Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Storängens Lawn TK

Följ

SLK_TENNIS

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Storängens Lawn TK
Storängens Lawn TK

Kontaktinformation

Namn Storängens Lawn TK
Adress Box 4045
Postadress 13104 NACKA
E-post slktennisklubb@gmail.com

Om Storängens Lawn TK

Historik

Tennisbanan i Storängen anlades 1906. 1910 var banan i så pass dålig kondition att man beslutade att cementera en ny grund att spela på. 1919 bildade att antal storängsbor "Storängens Lawntennisklubb-SLK".

1924 spelades en turnering mellan Storängen och Duvnäs kallad "Silverbollen" och som kom att bli Sveriges äldsta tennisturnering med ett vandringspris. Astrid Lindgren blev 1931 den första kvinnan som knyts till SLK:s styrelse som suppleant.

1942 spelade en 8-åring som heter Ulf Schmidt sin första pojksingelturnering i Storängen. Denna gosse kom sedermera att bli mycket framgångsrik tennisspelare såväl i Sverige som internationellt (JSM, SM, Wimbledon, 102 DC-matcher ect).

1940 läggs en grusbana ovanför cementbanan.

Under 1980-talet var dåvarande grusbana i så dåligt skick att en konstgräsmatta" i plast anlades. Denna platsmatta fungerade dessvärre aldrig riktigt bra och dräneringsproblem mm gjorde att denna ersattes av en ny grusbana 1995 efter en heroisk insats av ett antal eldsjälar inom SLK.