• Intensiv helg med fina samarbeten

Förra helgen hade vi fullt upp. Det började på fredagen då våra vänner i -08 behövde lite assistans. Ludde S, Leon, Maxi och Vidar var med och kämpade mot Vaksala, som dock blev för svåra denna gång och förlusten skrevs rill 12-2. Nya tag på lördagen, då vi bad -08 om hjälp och fick värdefull sådan av Anton och Elias men även av Oliver från P10/11. På andra sidan stod topplaget Björklinge som vid vinst hade chans på serieseger. Vi ställde upp med två femmor och gjorde årets bästa försvarsinsats. Vi kämpade och spelade uppoffrande i varje byte. Ludde W fredade målet och fick bra hjälp av våra backar. Björklinge vann skottstatistiken ganska klart, men matchen slutade oavgjort 2-2, efter en sen kvittering. Den rafflande avslutningen var stor underhållning till vår trogna publik. Första perioden var mållös, men långt ifrån chanslös, skotten duggade tätt, men Ludde var grym och 0-0 på tavlan. I andra periodenfick gästerna in bollen redan i första minuten, ett lågt skott, omöjlig för Ludde. Och så långt helt rättvist. Björklinge var starkare, skapade mer och vi fick satsa mycket på försvarsspelet över hela planen. Tredje perioden hann bli 8 minuter gammal innan vi fick in kvitteringen. Anton har bjudit oss på många fina mål med sitt dragskott i år, men frågan är om inte detta ändå var det hårdaste och snyggaste. Filip C petade ett frislag och Anton gjorde en liten båge just in på Björklinges planhalva innan han skickade upp bollen i nättaket. Jag tror vi kan ha fått den på film, i så fall lägger vi upp den! Fem minuter senare tog Björklinge åter ledningen, då återstod bara två minuter av matchen. Gästerna tog även timeout i samband med målet, sannolikt för att prata om vikten att försvara ledningen. Vi pratade om att 2 minuter är gott om tid, att vi skulle tro på att det går, och vilka spelare vi ville ha på planen. Med drygt en minut kvar fick vi frislag och jag tog timeout. Vi plockade Ludde och spelade med 6 utespelare, något som med 38 sek kvar gav resultat. Återigen Anton och återigen ett dragskott. Så härligt att se glädjen! Ett oavgjort resultat kan kännas som en seger och just så var det denna dag! Oliver var dagens stjärna, slet och tog närkamper som han aldrig gjort annat, trots åldersskillnad på både två och tre år. Ludde W fick en go o gla-kexchoklad, liksom Ludde S och Leon (eller var det Vidar?), min bonus Kinder Maxi gick till superskytten Anton. Men helgen var inte över där. På söndagen åkte vi ett gäng till Åland för match med -08 mot WÅSC. Theo vaktade kassen, och pappa Niklas fick köpa snus på taxfree, alla glada :-) Ludde S, Maxi och Filip C var övriga -09. Våra killar var (som vanligt) lite mindre än motståndarna, men skötte (som vanligt) sig jättebra. Matchen slutade med vinst 6-4 och Anton sköt (som vanligt) några välplacerade dragskott. Skönt också att se Vincent tillbaka efter knäskada. Killarna hade väldigt roligt och skratten ekade. Samarbete när det är som bäst! Ikväll åker vi några stycken till Östhammar för tuff match med -08 mot betydligt äldre och sannolikt större spelare. Håll en tumme! Filip C, Maxi, Ludde S, Ludde W och Melwin är dagens -09 på plats. Imorgon väntar först -08 match sedan vår egen match i CIK, 15.45 startar säsongens sista seriematch (mot FBC Åland) - heja Vide!!! /Cicci - sjukt nöjd med försvarsarbetet mot Björklinge PF-09 24 mar 2023 0kommentarer
  • Oavgjort i Tierp

