• A-lags statistiken uppdaterad!

Det har skett några småförändringar i den totala statistiken. Marcus Frödén tar sig in på topp 10-listan över Flest mål. Med sina 22 mål denna säsongen så har Marcus nu gjort totalt 70 mål i den orangea tröjan. Detta gör att Marcus petar ner Rickard Andersson till en tioende plats och Andreas Jansson lämnar därmed topp 10-listan. Oscar Strömner befäster sin plats på topp 10-listan över Flest matcher. 117 matcher har det blivit för Oscar, strax utanför listan med 108 matcher hittar vi Dennis Andersson. Kanske kan Dennis slå sig in på listan kommande säsong. Dennis Andersson tar ett kliv upp på topp 10-listan över Flest assist. Med sina 9 assist denna säsong så landar Dennis på totalt 61 assist och en nionde plats i listan och petar därmed ner Andreas jansson till en tionde plats. Herr A 18 mar 2023 0kommentarer
  • En sammanfattning av säsongen 2022/2023

Örnen fick erbjudande om en gratisplats i division 3 efter att Sunne IBK drog sig ur seriespel och denna tackade man ja till. Men det har varit en tuff säsong där det har radats upp förluster och vi var tippade att åka direkt ur serien. Man startade ändå serien bra med en 8–4 seger på hemmaplan mot Deje IBF (som senare drog sig ur division 3), denna följdes upp av en tung 10–4 förlust mot Skattkärrs IK U på bortaplan och efter den matchen hade man svårt att komma tillbaka. Anfallsspelet stämde inte, man hittade inte rätt i försvaret och man hängde inte med i det snabba spelet som topplagen presterade. En 4–9 förlust på hemmaplan mot Olsäters SK följdes upp av en 9–2 förlust på bortaplan mot BKI Sunnanå. Men det hände något i bortamatchen mot Arvika IBF U, här började man spela på lite lika villkor, spelet stämde bättre och tempot på planen började jämna ut sig. En förlust med 5–4 var ändå att se som ett fall framåt för oss, och att spelet började sätta sig i gruppen blev tydligare. Den matchen följdes upp av en seger i Sudden Death på hemmaplan mot Billingsfors IBK. För andra gången denna säsong gick vi ut efter första perioden och ledde matchen, det blev också denna match där vi visade att vi inte var helt uträknade. Med en 5–2 ledning efter halva matchen spelad så kände man hur glädjen började komma tillbaka in i gruppen. Det var en match vi skulle ha tagit säsongens andra trepoängare, men Billingsfors kom tillbaka och kvitterade till 6–6 med 7 minuter kvar av den tredje perioden. 4 minuter senare står det 7–7 på resultattavlan, men vi skulle dra det längsta strået i Sudden Death. Vinst med 8–7 och det var ett klart framsteg för oss. En ny tung förlust i bortamatchen mot Grums IBK med 6–2 tog oss ner på jorden igen och vi skulle nu få 3 veckors spelledigt, vilket var behövligt. De 21 december ställdes vi mot BK Vålberg, som likt oss har haft en tung säsong. Det blev en jämn tillställning där vi följs åt under stora delar av matchen. Vi lyckas skapa lite luft för oss själva i matchen när vi gör 5–3 i mitten av den andra perioden. Men återigen ska vår nervositet lysa igenom och vi släpper in Vålberg i matchen till 6–6 och matchen avgörs i Sudden Death, 6–7 till BK Vålberg. Efter jul drog vi i väg och försökte sammanfoga gruppen genom lira Paintball och gå ut och äta en bit mat efteråt. Kanske var det detta som var lösningen på en del av de bekymmer vi dragits med för när serien vänder så börjar poängen ramla in, en 6–4 seger mot Skattkärrs IK U på hemmaplan följs upp av 7–7 på bortaplan mot Olsäters SK, en match där vi tappar en 4–3 ledning till underläge 7–4 med 8 minuter kvar av matchen. Men en stark upphämtning på slutet gav ett oavgjort resultat. Den matchen följs upp av en 5–4 seger på hemmaplan mot Karlskoga IBF U. Nyckelmatcherna som skulle avgöra vårt öde i division 3 denna säsong var matcherna mot Karlskoga IBF U och Billingsfors IBK, båda på bortaplan. Samt matchen mellan Karlskoga IBF U – BK Vålberg. En vinst för oss på bortaplan med 8–11 i Karlbergshallen mot Karlskoga IBF U skickade