• Referat: Skövde KIK - Skultorps IF

Skövde KIK - Skultorps IF 3-4 ( 2-3 ) Mål: Skultorps IF: Matilda Andersson 2, Caroline Olsson 2. Mål: Skövde KIK: Silvia Lawanhomi 2, Felicia Wilhelmson 1 Vann målrikt derby: ”Lärde oss en hel del” Division 2-laget Skultorps IF ställdes mot division 3-laget Skövde KIK när gruppspelet i DM drog i gång. Skultorps IF vann till slut ett målrikt derby med 4–3 (3–2) på Södermalms IP:s konstgräs på lördagen. Skultorps IF:s tränare Thomas Sjökvist kommenterar: – Jag tycker inte alls att vi är beredda på att tävla på samma sätt som Skövde KIK var i den här matchen. Vi skapade våra chanser på fasta situationer i den första halvleken. Det var en stor skillnad mot matchen mot Vinninga förra helgen, säger han. – Vi har pratat om vissa saker och vi lärde oss en hel del i dag. Vi gör en del saker bra men vi har fortfarande mycket att sätta i spelet. Vi gav bort något läge till dem och som Skövde KIK är duktiga på att utnyttja. KIK var hetare än oss. Vi är jättenöjda med att vi lyckades vinna med 4–3, fortsätter Skultorpstränaren. Skövde KIK:s tränare Mikael Smedberg kommenterar lagets insats: – Man är lite tudelad efteråt. Spelmässigt var det jättebra. Vi står upp jättebra mot ett bra division 2-lag och spelet är helt jämnt. Vi faller på att vi inte klarar av de fasta situationerna i den här matchen. Vi släpper in tre av fyra mål där. Hade vi löst det hade vi vunnit den här matchen. Det är en läropeng för oss, säger han. – Vi har en del nya spelare som ska komma in i laget och i spelet. Vi rullar runt och provar en del nytt i de här DM-matcherna. Spelmässigt håller vi definitivt. Delar av matchen för vi. Det är en helt jämn match som kunde ha gått hur som helst, fortsätter KIK-tränaren. Damsenior 3 mar 0kommentarer
  • Referat: Skultorps IF - Vinninga AIF

Skultorps IF- Vinninga AIF 6-1 ( 5-1 ) Målskyttar : SIF Matilda Andersson 5 Josefin Gustafson 1 Matilda gjorde fem mål – Skultorps IF vann första träningsmatchen Skultorps IF inledde sin säsong med att vinna sin första träningsmatch mot Vinninga med 6–1. Matilda Andersson stod för fem mål i segern. Kul med första träningsmatchen, och resultatet ger oss ett bra självförtroende i laget, säger Matilda Andersson. För egen del blev det en smakstart med fem mål? – Ja, det var en härlig start. Men det är nog inget man ska förvänta sig varje match. Jag minns inte när jag gjorde fem mål sist. Den första halvleken blev målrik. Skultorps IF var i ledningen i paus med 5–1. Andersson var föga förvånande nöjd med lagets prestation. – Alla kom in och presterade bra. Jag tycker att det såg jättebra ut för att vara den första träningsmatchen. Vi håller på och spelar ihop oss nu. Nu fick vi bästa tänkbara start, säger Matilda Andersson. I den andra halvleken blev det fler byten, och SIF gjorde den halvlekens enda mål, vilket gav slutresultatet 6–1. Även nye tränaren Thomas Sjökvist var munter efter sin första match. – Vi började skapa målchanser direkt och det blev en riktig islossning. Jag tyckte vi hade bra fart på bollen och en bra koncentration i första halvlek. Sedan gjorde vi många byten vilket alltid förändrar förutsättningarna. Jag tycker vi håller ihop det bra då med, även om det är jämnare i andra halvlek, säger Thomas Sjökvist. Även om han var nöjd så menar han att laget ska kunna bli än bättre framöver. – Vi har jättemycket att jobba med fortfarande. Nu kommer vi in med lite nya idéer och det hoppas vi att det ska ge utdelning. Det är inget man vet efter en match utan det är något vi måste gnugga in nu, säger Thomas Sjökvist Damsenior 26 feb 0kommentarer
  • Lördag 24/2 Match / Vinninga AIF kl 12:00

Missa inte årets första match på Södermalms IP Motståndare är Vinninga AIF som håller till i Div3 Östra. Välkomna upp och stötta våra tjejer. Damsenior 24 feb 0kommentarer
  • Skövde Futsal Cup lördag 18 november

Hallå ! Kom och stötta våra tjejer ! Nu på lördag kommer vårat damlag att deltaga i Skövde futsal Cup. som spelas i Skövde Arena, Vi har hamnat i grupp:2 Match:1 Stureby FF- Skultorps IF kl 09:10 Match:2 Falköping Futsal Club- Skultorps IF kl 11:30 Match:3 Skultorps IF- Skoftebyns IF kl 13:30 Damsenior 17 nov 2023 0kommentarer