• Referat: Karlstad Bandy - SK Höjden

Dags för dagens andra match och det mot Karlstad på ett Tingvalla som bjöd på ett fantastiskt bandyväder, vindtsilla, -5C och en inbjudande is. Frågan var hur slitna killarna skulle vara efter första matchen? Inte alls till en början skulle det visa sig, om spelet var knackigt mot Viking var det något helt annat åtminstone i första halvlek då vi spelar fantastisk bandy. Vi tar ledningen i den 5min då vi på en omställning efter hörna kommer 3 mot 3, Felix driver upp boll och släpper fint ut den till Eskil som strax utanför straffområdet drar in ett skott rätt upp i krysset, ett oerhört vacket bandymål. I den 10 min gör Jakob ett typiskt Jakob mål där han kliver runt och ur ingen vinkel alls "sprätter" in 2-0. Vi fortsätter sedan spela fin bandy och dominerar stort, snabbt passningspel, många som deltar, hela tiden spelar vi bollen till spelare i fart och som tar åkningar nästan som att se Mölndals A-lag spela bandy. Tyvärr punkterar vi inte matchen i första vilket vi borde gjort, vi missar två straffar, bränner två frilägen och har en hel del ytterligare chanser. I andra halvlek får vi inte till spelet riktigt, lite övermodiga från första halvlek börjar vi transportera boll lite för mycket vilket resulterar i en del bolltapp på egen planhalva, det lite hackiga spelet gynnar Karlstad som spelar mycket på fysik och genombrott. Just på detta sätt kommer reduceringen i den 52min då vi tappar boll på egen planhalva och Karlstad spelare trycker sig igom vårt annars stabila försvar. Matchen väger men Karlstad skapar knappt några målchanser, så ger vi bort en hörna i den 66 min helt onödigt och 2-2, i det läget hänger killarna med huvudet, en del fokus på den onödiga hörnan. dirket gör sedan Karlstad 2-3 på ytterligare ett genombrott och all energin verkar gå ur oss. Vi tar Timeout, efter detta trycker vi på för en kvittering och vilken kvittering vi gör. Olle flippar in bollen och vid straffområdsgränsen drar Georg direkt på volley, bollen rätt upp i krysset, ytterligare ett oerhört vackert bandymål. Sista kvarten går vi för ett segermål och med mycket folk i utvisningsbåset för Karlstad har vi en hel del riktigt klara målchanser, återigen spelar vi oavgjort där vi inte lyckas få in bollen trots många målchanser, Surt. Referatet skulle också kunna handla om det fysiska och stundtals fula spel som Karlstad spelar, men vi nöjer oss med att konstatera att dom har 50min under matchen, där 30min av dom är riktigt våldsamma tacklingar och 1st för bentackling. Överlägsen ledning med 325 utvisningsminuter i Pojkallsvenskan, nästan 100 fler än tvåan. Sammanfattnigsvis en bra insats av Höjden/ Mölndal under söndagens två matcher, bra jobbat. Gamla J19 med Mölndal 6 feb 2019 0kommentarer
  • Referat: IK Vikings BK - SK Höjden

Första matchen av två under vår dagsresa till Värmland spelades mot Viking från Hagfors, lite busströtta och med lite sega ben gled killarna in på naturisen på Hagforsvallen och fick en drömstart med mål på straff av Olle redan efter 1min. En ganska svårspelad is gjorde att spelet hackade mycket och trots en del klara målchanser ville bollen inte in, Vi hade hoppats på att tidigt få dit ett par bollar för att sedan kunna spela av matchen utan att ta ut oss för mycket med tanke på nästa match, men så blev det inte riktigt. Viking kvitterar på en lite onödig hörna i den 21 min men vi tar åter ledningen ganska omgående med mål av Georg i 23 och Jakob i den 24 min så 3-1 i paus och lite andrum. Andra halvlek fortsätter lite darrigt och spelmässigt är det inte bra, Viking krigar in reducering till 2-3 och nu är det lite nervöst. Chanser åt båda håll ,Viking har mängder av energi och går för en kvittering. I den 83min dansar Georg fram på skidskorna och trycker dit sitt andra mål för dagen,lugnet sprider sig i laget och vi kontrollerar sedan matchen. I den 89 min dunkar sedan Olle in sin andra straff för dagen och matchen slutar 5-2. Snabb dusch och mat i bussen för vidare transport till Tingvalla för dagens andra match mot Karlstad Hocke....Bandy. Gamla J19 med Mölndal 6 feb 2019 0kommentarer
  • Referat: SK Höjden - Karlstad Bandy