ner dem på jumboplatsen, och en vinst med 6–8 mot Billingsfors i Billingsfors Sporthall gjorde att det räckte med 1 poäng för oss för att säkra kontraktet, eller att BK Vålberg tog poäng mot Karlskoga IBF U. I den avgörande omgången spelar vi 7–7 mot Grums IBK på hemmaplan (Grums tar sedan extrapoängen i Sudden Death och säkrar därmed seriesegern) och vi säkrar spel i division 3 säsongen 2024–2025. BK Vålberg tar sina tre poäng på bortaplan mot Karlskoga IBF U och säkrar även de spel i division 3 säsongen 2024–2025. Karlskoga IBF U blir förpassade till division 4 säsongen 2024–2025. I den sista matchen, på bortaplan mot BK Vålberg, som inte betydde något för något av lagen upprepar sig historien. En seger med 7–6 i Sudden Death till BK Vålberg gör att de kliver om oss i tabellen och vi slutar därmed på en åttonde plats i tabellen. Denna åttonde plats skulle i vanliga fall innebära ett negativt kval för oss. Men, då det saknas 2 lag i herrarnas division 2, samt att det saknas ett lag i herrarnas division 3, plus att det bara blev ett värmländskt lag som åkte ur division 1 Västra Svealand så ställdes kvalet till division 3 in och alla lag som kvalificerat sig för kvalet fick en plats i division 3 nästa säsong. Det första tunga året i division 3 är nu avklarat och vill klarade oss kvar. Nu ska laget inför kommande säsong i division 3 formas och i dagsläget ser det ut som att vi får behålla majoriteten av spelartruppen. Vid tangenterna Kent Bergman Wenkler Jonas Lind Marcus Frödén Tack för allt stöd denna säsong och vi hoppas på ett minst lika stort stöd kommande säsong! SK Örnen Herr A Herr A 14 mar 2023 0kommentarer
  • Avslutningen på Herr Division 3 samt kval.

Nu närmar vi oss avslutningen av årets upplaga av Herr Division 3 och vi ska försöka gå igenom hur läget ser ut inför de 2 sista omgångarna. Grums IBK är serieledare med 31 poäng BKI Sunnanå ligger på en andra plats med 26 poäng. Grums IBK ska möta SK Örnen samt Skattkärrs IK U i de sista omgångarna. BKI Sunnanå ska möta Arvika IBF U och Billingsfors IBK. Ska BKI Sunnanå vinna serien måste man vinna de två sista matcherna, samtidigt som Grums IBK måste förlora båda sina. 3:an Arvika IBF U (26 poäng) och 4:an Skattkärrs IK U (25 poäng) ligger på säker mark i serien och kommer spela kvar nästa säsong. Då de är U-lag så får de inte kvala sig upp till Herr Division 2. På femte plats ligger Olsäters SK, 22 poäng och på 6:e plats ligger nu Billingsfors IBK. Olsäters SK har Skattkärrs IK U kvar att möta innan Olsäters SK har spelt klart för denna säsongen. Oavgjort resultat i den matchen och Olsäters SK har säkrat sin kvalplats till Division 2. Billingsfors IBF har BKI Sunnanå kvar att möta och ska Billingsfors spika sin kvalplats till Division 2 så är en vinst i denna matchen ett måste. Om Billingsfors IBF förlorar mot BKI Sunnanå samtidigt som SK Örnen vinner båda sina avslutande matcher så kommer SK Örnen ta kvalplatsen till Division 2. 7:an SK Örnen (16 poäng) och 8:an BK Vålberg (13 poäng) innehar just nu kvalplatserna för att få kvala sig kvar i Division 3. 9:an Karlskoga IBF U (11 poäng) ligger på nedflyttningsplats. Plats 10 är vakant efter att Deje IBF lämnade serien strax före jul. SK Örnen har kvar Grums IBK och BK Vålberg kvar att möta, SK Örnen klarar sig med att skrapa ihop 1 poäng på 2 matcher för att säkra kvalplatsen. BK Vålberg och Karlskoga IBF U möts i nästa omgång, man möter SK Örnen i den sista omgången. Vid vinst mot Karlskoga IBF U så är saken klar, då är både BK Vålberg och SK Örnen klara för kval för att stanna kvar i Division 3. Vid förlust mot Karlskoga IBF U samtidigt som SK Örnen förlorar mot Grums IBK så blir den sista omgången i serien direkt avgörande för vilket lag som får lämna Division 3. Då hamnar SK Örnen på 16 poäng, BK Vålberg på 16 poäng och Karlskoga IBF U på 14 poäng. I den sista omgången möter Karlskoga IBF U Arvika IBF U, en förlust för Karlskoga IBF U i den matchen så åker man ur