I lördags styrde vi kosan mot Tierp och Aspenhallen. Vi hade lite lurigt med att få ihop laget, men efter hjälpsamhet från såväl -08 som -10/11 löste det sig bra och vi hade två femmor. Vi fick också sent återbud från målvakt, men Ludde kunde lyckligtvis hoppa i in, vilket vi är tacksamma för. Matchen började bra med att Anton skickade in ett dragskott lågt i bortre hörnet efter att Filip C petat ett frislag. Hemmalaget kvitterade dock och vi hade oavgjort efter första perioden. Hallen är något mindre än vi är vana vid och det blev många tuffa (men schyssta) dueller. Hemmalaget hade några större killar i bakre leden, vilket våra inte lika stora killar som Filip, Oliver och Vidar fick känna på. Dock passade vi bolen snabbt och bra, vilket gjorde att vi ändå kom förbi och skapade flera lägen. Tierp satsade mycket på långa uppspel och hade snabba vassa forwards som gav våra backar fullt upp. Elias och Matilda spelade båda backar denna match och klarade den ovana positionen väldigt bra. Mer vana Ludde S och Anton gav trygghet och såg till att samarbetet funkade väldigt bra. Andra perioden blev lite av en målfest. Tierp gjorde 2-1, innan vi bjöd på dagens vackaste spelmål. Melwin fick bollen på kanten, slog en sargpass bakom mål till Lucas J som på ett tillslag hittade en fri Vidar som bara hade att slå bollen i tom bur, jag fick rysningar! Därefter tog vi även ledningen, Antons fina dragskott igen, men denna gång högt, nästan i krysset, snyggt! Tierp kvtitterade åter och spelet böljade fram och tillbaka. Men innan pausvilan klev Anton åter fram och blev hattrick hero med ytterligare ett dragskott. Den killen kan verkligen skjuta! I sista perioden lyckades hemmalaget kvittera ännu en gång och matchen slutade rättvist 4-4. Vi gjorde en bra match, främst våra ambitioner med vårt passningsspel. Många fina kombinationer och bra fantasi i anfallsspelet. Dagens "go o gla - kexchokla" gick till Filip C, hårt slit och trots många tuffa smällar gav han aldrig upp. Elias, tog sin nya uppgift med beslutsamhet och för lagets bästa. En solid insats. Vidar - samma som Filip, alltid hårt slit, alltid med rätt inställning, fick en del stryk, men körde på. Leder laget med härlig inställning på bänken. Och om denna förvirrade tränare minns rätt så gav jag sista biten till vår hattrick hero Anton. Ni gör mig stolt! /Cicci PF-09 13 mar 2023 0kommentarer
  • Finbesök på måndagsträningen och målvaktsträning i onsdags

Jag vet att jag inte är helt objektiv i detta, men av spelarnas reaktioner känner jag mig trygg i att kalla besöket i måndags för "fin". Maxis storebror Gabriel var med på träningen och visade lite skills och gav lite tips år de som ville. Han var även med och spelade som joker i ett par övrningar (dvs båda lagen fick använda honom som extra spelare). Gabriel bor till vardags i Umeå och går på Riksidrottsgymnasiet och har inför kommande säsong skrivit kontrakt med Storvreta (och får pappa som tränare). Så nästa säsong när vi går och kollar någon SSl-match kan vi hoppas på att få se vår "hjälptränare". Min bedömning är att spelarna imponerades allra mest av Gabbes straffar i slutet av träningen... Vi tackar Gabbe för visiten och önskar honom och Sverige stort lycka till i VM i Danmark i slutet av april. I onsdag hade vi också finbesök, denna gång av Gustav Åström, en målvakt som bland annat vunnit SM-guld med Uppland (för övrigt ihop med Gabbe). Gurra är en grym målvakt, som av tränarna i Juniorallsvenskan utsågs till seriens bästa målvakt (han står till vardags i Sirius). Vi har fördelen att ha honom som målvaktstränare, och vid två tillfällen denna säson har han drillat Ludde och Theo och även våra tre kompisar i P10/11, Noel, Mackan och Hugo. Stort tack till Gurra och jag hoppas vi kan fortsätta detta arbete nästa säsong! PF-09 9 mar 2023 0kommentarer
  • Bättre sent än aldrig...

