente, en så kallad scrambletävling, (gräsbanetävling). År 1955 byggdes en nya bana i Degeberga, Forsakarbanan. Ripabanan anlades 1977.

Utdrag ur premiär programbladet
SMK:s Kristianstadsavdelning ...hälsar vår ärade publik hjärtligt välkommen till premiären på nya Ripa-banan, som givit både klubben och motocrossen ett behövligt tillskott.Vi vill samtidigt tacka alla dem, som ställt upp och utan ersättning byggt denna fina anläggning, företag och enskilda som skänkt material och pengar, samt lantbrukare Bengt Mellblom, som ställt detta stora markområde till klubbens förfogande.En man, som förtjänar ett särskilt omnämnande är Johan 'Jocke' Lindström, som varit initiativtagare, kontaktman och pådrivare både före och under byggnadstiden. Det är till största delen tack vare honom denna anläggning över huvudtaget blivit byggd. Nu kan vi alltså se fram emot ljusare tider för klubbens verksamhet och glädjas åt att framöver åter ha möjlighet att arrangera tävlingar i större sammanhang. Tävlingen vi kör här idag hoppas vi skall ge mersmak och att vädrets makter skall vara gynnsamma, trots att vi är inne i oktober månad. Tyvärr fick tävlingen läggas så sent, för att banan skle bli färdig. Nästa år hoppas vi få köra vår traditionella 1:a majtävling och att den fina publik vi alltid haft inte sviker oss då. Flera nya duktiga förare har sökt sig till oss och de kommer säkert att låta tala om sig framöver. Många menar, att motocrossen inte är vad den varit sedan tvåtaktarna nästan helt tagit överhand. Nu har trenden åter börjat vända, fyrtaktarna kommer igen. Vi skall idag köra två fyrtaktsheat, finalomgång i fyrtaktscupen, så det blir 'musik' från första tävlingen. Vi skall även köra 50cm3 - det är de yngsta killarna, 12-16år. De två sista deltävlingarna i 250 resp. 500cm3 div2, samt till sist ett inbjudningslopp där vi plockat ihop juniorer från alla maskinklasser utom 50cm3. Alltså hjärtligt välkomna till denna och kommande tävlingar på Ripa-banan. SMK Kristianstad