Division 3. Så hur blir kvalet till Division 2? Till att börja med så är det 2 lag för lite i Division 2 denna säsong (är 10 lag, ska vara 12) Därför får de lag som hamnar på plats 2, 3 och 4 i Division 3 kvala till Division 2. Det blir då 3 lag från division 3 och 2 lag från Division 2 som kommer att spela om platser i Division 2. I skrivande stund så är det BKI Sunnanå, Olsäters SK och Billingsfors IBK som kommer kvala till Division 2 . Kvalet till Division 3 då. Lätt beskrivet gäller följande: OM 2 VÄRMLÄNDSKA LAG ÅKER UR DIVISION 1 VÄSTRA SVEALAND: Då handlar det om 3 platser i kvalet till Division 3 7:an och 8:an i Division 3 möter 2:an från Division 4 Östra och 2:an från Division 4 Västra. OM 1 VÄRMLÄNDSKT LAG ÅKER UR DIVISION 1 VÄSTRA SVEALAND: Då ställs kvalet till Division 3 in och alla lag som skulle ha kvalat till Division 3 får en plats i Division 3 nästa säsong. OM 0 VÄRMLÄNDSKA LAG ÅKER UR DIVISION 1 VÄSTRA SVEALAND: Då ställs kvalet till Division 3 in och alla lag som skulle ha kvalat till Division 3 får en plats i Division 3 nästa säsong + att den bästa trean ur Division 4 serierna erbjuds en plats till Division 3. Oavsett hur många Värmländska lag som åker ur Division 1 så kommer det lag som slutar på plats 9 i Division 3 att få spela i Division 4 nästa säsong Herr A 25 feb 2023 0kommentarer
  • 3 viktiga poäng i bortamatchen mot Karlskoga IBF U

Senaste mötet mot Karlskoga IBF U på hemmaplan blev en svettig tillställning där vi till slut kunde dra det längsta strået och ta hem segern med 5-4, gårdagens returmatch på bortaplan blev en bekvämare tillställning. Vi öppnade matchen i ett högt tempo och gav inte Karlskoga chansen att avancera upp i planen. Vi låg rätt i positioneringen och lät bollen göra grovjobbet. Detta gjorde att Karlskoga gick bort sig i försvaret ooch gav oss de ytor vi letade efter. Med ställningen 0-4 efter knappa 6 minuter började Karlskoga gå på kontring, men när man inte lyckades ta sig igenom vårt för försvar så började man ta avslut högt upp i banan, där vi fick det svårt då vi inte kom helt rätt i försvaret. Ställningen var 2-6 efter den första perioden och vi hade fått den matchbilden vi ville ha. Den andra perioden blev en jämnare tillställning, Karlskoga började sätta en högre press på våra backpar och försökte styra ut oss i defensiva hörn. Karlskoga skulle få en viss utdelning av det spelet och kunde göra 3 mål i andra perioden. Men det var i det låga försvaret som Karlskoga hade det tufft denna kväll, 3 baklängesmål i den andra perioden gjorde att målskillnaden fortfarande var -4 för Karlskoga inför den tredje perioden. Den tredje perioden blev mer fysisk och speltempot ökade när Karlskoga på allvar försökte kontra in reduceringarna. Detta gjorde att Linus Andersson drar på sig kvällens första, och enda utvisning, 2 minuter för låsning av klubba blev domen. I följande boxplay visar vi åter varför vi är det bästa laget i serien i den spelformen. Firma Lind/Fredriksson/Lindborg/Nilsson håller undan och Emil Fredriksson får chansen att utöka vår ledning i boxplay, men trasslar in sig i sig själv strax utanför målområdet och det blir ett halvhjärtat försök till avslut som Karlskogamålvakten lätt kan plocka undan. Efter 16 minuter spel har Hector Thudin och Emil Fredriksson utökat vår ledning till 5-11 och matchen är stängd. Här slappnar vi av ordentligt, våra passningar går inte fram, försvaret faller delvis samman och Karlskoga får avsluta matchen snyggare och slipa siffrorna till 8-11 innan slutsignalen ljuder. Matchen i siffror: Karlskoga IBF U - SK Örnen Resultat: 8-11(2-6, 3-3, 3-2) Skott på mål: xx-xx (xx-xx, xx-xx, xx-xx) Utvisningar SK Örnen: 1x2 Linus Andersson, Låsning av klubba Utvisningar Karlskoga IBF U: 0x2 Poäng SK Örnen: Carl Sundqvist 2+3 Hector Thudin 2+1 Marcus Frödén 2+1 Emil Fredriksson 2+1 Linus Andersson 2+1 Dennis Andersson 1+1 Johan Sandgren 0+2 David Hulldin 0+1 Poäng Karlskoga IBF U: Rasums Söderberg 2+1 Joel Karlberg 1+1 Rasmus Pettersson 1+1 Melvin Johansson 1+0 Douglas Persson Maretta 1+0 Isac Löfstrand 1+0 Vilmer Jonsson 1+0 Wimler Botvidsson 0+1 Hugo Svantesson 0+1 Martin Frisk 0+1 Herr A 11 feb 2023 0kommentarer