Frågan inör dagens match i snöovädret på Ruddalen var hur vi skulle reagera på gårdagens förlust mot Kungälv. Karlstad spelar en fysisk bandy med mycket hockeykillar så snömatch trode vi skulle passa dom betydligt bättre än oss. Isen är trots snövädret bra under större delan av halvlekarna och vi lyckas spela en bra bandy trots förutsättningarna. Vi tar ledningen på straff redan i 6 min genom Olle men Karlstad kvitterar nästan omgående till 1-1. Jakob dundrar in 2-1 på hörna innan vi först "brunkar" in bollen genom Olle och Karlstad "brunkar" in reducering till 3-2. 4-2 gör Z genom ett lobbfrislag och 5-2 dundrar Georg in innan paus. Sen rullar matchen på där Karlstad aldrig kommer närmare än två målsunderläge, vi gör ytterligar två mål genom Z och Jakob och studsar tillbaka till vinnarspåret, skönt. Heder till Karlstad som trots stundtals tufft spel inte håller på med en massa dumheter både vad gäller efterslängar och tråkiga kommenatrer, det fick vi tillräckligt av dan innan. Gamla J19 med Mölndal 29 jan 2019 0kommentarer
  • Referat: IFK Kungälv - SK Höjden

Då var det dags för match på charmiga SkarpeNord mot laget vid Kexfabriken, denna gång kunde dom bästa spelarna i Kungälv spela så inget sent samtal om matchflytt denna gången utan stakast möjliga lag från deras sida. Höjden/Mölndal spelar ju alltid med starkast möljiga lag av de spelrna som är tillgängliga och kan spela, men nog om det. Idag vann Kyngälv rättvist, vi gjorde inte vår bästa match för säsongen trots det kändes det bra efter första halvlek där vi trots underläge kändes det som vi var med i matchen. Vi släppte in ett par tveksamma mål och gjorde två riktigt snygga bandymål av Edwin och Jakob så därför poitiv känsla i paus trots 2-4. Det som avgör är 10 olyckliga minuter i andra halvlek i min 49 får vi straff, bränner den och i 50 gör motståndarna 2-5, strax därefter 2-6 på hörna och energin tar helt slut, 2-7 och 2-8 kort därpå och matchen är över. Vi tar Timeout och lyckas dämpa raset något. Trist match, men vi kommer igen. Gamla J19 med Mölndal 29 jan 2019 0kommentarer
  • Referat: SK Höjden - IFK Vänersborg

Ruddalen bjöd på ett underbart bandyväder när det var dags för P19 att ta emot IFK Vänersborg, P18 Elit var spelalediga denna helg så det var ett starkt lag som Vänersborg ställde på banan denna lördag. Vi hade förväntat oss ett stort bollinehav från Vänersborg och pratade om att vara starka i defensiven men den där riktiga anstormningen kom aldrig utan vi började ta över spelet och skapade matchen första chans när Edwin på en målvaktsretur prickade stolpen, när vi sen i min 10 missade en straff och Vänersborg i 11 min gör 0-1 kändes det snopet. I det 18 min kom sedan kvitetteringen när Z fint framsoelad av Jakob snärtar in 1-1. Vänersborg gör sedan ett fint bandymål efter en omställning och när Arvid åker ut gör Vänersborg 1-3 på ett solomål där vi missar att tajta till på mitten. Med 5 min kvar av första halvlek får vi åter straff, Jakob visar stor mental styrka genom att efter missen tidigare åter ta straffen, mycket trashtalk från deras målvakt men straffen sitter och vi får med oss en go känsla i paus. I andra händer inte mycket dom första 25 minuterna, sen exploderar matchen, Jensen trycker in kvitteringen till 3-3 framspelad av Jakob, 1 minut senare gör Z sitt andra mål på pass av Eskil och vi har vänt matchen. När Georg bombar in 5-3 i den 82 min känns det wow, men dirket studsar bollen in ivårt mål på något märkligt sett och det är nerver igen. I den 90 min gör Georg sitt andra mål åter på ett skott utifrån 6-4. Nu är det väl avgjort? Nä på hörna gör sedan Vänersborg 6-5, 3minuters tilläg säger seket, 4 min säger HD men vi lyckas reda ut stormen och vinner mot IFK Vänersborg, Finns mycket duktiga bandykillar i Höjden och Mölndal, roligt att se. Gamla J19 med Mölndal 21 jan 2019 0kommentarer