Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Stenhagens KK

Följ

Stenhagens KK

Följ oss för uppdateringar
Följ
Stenhagens KK
Välj lag/grupp

Kontaktinformation

Namn Stenhagens KK
Adress Herrhagsvägen 421
Postadress 75260 Uppsala
Telefon 0703797523
E-post kansliet@stenhagenskk.se
Orgnr 817603-4968
Kontonr Plusgiro 600 51 99 -2

Om Stenhagens KK

Stenhagens Kamratklubb bildades i mars 1995.
Med endast en rösts marginal beslutades att en idrottshall skulle byggas i Stenhagen. Den var färdigställd 8 månader efter att Stenhagens skola var startad. Innan dess fick idrottsundervisningen bedrivas utomhus.

Under de första åren var det mycket svårt att aktivera föreningar i aktiviteter i området. På den tiden fanns bl a ett stort basketintresse men ingen intresserad förening. För att möta detta intresse väcktes idén med en egen förening för Stenhagen. Den kunde även starta andra verksamheter som skulle attrahera ungdomar som inte gillar bollsport och ungdomar som behövde något att göra på kvällarna. Även aktiviteter speciellt inriktade för tjejer skulle passa in.

Reultatet blev alltså Stenhagens IF som blev Stenhagens Kamratklubb - SKK.

Vi fick kommunen att i outnyttjade ytor i idrottshallen bygga ett kansli samt en boxningslokal. Basket var ett självklart val, kampsporten blev boxning efter ett tips att fd proffsboxaren Anders "lillen" Eklund flyttat till Uppsala. Så kommunen gick med på att halvtids anställa Anders. Han skulle med sina snickarkunskaper bygga en boxningsring och starta igång med intresserade elever i området, på fritiden spela musik samt åka med eleverna och fiska mm. Stenhagens dåvarande präst, Mats, lånade ut torpet så en ridsektion kunde startas. Hästar hyrdes in och under sommaren bedrevs ridverksamhet där många elever som var hemma kunde hitta en trevlig verksamhet! Andra verksamheter som bedrivits tidigare är idrottslek, Thai Chi, idrottsskolan, sommar-ridning samt basket.

Alla dessa idéer och verksamheter blev först möjliga då många personer ställt upp och engagerat sig som:
Skolan med dess personal samt rektor Ann Kristin Lindbom.
Alla dessa styrelsepersoner som verkat i klubben genom åren.
Kommundelsnämnden i Luthagen främst genom Bengt Sandblad och Jo-Linder.
Alla de ungdomar och vuxna som ställt upp som ledare till träningar och matcher.

Idag är den stora verksamheten innebandy. Inom SKK finns många ungdomslag, divisionslag både på dam- och herrsidan samt ett damkorplag.
Vi har även en boxningssektion för flickor och pojkar som haft fina framgångar både nationellt och internationellt.

Föreningens målsättning har från start varit att ha minst 40 % aktiva som är flickor, inskrivna "fair play" regler i stadgarna och att aktivt intressera invandrare för föreningslivet.