  • Viktiga 3 poäng i hemmamatchen mot Karlskoga IBF U

Vi var sjukt taggade inför den här matchen och med tanke på hur tabell-läget ser ut så finns det inga andra alternativ än att jaga och plocka 3-poängare. Karlskoga kom till Molkom med en riktigt bra match i ryggen där man besegrat serieledande Grums på bortaplan med 8-10. Men mot Örnen blev det inga fler poäng för Karlskoga. 1) Den första perioden började trevande från båda lagen. Det kändes lite som att båda lagen kände på varandra och ville se hur man spelade. Karlskoga började matchen i ett bra tempo, men utan att sätta någon ordentlig press på oss. Utan det var i ett PP som Karlskoga skulle ta ledningen. 11:55 in i första perioden drar Emil Lind på sig 2 minuter för obstruktion och Karlskogas Rasmus Söderberg behövde bara 6 sekunder för att sätta 0-1. Detta i ett BP där bollen sätts i spel utan att vi riktigt får reda på det från domarparet. Men vi skulle kvittera och ta ledningen innan perioden var över. 16:32 trycker Kristoffer Bengtsson in 1-1 och 19:18 krigar Carl Sundqvist in ledningsmålet. 19:52 får Karlskogas Rasums Söderberg sitta 2 minuter på botbänken för obstruktion och vi får börja den andra perioden i PP. 2) PP, en spelform där vi inte har varit effektiva under säsongen, men ikväll skulle vi få utdelning på 1 av 3 PP. 00:20 gör Carl Sundqvist sitt första mål för kvällen när han kan sprätta upp den bakom David Krantz i Karlskoga-kassen. 07:34 drabbas Karlskoga av sin andra utvisning för kvällen, Vilmer Jonsson får gå och sätta sig efter att ha utdelat ett slag för mycket inom laget. Vi får till ett bra PP, men ett skott i kryssribban och ett i stolpen räknas inte, Karlskoga håller undan i BP. Karlskoga ska istället reducera till 3-2 genom Casper Lundberg, tiden var 10:31. Men bara 29 sekunder senare kan vi utöka ledningen till 4-2, detta efter att Dennis Andersson brutit sig igenom Karlskogas höga försvar. 15:35 kommer Karlskogas tredje, och matchens sista utvisning, Jakob Örtegren utvisas 2 minuter för hårt spel och här känner vi att vi får chansen att dra ifrån Karlskoga och få ett litet lugn i matchen. Men tyvärr så tappar vi bollen centralt i banan och Karlskoga kan istället kontra in reduceringen till 4-3 genom Alexander Jansson i BP. 3) Den tredje perioden startar i ett bra tempo där Karlskoga trycker på för en kvittering. Och den kommer 05:07 genom en kontring där Jakob Örtegren kan sätta 4-4. Efter kvitteringen mattas spelet av lite, det är två lag på banan som inte vill göra några misstag, det bjuds på chanser åt båda håll och matchen står och väger. Det ska dröja ända in i den 18 minuten innan nästa mål kommer. Det är i en tilltrasslad situation framför Karlskoga-kassen där Kristoffer Bengtsson tillslut kan peta in ledningsmålet 5-4, hans andra mål för kvällen. I samma minut begär Karlskoga timeout. Karlskoga vinner följande tekning och ställer upp laget och börjar rulla boll i jakten på kvitteringen. Men efter att ha schabblat med bollen på mittzon så kan vi erövra den och efter det får inte Karlskoga låna den alls, vi kan spela av den sista minuten och hålla undan till en mycket viktig 5-4 seger. Matchen i siffror: SK Örnen - Karlskoga IBF U Resultat: 5-4(2-1, 2-2, 1-1) Skott på mål: 36-23 (11-4, 13-7, 12-12) Utvisningar SK Örnen: 1x2 Emil Lind, Obstruktion Utvisningar Karlskoga IBF U: 3x2 Rasmus Söderberg, Obstruktion Vilmer Jonsson, Upprepade föreseelser Jakob Örtegren, Hårt spel Poäng SK Örnen: Carl Sundqvist 1+2 Kristoffer Bengtsson 2+0 Marcus Frödén 1+1 Dennis Andersson 1+0 David Hulldin 0+1 Hampus Elfman 0+1 Poäng Karlskoga IBF U: Rasmus Söderberg 1+1 Lukas Edgren 0+2 Casper Lundberg 1+0 Alexander Jansson 1+0 Jakob Örtegren 1+0 Vilmer Jonsson 0+1 Herr A 26 jan 2023 0kommentarer