Av Johan Ohlsson

Möllevallen såg helt underbar ut.
Hyllningen till Bo-Håkan Sjödin var väldigt fin.
Upplagt för tre poäng således.

Nej, så blev det inte alls. Skivarp föll mot Ystads IF med 1-3 (0-1) och det var helt i sin ordning.

- YIF vann rättvist. Vi var för ängsliga, summerar Skivarps tränare Mikael Carle.

Skivarps bästa spelare genom tiderna, Roland Rasmusson, var på plats för att hedra Bo-Håkan precis som den före detta SGIF-spelaren på 1970-talet Tom-Håkan Carlsson. Dessa spelade tillsammans med Bo-Håkan Sjödin. Även äldste sonen Fredrik Sjödin var på plats.

Ingvar Andersson höll ett fint tal, det blev en tyst minut och spelarna bar sorgband. Allt för att hedra Bo-Håkan Sjödin, en av Skivarps bästa spelare och största profiler genom alla tider som dog den 10 april i en ålder av 68 år.

Och innan avspark avtackades även Bogi Einarsson, som mot Ystads IF spelade sin match 494 i Skivarpströjan, som lagkapten med blommor. Nu är det i stället Robin Sippola som är lagkapten.

Roligare än så blev det inte för Skivarps GIF den här soliga men blåsiga eftermiddagen.

Gästerna var bättre i det mesta. Man var stabilare bakåt, rullade boll betydligt bättre och hade ett helt annat flyt i anfallsspelet.

- Ja, det var dålig fotboll. Tyvärr bjöd vi också på två av målen, suckar Mikael Carle.

Vid 0-1 (elfte mijuten) fick inte Kevin Lindström ordning på en rensning i det egna straffområdet. Tre sekunder senare låg bollen i stället i Skivarpsmålet.

Ystads IF kunde ha lett med två större siffror i halvtid. Man hade en nick i ribban och ytterligare fyra frilägen. SGIF-målvakten Christian Rönnberg tvingades till tre kanonräddningar medan ett sköts utanför.

Skivarp skapade inte mycket under den första halvleken. Kasper Wallström kom loss vid ett tillfälle, men sköt då utanför.

Lite otur hade också Skivarp. Under den första halvleken tvingades i tur och ordning Dennis Livgren (armen) och Kevin Mathisson (foten) att kasta in handduken. Och i halvtid hade även Anton Nilsson (baksidan) spelat färdigt.

- Man vill ju helst inte byta i backlinjen. Nu tvingades vi till tre byten under en halvlek, påpekar Mikael Carle.

Efter pausen tog det två minuter innan YIF kunde öka på till 2-0. Även det här målet var en riktig bjudning från Skivarps sida.

Tim Helmesjö slog en bakåtpassning till Rickard Eklund som bara skulle rensa. Men tyvärr rensade Rickard bollen rakt på en YIF-spelare och det innebar att två YIF-spelare kom fri med Christian Rönnberg. Och en YIF-spelare passade till en medspelare som rullade bollen i tomt mål. Men så väl Christian Rönnberg som Rickard Eklund var helt övertygad om att det var offside.

Nu väntade en brant uppförsbacke för Skivarp. YIF kontrollerade matchen bra och Christian Rönnberg tvingades att göra ännu ett friläge innan Erik Roslund kunde prickskjuta in 3-0 i den 75:e minuten.

Då hade Skivarp 13 minuter tidigare ändrat spelsystem till 3-4-3. Allt för att få till en förändring.

Skivarp hade fortsatt svårt att skapa något. Simon Strid hade dock ett bra skott efter lika bra spel som målvakten tippade till hörna.

Skivarp fick i alla fall ett tröstmål till slut. I den 81:a minuten kunde Kasper Wallström skjuta bollen i mål sedan YIF-målvakten Patrik Strandberg slarvat rejält.

Totalt sett en dålig div 5-match där Skivarp slarvade något otroligt mycket med passningspelet, där man tog många felbeslut och var uddlösa framåt.