Jag har släpat efter orimligt mycket med matchrapporteringen, ber om ursäkt för det. Men här kommer en lite statusuppsatering och avrapportering: Vi har sedan senaste uppdateringen i tur och ordning haft följande resultat: SK Vide – Björklinge 8-3 IBK Östhammar – SK Vide 3-5 SK Vide – Hagunda 0-6 Vaksala – SK Vide 3-6 Storvreta – SK Vide 7-5 SK Vide -RA19 3-5 Vi har således vunnit 3 matcher och förlorat lika många. Vi har producerat 27 mål framåt och släppt in exakt lika många. Vi har under denna perioden haft bra hjälp av såväl våra låna från -08 och våra lån från -10/11, detta samarbete ska vi självklart fortsätta med och utveckla. Vi är EN klubb, vi är SK Vide! Några korta kommentarer från matcherna ovan: Björklinge ligger i toppen av tabellen, så det var verkligen en bra prestation även om matchen var något jämnare än siffrorna antyder. Vincent hade vad vi på finska kallar ”pörssipäivä” (poängdag) med tre mål och en assist, snyggt Vinne! Vi spelade också ett mycket bra och uppoffrande försvarsspel, vilket bidrog till det fina resultatet. Östhammar borta är ingen enkel match, golvet är löjligt halt och motståndarna spelar intensivt med högt tempo och mycket löpningar. Det var en jämn match där vi inledningsvis hade svårt att få uppspelen att stämma då Östhammar satte hög press. Men när vi väl fick ordning på det skapade vi många fina chanser och visade upp ett fantasifullt anfallsspel, kul att se! Vi hade en grym sista utpost i Ludde, som sattes på många prov, men som därmed fick göra flera grymma räddningar. Behållningen var nog ändå Melwins kyliga straff (se senast upplagda video) Matchen mot Hagunda var inte trevlig. Vi har pratat om den och allt som hände och vi lämnar det så. Inför matchen mot Vaksala var vi lite spända, det brukar vara jämna matcher och känslorna tenderar att ligga på utsidan hos båda lagen. Denna gång stod också Filip TN och Viktor K på motståndarsidan, vilket gjorde det lite extra speciellt. Vi gjorde en av våra bästa matcher för säsongen och jag är otroligt stolt över hur vi genomförde matchen, både på plan och i båset. Fokuserat och helt gnällfritt, underbart! Vår starka avslutning och effektivitet i slutet av första perioden la grunden till vinsten, där Anton, Filip C och Viktor H gjorde sina tre mål inom loppet av två och en halv minut. Annars kom nog största glädjen när Oliver likt en dopad terrier bröt sig fram och inte gav sig förrän bollen låg i mål. Så kul att se glädjen inte bara hos Oliver utan hos hela gänget. Han är trots allt två år yngre än övriga på planen. Matchen mot Storvreta missade jag tyvärr, men har fått berättat för mig att den var jämn och att lagen följdes åt och att vi till och med tog ledningen med dryga 10 min kvar av matchen. Storvreta kom dock igen och gjorde tre mål när vi tvingades satsa framåt. Närmare än Vidars reducering till 7-5 kom vi dock inte denna dag. Vidar och Melwin hade bra stäm och bytte mål och assist med varandra. Mot RA19 vet vi att det blir jämna matcher. Just före jul förlorade vi precis i slutet trots ledning långt in i matchen. Vi fick sedan revansch i Storvretacupen där vi vann med två bollar. Men denna gång var det RA19 som var något starkare på slutet. Matchen var helt jämnt och kunde mycket väl slutat oavgjort om inte fysiskt starka och duktiga backen Malte Andersson velat annorlunda. Han gjorde 4-3 med tre minuter kvar och skickade även in 5-3 med 11 sek kvar. Men vi gör en bra match och framför allt håller vi nere reaktioner på märkliga domslut och vi kämpar bra med att hålla fokus. Beröm till spelarna för det! Och för inställningen att vilja vinna! Vi bjöd publiken på ett väldigt vackert mål också, tiki-taka-spel på högerkanten med Lucas J som målskytt och där Gustav och Viktor H stod för förarbetet. Men dagens tack går till Vinne som med KORT varsel tog sig till hallen, hoppade i målvaktsutrustning, stod en period med den äran, bytte om till matchkläder och gjorde 2-2-målet. Vi noterade årets andra (och förhoppningsvis sista) försovning. Ställ alarm för guds skull, ställ alarm! Nu går vi in i slutskedet av säsongen, tre matcher kvar med start i Tierp på lördag. Därefter väntar Björklinge och FBC Åland (båda matcherna på hemmaplan). Några i laget kommer därefter att ihop med -08 spela en cup i Linköping, och i mitten av april drar vi till Västerås för Mälarenergicup. Sedan måste vi ju givetvis ha en avslutningsträning med ”den lurige jäveln” aka påskharen… PF-09 9 mar 2023 0kommentarer