I Skivarp var målvakten Christian Rönnberg den klart bästa. Vi noterade åtminstone fem finfina räddningar då YIF-spelarna var fria med honom.

Robin Sippola slet som vanligt oerhört mycket och stod för några fina löpningar då han mer eller mindre sprang ifrån sitt motstånd. På tal om att jobba. Undra hur mycket Andreas Sippola sprang? Mycket var det i alla fall.

Tim Helmesjö svarade för ett piggt inhopp medan Markus Emilsson hela tiden manade på sina spelare trots det hopplösa underläget.

Och efteråt fick vi också ett positivt svar angående Kevin Mathissons fot.

- Det var inget brutit, berättar Mikael Carle.

Redan på onsdag är Skivarps GIF i farten igen. Då tar SGIF emot Spjutstorps IF i YA-cupen. Kl 18.45 är det avspark på Möllevallen.

Men den här eftermiddagen tillhörde utan tvekan Bo-Håkan Sjödin. Tack för 519 matcher, två seriesegrar (1968 och 1973) och många härliga fullträffar.

Christian Rönnberg bäst i Skivarps GIF

Han hade väldigt mycket att stå i den här eftermiddagen, SGIF-målvakten Christian Rönnberg. Och det var knappast hans fel att Skivarp förlorade mot Ystads IF med 1-3.

- Man fick ju göra några räddningar, säger Christian Rönnberg.

Rönnberg var bäst i Skivarp och utan honom hade Skivarp förlorat med betydligt större siffror. Vi noterade fem kvalificerade räddningar från Christians sida och ett stabilt målvaktsspel i övrigt.

Vilken räddning var du mest nöjd med?

- Svårt att säga. Men det kändes skönt att få hålla det där friläget i första halvlek, säger Christian Rönnberg.

Han var totalt chanslös på samtliga mål. 0-2-målet vållade en hel del diskutioner.

- Det måste ju ha varit offside. Han spelade ju bollen framåt, påpekar Christian Rönnberg.

Men trots Rönnbergs storspel blev det ändå stryk med 1-3.

- Det är bara att ta nya tag, avrundar Christian Rönnberg.

Så gick snacket

- Jag och Tim (Helmesjö) "klyddade". Men sen var det solklar offside. Han spelade ju bollen framåt

Rickard Eklund om det olyckliga 0-2-målet.

- Jag har varit förkyld under hela veckan så egentligen borde jag inte ha spelat.

Rickard Eklund som byttes ut efter 78 minuter.

- Tyckte ändå att vi hade några bra perioder. Under de sista 20 minuterna spelade bra.

Menade slitvargen Andreas Sippola.

- Jag kunde knappt springa idag.

Bogi Einarsson som fortfarande har bekymmer med sina ljumskar.

- Tyvärr fick vi nya skador i dag och vi har inte marginalerna på vår sida.

Menade Robin Sippola.

Skivarp - Ystads IF 1-3 (0-1). Målen: 0-1 (11), 0-2 (47), 0-3 (75), 1-3 (81) Kasper Wallström.

Så här spelade Skivarp: Christian Rönnberg - Dennis Livgren (ut 8, in 46), Rickard Eklund (ut 78), Kevin Mathisson (ut 25), Anton Nilsson (ut 46) - Simon Strid, Andreas Sippola (ut 46, in 62), Robin Sippola, Emil Carle (ut 62) - Kasper Wallström, Bogi Einarsson. Avbytare: Kevin Lindström (in 8, ut 67), Markus Emilsson (in 25), Tim Helmesjö (in 46), Kristjan Lund (in 67), Jamie Nilsson (in 78).

Domare: Samir Islamovic, Trelleborg.

Publik: Cirka 90.

Detta var bra: Hyllningen till Bo-Håkan Sjödin var fin. Christian Rönnbergs målvaktspel var mycket bra. Han svarade för fem fina räddningar. Skivarp hade några fina kombinationer under matchen. Men det var för sällan.

Detta måste förbättras: Passningsspelet var på nytt alldeles för dåligt. Man bjöd på de två första målen och man var uddlösa framåt. Dessutom fick man nya skador.